18 Mart 2016 Cuma
ELMALI PAY
MALZEMELER :
1 yumurta
150 gr. oda sıcaklığında margarin
130 gr. toz şeker
3 kaşık süt
1 limon kabuğu rendesi
1 pkt vanilya
5gr kabartma tozu
165 gr un
Arası için :
2 adet elma
Tarçın
Üzeri için :
2 kaşık dilediğiniz reçel
2 kaşık su
YAPILIŞI :
Şekeri ve margarini çırpma kabına alıp yüksek devirde 2 dakika çırpın.
Süt, yumurta, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu ve unu ekleyip düşük devirde karıştırın.
Hamurun yarısını yağlanmış 26 cm.lik kelepçeli kalıba döküp düzgünce yayın.
2 adet elmanın kabuklarını soyup ince dilimler halinde doğrayıp boşluk kalmayacak şekilde hamurun üzerine dizin.
Üzerine tarçın serpip kalan harcı elmaların üzerine yayıp önceden ısıtılmış 160 dereceli fanlıfırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Payı fırından alıp ılındırın.
Servis tabağına alın.
Reçeli ve suyu sos tenceresi alıp 2-3 dakika kaynatıp soğutun.
Sosu payın üzerine yayıp dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun
Etiketler:
Davet sofrası,
Hamurişleri,
Kabartma tozu arkası,
Kekler-Pastalar,
Mutfakta mutluyum
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Elinize sağlık elmalı paya bayılırım sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor :)
YanıtlaSilsizin face adresiniz nedir
YanıtlaSil