Hayırlı cumalar.... :)
Nasıl gidiyor Ramazan...
Ramazanda susuzluk çekenler için bir öneri :)
Bilimsel olarak da kanıtlanmış
Lailaheillallah dendiği zaman tükürük salgısı çoğaldığı için ağız kuruluğu gidiyormuş...
Deneyin görün :)
Hem zikretmiş de oluyoruz böylece :)
Bu sene girit kabağı bizim eve pek sık girer oldu.
Görüntü olarak da şık duruyor hem...
Bu sefer zeytinyağlı olarak yaptım..
Hemde her bir şeyi çiğden koyup pişirim.
Hem kolay oldu hemde lezzetli...
İç malzemesinde hem bulgur hemde pirinç kullandım...
Böyle lezzeti daha mı bir güzel oldu ne :)
MALZEMELER:
1 kg. girit kabağı
Yarım su bardağı bulgur
Yarım su bardağı pirinç
2 adet domates
2 adet kurusoğan
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım bardak zeytinyağ
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
1 bardak su
YAPILIŞI:
Kabakların kabuklarını kazıtıp içini çıkarın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Su hariç tüm malzemeyi karıştırıp kabaklara doldurun.
Kabakları tencereye dizip ağızlarına domatesten kapak yapın.
Üzerine 1 bardak su ilave edip kısık ateşte suyunu çekip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Soğuk yada ılık servis yapın.
Afiyet olsun
Eline sağlık pazarda kabağı gördüm ama hiç denemedim çok lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilÇok severim.Ramazana da hafif ve sağlıklı bir lezzet.Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilBen de dün akşam etli yaptım ve ben de hem bulgur hem pirinç koydum :) Ama bizimki bildiğin alelade kabaktan :)
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar Reyyancım, sevgiler
offff.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilolsa şimdi ne güzel yerdim:) nefis görünüyor ellerinize sağlık..bende dolmalara hem prinç hem bulgur kullanıyorum bencede daha lezzetli oluyor ..
YanıtlaSilReyhan'cım ellerine sağlık bayılırım bereketli iftarlar,sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım görüntüsünde nefis olduğu belli oluyor ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilEnfes görünüyor dolma. Ellerine saglik
YanıtlaSilHayirli ramazanlar
Nesrin
Kabağın en cici hali :))
YanıtlaSilHayırlı ramazanlar diliyorum
Kivrem.... Neden yemek işinde dini epeyce kullanıyorsunuz....İşinizde nötr olmanızı tavsiye ederim..Görüşünüz kendinize kalması temennisiyle....Saygılar.......
YanıtlaSilSUSUZLUK ÇEMİYORUM ASLINDA FAZLA AMA AH ŞU HALSİZİLİK BENİ BİTİRİYOR.
YanıtlaSilBENDE ÇOK SEVERİM GİRİT KABAĞI,ELLERİNE SAĞLIK CANIM:)