Pek keyfim yok blog bugünlerde...
Hani dayım ameliyat olmuştu ya geçen pazartesi günü...
Cuma günü taburcu olduktan hemen sonra kalp krizi geçirdi ve yoğun bakımda...
Dün gece de çok korkuttu bizi...
Bugün kendine gelmiş çok şükür...
Bizde bir nebze olsun moral bulduk...
İnşaAllah sağ salim çıkar da hastaneden mutluluğumuz katlanır...
Biraz moral bulmuşken, tam kış aylarına göre, hem besleyici hem bol vitaminli bir çorba paylaşmak istedim...
Ispanak kökü değerlendirmek için birebir ;)
MALZEMELER:
1su bardağı haşlanmış nohut
250 gr. Ispanağın kökü
Yarım su bardağı pirinç
200 gr. kuzu kuşbaşı et
1 adet soğan
2 kaşık tereyağ
1 kaşık un
Tuz
Karabiber
Su
Sosu için:
Tereyağı
1 kaşık salça
Pul biber
1 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Eti bir tencereye alıp üzerine su ilave edip haşlayın.
Haşlanan eti didikleyin ve suyunu ayırın.
Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından suyu ve et suyunu ilave edip bir taşım kaynatın.
Nohutları pirinci ve didiklenmiş eti ilave edip pirinçler yarı kıvama gelene kadar pişirin.
Bu aşamada ince kıyılmış ıspanak köklerini, tuzu ve karabiberi ilave edip pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Sos tenceresinde tereyağını eritip salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
İnce kıyım sarımsak ve pul biberi de ilave edip karıştırın ve bu sosu çorbaya katın.
Bir iki taşım daha kaynatıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
Allahim sifa versin inssllah , cok uzucu bir durum :( corbanda nefis gorunuyor ellerine saglik reyyancigim...
YanıtlaSilHastanıza bol bol şifalar olsun çorba bir harika
YanıtlaSildayin cok gecmis olsun.corba da hastalara sifa olsun.
YanıtlaSilEllerinize sağlık..Geçmiş olsun..
YanıtlaSilAllah acil şifalar versin, hem dayına hem de bütün şifa bekleyenlere...
YanıtlaSilcanım dayın için çok geçmiş olsun...
YanıtlaSildualrım seninle...
çorban enfes görünüyor...
ekmeği bana bana yiyesim geldi valla :))
ellerine sağlık canım............
YanıtlaSilSen yaparsında güzel olmazmı eminim çok lezzetlidir.Hastanıza Allah acil sifalar versin
YanıtlaSilDayına geçmiş olsun arkadaşım. Çorbaya gelince, muhakkak yapılacaklar arasına girdi. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilTekrar çok geçmiş olsun dayına canım..
YanıtlaSilAllah acil şifalar versin..
Ben pirinçli yaparım genelde ama çorbasınında nefiss olduğuna eminim..
Ellerine sağlık.
Görüntü nefis, ellerine sağlık Reyyan'cığım. Sevgiler.
YanıtlaSilbende ıspanağın köklerini kavurmayı çok seviyorum oda ayrı bir lezzet.. :)
YanıtlaSilbunuda denicem
ellerine sağlık
Merhaba süt ve yumurtaya alerjisi olan cocuklar icin kücük bir etkinlik baslattim sizdende tarif istesem yardimci olumusunuz, tarifin linkini bana yollasaniz yeterli olacak,Cumartesi gününe kadar etkinlik sürmekte. saygilarimla
YanıtlaSiloldukça farklı bir çorba olmuş.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDAYINA COK GECMIS OLSUN AILEDE BIR HASTA VARSA BÜTÜN AILE HASTA OLUYOR
YanıtlaSilcORBA COK BESLEYICI DOYURUCU OLMUS ELINE SAGLIK CANIM