Keşke yalnızlığım kadar yanımda olsaydın.
Keşke yalnızlığımla paylaştığımı seninle paylaşsaydım.
Keşke senin adın 'yalnızlık' olsaydı ve ben hep yalnız kalsaydım.
Yılmaz Odabaşı
Rus mantısı, nam-ı diğer Pelmeni...
Aslında bizim mantımızdan hiç bir farkı yok bir iki detay dışında...
Hatta bu mantıyı yapmak daha kolay ve daha az zaman alıyor boytundan sebep...
Hazır eliniz değmişken biraz fazlaca yapıp atın dondurucuya
Sonrasında canın istediğinde hop hop pişirirsiniz :)
MALZEMELER:
Hamuru için:
1 yumurta
Un
Tuz
Az su
Harcı için:
250 gr kıyma
Tuz
Pul biber
Karabiber
Sosu için:
2 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
Pulbiber
Nane
YAPILIŞI:
Hamuru için gerekli olan malzemeleri karıştırıp sert bir hamur yoğurun.
Hamurdan irice parçalar koparıp yuvarlayın ve 10 dakika dinlendirin...
Harcı için gerekli olan malzemeleri iyice karıştırın.
Hamuru unlu zeminde 1 cm. kalınlığında açın ve çay bardağı yardımıyla ( yada o boyutta bir kurabiye kalıbı da olur ki ben öyle yaptım) kesin.
Orta kısmına fındık büyüklüğünde iç harcı koyup yarım ay şeklinde kapatın.
Daha sonra iki ucunu da birleştirin...
Bütün hamurlar bitene kadar işlemi tekrarlayın...
Mantıları tepsiye dizip biraz kurumalarını sağlayın...
Normal tarifte mantılar benmari usulu pişiriliyor ama ben normal bizim mantılarımız gibi pişirdim.
Bunun için derin bir tencereye su doldurup kaynatın. Tuzunu ilave edip mantıları guruplar halinde haşlayın.
Mantılar suyun üstüne çıkınca pişmiş demektir ama en kolay yöntemi alıp bir tane yemektir :)
Tereyağını sos tenceresinde eritip salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Bunu mantıların olduğu tencereye katıp karıştırın...
Bir iki kaynadıktan sonra servis tabağına alıp baharatlarla süsleyip tatlandırın..
Afiyet olsun....
Herkese mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum...
Allah'a emanet olun...
Bildiğin çiçek olmuş bunlar ayol :)) Kalıbının kenarları tırtıklıydı sanırsam, öyle yapmalı ;)
YanıtlaSilHarika gözüküyorlar toplu halde, ellerine sağlık...
yani bunlar olunca gelde oruc tut :)) bayildim bayildim fikrine cicek acmis senin mantilar ellerine saglik.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım hem yapmasını hem yemesini çoooooooook seviyorum.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor bende istiyorum:)
Şekli çok güzel olmuş,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilgöze hitabı harika olmuş.
YanıtlaSilkuzum ellerine sağlık:)
Sen yakında Özbek mantısı da yaparsın şöyle hop hop :))
YanıtlaSilAram pek yoktur mantıyla ama canım çekti şimdi, afiyet olsun efenim bir de o güller keçe değil mi cicim, ben mi yanlış gördüm yoksa ;)
aaaa nerden bildin özbek mantısı da yapacağımı
Silo laleler keçe komşu yaptı ama sap kısımları sateimsi bişe ordan tutuyorum ben :D
anahtarlık deyu yapmış onu bana emme sence ben onu tutabilirmiyim :D
ilk defa gördüm duydum ....
YanıtlaSilgüzel görünüyor...
canım ellerine sağlık.........
Ne güzel görünüyorlar böyle çiçek gibi..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,salatayla geçiştirdim bu akşamı ama aklım hep yemekte..:))
Arapsaçı dere otuna görüntü olarak benzer ama lezzeti çok farklı..:))
Sevgiler.
Şekline bayıldım ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilŞekillerine bayıldım. Bu kalıpları ben de seviyorum. Nasıl da sevimlilik katıyor kullanıldığı şeye. Mantıyı da çok severim. Çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÜstüme vazife değil, farkındayım. Ama küçük ve buna rağmen önemli bir ayrıntıyı kaçırmışsınız - kıymanın içine rendelenmiş kuru soğan da eklenir çiğden... Bu şekilde de deneyin, eminim daha çok seveceksiniz pelmeninin tadını ;)
YanıtlaSil