Merhaba blogcanlar....
Nasılsınız bakalım... :)
Benim laptop kafayı yediği için bazen neti okumuyor, herzeman bağlanamıyorum bu yüzden...:(
Sanırım batarya sorunu falan varmış pek anlamam ama, servise gitmesi lazım
İnşaAllah birgün götürürüm :)
Neyse bugün bir iyilik yaptı da bağlandım ve hazır bağlanmışken tam da bayram üzeri bir güzel tatlı tarifi vereyim istedim :)
Bu tatlının anısı var bende, o yüzden de ayrı bir yeri var...
Öyle ahım şahım değil ama olsun.
Çocukluk anısı olduğu için unutulmuyor....
Biz küçükken annem bu tatlıyı çok sık yapardı bize...
O zaman evimiz sobalıydı ve ben tatlı daha hamur halindeyken annemden gizli alır sobanın üzerinde kızartır yerdim:)
Evide bir güzel duman ederdim.
Annemden de azarı işitirdim tabi :)
Sonrasında bu tatlıyı suya batırıp yemeyi adet edinmiştim .
Bisküviyi çaya batırır gibi bende bu tatlıyı suya batırıp yerdim .
Ne midesizmişim ben yaw :D
Şimdi aklıma geliyorda ıykkk :)
Böyle işte :)
Gelelim tarife...
Öncelikle şunu diyim, bu tatlıyı hazır baklavalık yufkayla hiç denemedik. Nasıl olur, şekli aynı olur mu bilmiyorum
Malum hazır yufkalar karton gibi :)
Kollara kuvvet açılıyor bu tatlı :)
MALZEMELER:
Hamuru için:
1 yumurta
1 bardak süt ( su da olur)
1 kaşık sıvıyağ
1 çimdik tuz
Aldığı kadar un
Açmak için:
Nişasta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
3 bardak şeker
3 bardak su
Yarım limon
YAPILIŞI:
Süt, yumurta, tuz ve unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
1 kaşık sıvı yağını da ekleyip özleşene kadar iyice yoğurun.
( yağı en son ekliyoruz )
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
Ve en az yarım saat sıcak olmayan bir ortamda bekletin.
( Ortam çok sıcak olursa hamur gevşeyip amayı zorlaştırır.Sıcak havalarda biz genelde hamuru buzdolabının orta bölümünde bekletiyoruz.
Evin sıcaklığına göre sizde bu şekilde bekletebilirsiniz)
Şerbeti için gerekli olan malzemeleri tencereye alıp biraz koyuca bir şerbet hazırlayıp soğutun.
Dinlenen hamurları tek tek olacak şekilde incecik açın.
Hamur sofra üzerindeyken yukarı ve aşağı kısımlardan ortada şerit olacak şekilde büzdürün.
Dört parmak genişliğinde gesip kesik yerlerinden hamuru sıkıştırın.
Fotoğraftaki şekli almış olacak...
Sıvı yağı iyice kızdırıp tatlıları kızartın ve hemen soğuk şerbetin içine atın.
Tatlıları şerbette çok bekletmeden kevgirle servis tabağına alın
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun
Ellerinize sağlık,nefis bir bayram tatlısı olmuş...sevgiler..
YanıtlaSilçok nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilnar gibide kizarmis anilari okumak cok keyifli ne guzel cocuk olmak ve masumca seyler yapmak tatli nefis erzurum tatlisi sandim once simdiden yapmissiniz serbeti cektikce yumusuyor mu citir mi merak ettim:)
YanıtlaSilyok canım
Silyendi bu hemen
çıtır çıtır oluyor
ama şerbetin içinde çok fazla durursa yumuşar ;)
Ellerinize sağlık, güzel görünüyor.
YanıtlaSilharika tarif canım eline sağlık hayırlı bayramlar olsun
YanıtlaSiltatliniz cok güzel görünüyor. Eminim tadida güzeldir. Ellerinize saglik.
YanıtlaSil