Huzurlu ve mutlu bir hafta diliyorum
Nasılsınız bakalım
Nasıl gidiyor ramazan..
Bir haftasını geride bıraktık bile...
Çok çabuk geçiyor çok...
Değerli ya ondan...
Patates, her türlü yemeği yapılan kurtarıcı bir sebze...
Çat kapı misafirleriniz gelse bile iki muhabbete, patatesli ikramlar yapılır illaki...
Bu sefer de güveçte yaptım ben...
Hem lezzetli oldu hemde doyurucu...
Güveçte yemek yapıyorsam illaki tereyağ kullanırım...
Bu yemekte de aynen öyle yaptım...
MALZEMELER:
250 gr buttan tavuk kuşbaşı
500 gr. taze patates
2 adet büyük domates
5 adet sivri biber
1 adet soğan
2 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kekik
YAPILIŞI:
Patateslerin kabuklarını soyun.
Patatesleriniz çok büyükse ikiye bölün değilse o şekilde bırakın.
Soğanı yemeklik doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Sivri biberleri ince kıyın.
Güveci ocağa alıp ısınmasını bekleyin.
Tereyağını ekleyip eritin.
Ardından soğanları ekleyip kavurun.
Soğanlar kavrulunca tavuk etlerini ilave edip renkleri dönene kadar kavurun.
Tavukların rengi dönünce salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
( domateslerin rengi yeterli miktarda kırmızı ise salça kullanmaya gerek yok )
Ardından patatesleri ekleyip bir iki çevirin.
En son biber ve domateleri ekleyip bir miktar daha kavurun
En son tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip çok az su ilave edip güvecin ağzını kapayın.
Kısın ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Servis yapmadan önce üzerine kekik serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
(
güvecin daha lezzetli olmasını istiyorsanız pişme aşamasının yarısında
fırına verebilirsiniz.yada tanıdığınız kebapçı fırınında direk
pişirtebilirsiniz)
oyy nasıl güzel bir görüntüdür böyle.tok olanı bile sofraya oturtur :)
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık. hayırlı iftarlar..
offf.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilDu ya ben seni niye takip etmemisim bu zamana kadar büyük eksiklik :)
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK...
YanıtlaSilcanım nefis eline sağlık:)))
YanıtlaSilnefis olmuş ellerine sağlık tatlım sevgiler..
YanıtlaSilBu aksam iftar soframda mutlaka bulunacaktir. Ellerin dert görmesin canim. Hayirli Ramazanlar
YanıtlaSilbu ne güzel bir yemek canım, ekmeğimi suyuna bandıra bandıra yiyesim geldi..ellerine sağlık..
YanıtlaSil