10 Nisan 2012 Salı

CİĞER TABLAMASI


Hayırlı akşamlar diliyorum herkese....
Ben bu tablamalara takmış durumdayım sanırım...
Daha önce de Çortu tablaması yapmıştım...
Bu tablamalar Bitlis yöresine ait..
Tablama köfte demekmiş...
Aslında ben yöresel yemeklere  merak salmış durumdayım...
Bu yüzden de araştırma yapmaktayım...
İşte bu tablamaları da o araştırmalar sonucunda buldum ve çok lezzetli tarifler öğrenmiş oldum...
Çortu tablaması, mayhoş bir tad'a sahip, bence çay davetlerinde bile ikram edilebilir.

Ciğer tablamasını, ciğer yiyemeyen herkese öneririm, muhteşem bir tadı var...
Bence tek sorun yoğurma aşamasında :) 
Zira ciğerleri rondo da kıydıktan sonra ben buna elimi nasıl değdirip de yoğuracağım dedirten cinseten ama üzerine hemen bulguru dökün ki bu düşünce hemen yok oluversin :) 
Ha bide ciğeri mümkün olduğunca ince kıyın, çünkü büyük parçalar haşlama sırasında sertleşip yutması zor bir hale geliyor

Şimdi gelelim ben bu lezzetli köfteyi nasıl yaptığıma..

MALZEMELER:

250 gr. ciğer
2 bardak ince bulgur 
1 adet kuru soğan 
1 yemek kaşığı kuru reyhan 
1 yemek kaşığı pul biber 
Tuz 

Üzeri için:
2 kaşık eritilmiş tereyağı 

YAPILIŞI:

Ciğeri rondoda ince kıyın ve yoğurma kabına aktarın.
Üzerine 2 bardak ince bulgur, rendelenmiş soğan, baharatlar ve tuzu ilave edip köfte kıvamında yoğurun.
Yoğurdukça bulgurlar şişecek ve kıvam almış olacak ( eğer kıvam cıvık olursa bulgur ekleyebilirsiniz) 

Derin bir tencereye 2 litreye yakın su koyup tuz atın ve suyu kaynatın.
Yoğurduğunuz harca yuvarlak yassı köfte şekli verip suya atın ve kaynatın.
Köfteler yukarı çıkınca pişmiş demektir.( Her seferde çok fazla köfteyi birden haşlamayın ki her yanı rahat pişsin) 

Pişen köfteleri kevgirle servis tabağına alın.
Üzerine erimiş tereyağı döküp, kıylmış maydanozla süsleyin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

35 yorum:

  1. çok guzel görunuyolar ellerine sağlık....
    weesselam...

    YanıtlaSil
  2. Ciğer çok severim ve sık yaparım ama bunu gerçekten yoğuramam ve böyle bir tarifi yeni duydum,adres neydi canım sizin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözünü kapa yoğur

      ben öyle yoğurdum valla :D
      tadı harikaydı ama mutlaka reyhan koymalısın :)

      yada atla gel ben sana yapim

      Sil
  3. Canım ciğere bayılırım ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. yine değişik bir yemek olmuş ellerine sağlık canım yoğurma kısmı gerçekten nahoş olmalı ama denemeye değer sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında robotta da yoğrulurmu ki
      denemek lazım :)

      Sil
  5. nekadar değişik bir tarif özelliklede haşlanması ellerinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üstündeki tereyağını saymassak oldukça da sağlıklı :)

      Sil
  6. hmm değişik ama severiz ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ciğeri çok severim bu tarifi ilk kez gördüm çokda beğendim ama aklıma kızartması nasıl olurdu gibi bir soru geldi yaptığım zaman iki tanede kızartiğim bakalım ellerine sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızartmasında bulgurlar biraz sıkar kendini sanırım
      dene bakalım nasıl olacak :)

      Sil
  8. Ciğer sever olarak tam benlik olmuş bu tarif..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. İlk defa duydum canım çok sağol tarif için.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. gerçekten çok degişik bir tarif olmuş.cigeri çok severim birde bu haliyle denemem lazım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  11. degisik ama dedigin gibi yapim asamasi rondodan sonra mesakkatli olacak.ama deger sanirim benim gibi ciger seven biri icin.ellerine saglik hayatim,sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya aslında ciğer kıymasına bakassan sorun yok :)

      Sil
  12. Arnavut ciğeri harici, hiç ciğer bilmem.Benim için değişik bir tat, ama denemeye değer.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. ben ciğer yemiyorum ama sevenler için güzel tarif canım.ellerine sağlık cnaım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. çok farklı olmuş, ellerine sağlık canım, bende ciğeri çok seviyorum benim içinde farklı ve lezzetli bir deneyim olacak İNŞAALLAH, lahana turşulu olan da çok güzel, mercimekli olanda ben hepsini okudum heralde :) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  15. S.a
    Eşim ciğeri böyle yapınca burun kıvırıyor. Ciğeri bir arnavut ciğeri olarak tüketiyor. Dondurucuda bir parça kıyma ciğeri var (bana memleketten hazır çekilmiş geliyor:) hemen yapsam iyi olacak. Maşallah size.
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aleyküm selam

      hazır çekilmişinde kanı akıp sulanmıyor mu ???

      Sil
  16. ciğeri çok severim ama tablamasını hiç denemedim,ellerine sağlık değişik bir yemek olmuş..

    YanıtlaSil
  17. ne kadar değişik bir yemek...bulgur konmasıda çok değişik geldi.ama harika görünüyor..ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. canım çok güzel görünüyor...
    ellerine sağlık...
    ben ciğeri hiç sevmem yanından bile geçmem :(((
    ama annem çok yapar :)))
    kocaman sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  19. Öncelikle paylaşım için teşekkürler.Yeni bir şey öğrenmiş oldum.Bulgurla reyhan çok güzel oluyor,ciğerle birlikte de denemek lazım.Aklımın bir köşesine yazdım.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  20. "Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
    Porselendemlik.com tarafından hazırlanan
    "Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
    7 Nisan 2012-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında
    http://pasasofram.blogspot.com adresimde göndereceğiniz birbirinden
    güzel tarifleri yayınlayacağım...
    Tariflerinize 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa
    sofram' a gönderiyorum diye not düşüp
    bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)
    Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
    lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,
    etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,
    lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...