16 Şubat 2016 Salı
KARAMEL AROMALI MOZAİK KEK
Herkese merhaba.
Nasılsınız bakalım ☺☺
Bir kaç ay önce gittiğim bir çay bahçesinde karamelli sahlep içmiştim.
O gün bugündür de karamelli sahlep benim favori içeceğim oldu.
Evde de yapıyım diye düştüm yollara gittim o çay bahçesine.
Dedim nerden alıyorsunuz bu sahlebi bende evde yapacağım.
Demezler mi aromayı biz satıyoruz.
Altın madeni bulmuş gibi sevindim.
Hemen aldım tabi.
Büyükçe bir paket bütün sulale doyana kadar karamel aromalı sahlep içebilir ☺
Ben tabi bunu sadece sahlep te kullanmadım
Aklıma gelen her tatlı tarifinin içinde kullandım.
Bugün de kek yaptım.
Harika oldu ve sizinle paylaşmak istedim.
Aromayı pasta malzemeleri satan dükkanlar da , İstanbuldaysaniz Eminönünde bulabilirsiniz.
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
1 çorba kaşığı karamel aroması
2 çorba kaşığı kakao
Üzeri için:
80 gr benmari usulü eritilmiş çikolata
YAPILIŞI
Yumurtaları ve şekeri çırpma kabına alıp yüksek devirde beş dakika çırpın.
Sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
Aroma, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip düşük devirde karıştırın.
Harcın dörtte üçünü yağlanmış ve unlanmış 26 cm.lik kelepçeli kalıba boşaltın.
Kalan harca kakaoyu ekleyip karıştırın ve sade kek harcının üzerine gelişi güzel dökün.
Kürdanla karışımın üzerinden geçip dalgalar oluşturun.
Öncedenısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Kek soğuyunca servis tabağına alıp üzerine çikolata sürün. Dilerseniz fındık, fıstık, hindistancevizi vb. İle süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder