Huzurlu ve mutlu bir pazar günü diliyorum...
Ramazan ayını yarıladık neredeyse...
Günler çok çabuk geçmekte...
Mübark günlerde öyle...
Kıymet bilmeli, değerlendirmeliyiz...
Maş fasulyesini ilk kez salata yaparak kullandım ben...
Çok da sevdim.
Yararlarınıda öğreninde bizim kilerde yerini almoş oldu...
Yeşil mercimeği kullandığınız heryerde kullanabilirsiniz maş fasulyesini...
MALZEMELER:
1 su bardağı maş fasulyesi
1 kutu konserve mısır
2 adet kapya biberi
1 adet kuru soğan
1 tutam kıyılmış maydanoz
Sosu için:
Yarım limon
3 kaşık sirke
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Maş fasulyesini tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık on beş dakika haşlayın ve süzün.
Fasulyeleri salata kasesine alıp üzerine yemeklik doğranmış soğanı, minik küpler halinde doğranmış kapyaları,mısırı ve maydanozu ilave edip harmanlayın.
Sosu için gerekli olan malzemeleri karıştırıp salayanın üzerine gezdirin.
Çok fazla ezmeden karıştırıp servis yapın.
Afiyet olsun...
Süper görünüyor.Bayıldım.Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
YanıtlaSilSizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
http://lezzettaneleri.blogspot.com/
Çok severim reyyancın. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBen bir türlü alıp deneyemedim,nasip olmadı:(
YanıtlaSilNefiss görünüyor canım:)
Ellerine sağlık.
ellerine sağlık hiç yemedim ama görüntü süper eminim lezzetide öyledir.
YanıtlaSilNasıl bişey ki acaba bu fasulye? Denemek lazım, marketlerde vardır heralde, bi bakayım bakalım ;)
YanıtlaSilEllerine sağlık Reyyancım, renkleri harika görünüyor :)
ellerinize saglik suanda nasilda canim cekti :( hayirli ramazanlar
YanıtlaSil