16 Nisan 2013 Salı

MALHITALI AŞ

Buz gibi bir İstanbul akşamından merhaba...
Kış geri döndü resmen... 
Sıcakla pek aram olmadığı için, pek bir şikayetim yok benim aslında ama bir soğuk bir sıcak derken gripten de kurtulamaz olduk... 
İnşaAllah perşembe günü hava güzel olurda gideceğimiz gezide sorun yaşamayız :) 



Malhıtalı aş, sanırım antep yöresine ait bir yemek... 
Bende arkadaştan öğrendim...
Çayın yanında güzel gidiyor..
Yapımıda kolay... 
Çay demlenene kadar oluyor... 
Bu arada malhıta, kırmızı mercimek demekmiş 


MALZEMELER:

2 bardak kırmızı mercimek 
1 bardak kalın bulgur 
1 yemek kaşığı biber salçası 
1 yemek kaşığı domates salçası 
Tuz 
Yeterince su 

Sosu için:

Yarım çay bardağı sıvı yağ yada 2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet ortaboy soğan
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane 

YAPILIŞI:

Mercimeği ve bulguru yıkayıp tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
Suyunu çekip, mercimekler ve bulgurlar yumuşayınca salçaları ve tuzunu ilave edip karıştırın.
Salçanın kokusu çıkınca servis tabağına alın.
Sosu için Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembe renk alana kadar kavurun.
Baharatları ilave edip ocağın altını kapatın.
Sosu aş'ın üzerine döküp sıcak yada ılık servis yapın.
Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Ankara da bugun cook soguk :((

    Bu lezzeti cok duydum ama hic yapmadim.... emeklerine saglik....

    YanıtlaSil
  2. reyyan cım,sa
    ilginç bir yemek, ne yedim ne de duydum :))
    bugnlerde diyet yapıyorum, nerdeyse herşeye sadece bakıyorum :(

    YanıtlaSil
  3. Mercimek koftesinin sahanda hali galiba. Degisikmis. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. İlk kez görüyorum ve de tabiki ilk kez duyuyorum bu yemeği, şöyle bir baktım ben severim bunu dedim, ama tabi yaparmıyım yapmaz mıyım bilmem. Beni aşar gibi gözüküyor, O yüzden size afiyet bal şeker olsun...

    YanıtlaSil
  5. değişik ve güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. değişik günüme yapayın bari resmine bakarken canım çekti vallahi ellerine sağlık
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  7. Ben sıcağı peks everim ve birkaç gündür yine titremeye başladım.
    Ne güzeldi havalar ahh:(
    Bende çorbasını yapmıştım ekşili malhıta ve o zaman öğrenmiştim malhıtanın mercimek olduğunu..:)
    Ellerine sağlık canım.
    Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. Şimdi ben bir mercimek ve bir bulgur sever olarak sanki bu bana göre gibi geldi... Mercimek köftesinin bi değişik versiyonu gibi, yapayım bi bakalım, malzemeleri de basit zaten, e daha ne olsun di mi ;)
    Teşekkür ederiz efenim ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...