25 Temmuz 2013 Perşembe
ALİŞKE ÇORBASI
Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz
(Tirmizi, Savm 82, (807)
Alişke çorbası tatarlara ait çok lezzetli ve besleyici bir çorba...
İftar davetleriniz için güzel bir seçenek...
MALZEMELER:
2 adet soğan
2 adet patates
2 adet domates
1 kaşık salça
250 gr. tavuk kuş başı ( normal boyuttan biraz daha küçük doğranmış)
2 kaşık tereyağ
Tuz
Karabiber
Nane
Hamuru için:
3 kaşık un
Su
YAPILIŞI:
Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alın.
Tereyağınıda ekleyip kavurun.
Soğanlar kavrulunca tavuk etlerini ilave edip rengi dönene kadar kavurun.
Ardından küçük küpler halinde doğranmış patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Kabukları soyulup ince doğranmış domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Domatesler suyunu çekince salçayı ilave edip kavurun.
Birbuçuk litre kadar su ekleyip ( tavuk suyu varsa yarıyarıya kullanabilirsiniz) patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Tuzunu ve karabiberi ilave edin.
Diğer yanda 3 kaşık una çok az su ilave edip bulamaç olacak şekilde karıştırın.
Kıvamı koyu kek hamuru kıvamında olmalı...
bulamaçtan çay kaşığıyla alıp çorbanın içine damlatın.
Bu aşamada çorbayı hiç karıştırmayın.
Hamurlar yüzeye çıkınca naneyi ilave edip bir taşım daha kaynatıp servis yapın.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çorbanın adı ve hamur aşaması değişik geldi. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilElleriniz dert görmesin çok leziz olmuş.Blogda yeniyim bende bekliyorum.
YanıtlaSilcok lezzetli ve doyurucu bir corbaya benziyor, ilk firsatta yapacagim insallah. Ellerinize saglik, hayirli Ramazanlar..
YanıtlaSilaa bu yemeğe çorba denildiğini bilmiyordum.Sulu yemek olarak sıkça yaptığım bir yemektir.çocuklarımda çok severek yer.ellerine sağlık canım.Sevgilerimle...
YanıtlaSilellerine sağlık çok nefis görünüyor. ve o kaseye bayıldımmm çok şık iyi günlerde kullan. sevgiler.
YanıtlaSilBöyle değişik ve yöresel çorbaları çok severim
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler:)
Çok orjinalmış,bayıldım.Çok doyurucu bir çorba olmuş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSililk defa duyuyorum bu lezzeti... emeklerinize sağlık...
YanıtlaSilsevgiler...
ellerine sağlık çok nefis görünüyor. afiyet şifa olsun
YanıtlaSilE bu çorbayı içince-pardon yeyince başka yemek yemiyoruz di mi ;) Bi de o hamur kısmını hiç anlamadım, top top mu oluyo heralde içinde?
YanıtlaSilAfiyet olsun, ellerine sağlık Reyyancım... iftar öncesi değil bunu, sade suya ekmek çorbası olsa hoş gözüküyor bana :)
Çorba harika görünüyor fakat yapılması da zor gibi duruyor. :)
YanıtlaSil