Bu yaz saati uygulamasını hiç sevmiyorum ben!...
Önceki saatte daha bir planlı programlı hareket ediyordum...
Mesela ben yatsıdan sonra oturup el işi yapardım bir saat kadar
Şimdi öyle değil, ahada saat 11'e geliyor..
Bu saatten sonra ne yapıyım ki ben ama dimi...:(
Kış saati zamanında ne yapardım mesela diyim...
Sabah kalk, kahvaltı, ev toplama vs. (eğer dip bucak yapmıyorsam kısa sürüyor) derken saat 12 oluyor
Kıl namazı otur işle bir güzel tel kırmanı, ikindiden sonra akşam yemeği yeriz biz, hoş o değişmedi hala ikindiden sonra yiyoruz :) bulaşık faslıda bitince biraz blog dolaşma, akşam yatsı arası da aynı şekilde...
Yatsıdan sonra oturup battaniye ör yada oncuk diz :)
Şimdi öyle olmuyor ama...
Günler uzadı ya, bütün gün tel kırıyorum ben :) öteki işler bekliyor...
Diyorum zamanınızı bekleyin
Eeee nerde zaman..
Vel hasıl yok yok sevmedim ben bu saat uygulamasını :)
Bu biber kavurmasına oldum olası vurgunumdur..
Kız hazırlıkları olaraktan yapmıştım bol bol ama bitti..
Bende geçen gün yeniden yaptım kahvaltıya...
Yapmışken görüntüledim..
Hazır görüntülemişken de yayınlayayım dedim :)
MALZEMELER:
1 kg. kırmızı biber
1 kg. yeşil köy biberi
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı sirke( ben elma sirkesi kullandım)
Tuz
1 adet isteğe bağlı olarak acı arnavut biberi.
2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Biberleri yıkayın
Çekirdeklerini çıkarıp iri küpler halinde doğrayıp tencereye alın.
Üzerine zeytinyağ, sirke, ince kıyım sarımsakları tuzu ve arnavut biberini ekleyip kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Eğer saklayacaksanız sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirip soğuyana kadar bu şekilde bekletin.
Hemen tüketecekseniz , soğuduktan sonra saklama kaplarına alıp buz dolabında muhafaza edin..
Afiyet olsun.
şu renk uyumunun güzelliğine bakar mıısnız...
YanıtlaSilharika yaa...
ne güzel nimetlerimiz var...
şükürler olsun Allahıma...
elleirne sağlık canım...
Merhaba,
YanıtlaSilellerine sağlık canım. ben de çok severim biber kavurmasını.bloğunu severek takip ediyorum ve çok beğeniyorum. bana da beklerim sevgilerimle,
Ah canim benim dinlen kuzum.
YanıtlaSilEline saglik aksam bizde yaptik mmm .
BAHARDAN OLSA GEREK BENDE KIŞIN ENERJİSİNİ YİTİRDİM DİYE HAYIFLANIYORDUM...SAAT OLABİLİR...ELLERİNİZE SAĞLIK...AFİYETLER OLSUN
YanıtlaSilcok severim ne yazik ki:))bandirip ekmegi yerim suyuna o kadar yani:)
YanıtlaSilGercekden aksamlar kisa olunca gun bereketsiz oluyor :(( bizim evde cok sevilir biber , emeklerine saglik reyyancigim....
YanıtlaSilBugünde bende eşime aynı şeyleri söyleyip duruyordum.Bu kadar olur yani.:)
YanıtlaSilBend esevemedim canım ya:)
Bibere gelince çok ama çoks everim,dökerim üzerine yoğurt ve yerimde yerim:)
Benzer tarifi ben de yaparım ama, hiç sirke koymamıştım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de bu sene nedense sevmedim bu saatlerin alınma işini. Aydınlıkta eve gitmeyi sevmiyorum sanki akşam yemeği hava kararınca yenirmiş gibi hissediyor bünyem ve eve gidişimden akşam yemeği yeme saatine kadar olan anlamsız bir zamanı boşa harcıyorum , yemekten sonrada hop geçiveriyor saatler uykum geliyor:( Uzun akşamlarda neler neler yapılıyor halbuki:(
YanıtlaSilYarın ben de bu biberden yapayım da tam olsun bari...
Emelciğim bana göre dünyanın engüzel lezzetlerinden biridir biber kavurma yanınada domates sote değmeyin keyfime.Ellerine sağlık canım arkadaşım,kendini fazla yorma hala yol yorgunusun. Saat değişikliğinede fazla kafanı yorma yaşadığın her anın tadını çıkar.Sevgilerimi gönderiyorum canım arkadaşım.
YanıtlaSilDeğerli arkadaşım,
YanıtlaSilisim yanlışlığından dolayı çok özür dilerim canım nedense benim isim karıştıma gibi bir sorunum var arada sırada böyle hatalar yapabiliyorum.Hakkınızı helal edin.Sevgiler.
yanına çay var mı :) süper süper, tam yaz için.
YanıtlaSilKışi severim ben de ama günesin baharda verdigi heyecan ve güne erken başlamak daha güzel. Biber desen hepsinden güzel, ellerine sağlık.
YanıtlaSil