16 Şubat 2012 Perşembe

ÇORTU TABLAMASI


Merhabaaa...
Kaç gündür Tv programlarında vitaminlerle yatıp vitaminlerle kalkıyoruz...
A vitamini, K vitamini
Yok o vitaminle bu yenmez, kan grubun A ise şunları yeme, şunları ye...
Benim kan grubum 0 RH(+)  et yiyebiliyorum ama guluten yiyemiyormuşum... Sanki doğruluk payı var... Zira hamur işini biraz fazla yediğimde şekerim düşüyor benim :)
Eeee şeker kıza dıştan şeker fazla geliyor tabi :) Fazlalığını atıyor vücut :)
Mütevazilik akıyor benden hehehehehehehe :D:D:D:D:D
Vel hasıl mutfağa girerken sanki kimya laboratuarına girer gibi oluyorum :)

Her şeyde bir hayır vardır ya
Benim reflü de doğal beslen yoksa tutaruım görürsün gününü diyince doğal beslenmeye özen gösteriyorum.
Katkı maddeli yiyecekleri tüketmemeye özen gösteriyorum...
Ev yapımı gibisi var mı zaten dimi...

Neyse ben geleyim tablamama :)
Tarif Bitlis yöresine ait bir lezzet, tadı enfes oldu
Ben de ilk kez denedim ve bu güzel lezzeti sizinle paylaşıyım istedim.
Yapımı da o kadar kolay ki  1 saatinizi almıyor bile :)
Ben malzemeleri yazıyım da sizde yapın hadi :)

MALZEMELER:

2 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
Yarım su bardağı un
Tuz
Karabiber
1 kase dolusu beyaz lahana turşusu
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı turşu suyu
3 su bardağı normal su

YAPILIŞI:
2  bardak bulguru yoğurma kabına alıp üzerine iki bardak kaynar suyu döküp ağzını kapatın  ve bulgurların şişmesini sağlayın.
Burgur şişip ılınınca üzerine 1 yumurta, tuz, karabiber ekleyin.
Yarım su bardağı unu ilave edip ( bir sefer de eklemeyin hamuru yoğurun gerekirse azar azar un ilave edin)  yoğurun.
Elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfte şekli verin.

Turşu suyunu, normal suyu ve iri kıyım turşuyu tencereye alıp kaynatın. Su kaynayınca altını kısın ve köfteleri içine atın.
Kısık ateşte pişirin.

Soğanı yemeklik doğrayıp ayrı bir sos kabına alın. Tereyağını ekleyip kavurun.
Pul biber ekleyip bir iki daha kavurun.

Köfteleri turşuyla beraber servis tabağına alıp üzerine soğanlı sosu döküp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun....

21 yorum:

  1. çok farklı bir tarifmiş canım.hiç duymamıştım.görüntüde harika.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım merhabalar bu tarifi hiç duymadımda tatmadımda çok değişik geldi..Bitlisin çok değişik yemekleri vardır bunu hiç duymadım. eminim güzel bir lezzete sahiptir şu an o lezzeti diğer klasik tarfiler gibi hayal gücümü kullanıp bir türlü kafamda canlandıramadım. denemek lazım pauylaşımın için çok sağol.. sevgiyla kal.

    YanıtlaSil
  3. Hiç yemediğime bir lezzet..
    Nefiss görünüyor nefisss..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. değişik bir tarif..ama eminim lezzetlidir..ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. MUHABBET SOFRAM NASILSIN
    MMMMMMM ELLERİNE SAĞLIK
    ÇOK DEĞİŞİK
    :)))

    YanıtlaSil
  6. Çok değişik tarif denemek lazım. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. hic yemedim adinida hic duymadim
    cok lezziz görünüyor
    afiyet olsun canim
    :-))

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Biz de bunu yaparız ama yoğurtla ve üzerine sosla sunarız. Böylesi de çok değişik geldi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. Çok değişik gerçekten.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Çok doğru arkadaşım her gün değişik bir şeyler duyuyoruz neye inanacağımızı şaşırdık,ilk defa duyduğum bir lezzet eline sağlık

    YanıtlaSil
  11. çok güzel bulgrlu yemeklerinde sonu yok baksanıza lahana turşusuyla bile
    yapılıyor çokta lezziz görünüyor elleine sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. Adı da değişik tarif de ama lezzetli olduğu belli. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Ayyy canım çekti gece gece. Bizimkilerin yaptığı bulgur köftesine benziyor. Nefis. Ellerine sağlık olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. bende ilk defa görüyorum ismi de çok değişik:) ama farklı ve lezzetli görünüyor ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. ne güzel bir paylaşım olmuş ellerin dert görmesin peki benim kan grubum ARh + o zaman ben ne yemeliyim :) ve bu arada blok başlığını beğendim çok iştah açıcı olmuş güle güle kullan sevgiler... az daha unutuyordum etkinlik 22'sinde son buluyor belki katılmak istersin ...

    YanıtlaSil
  16. çok farklı hiç bilmediğim bir tat..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  17. Canım,ellerin dert görmesin,çok lezzetli görünüyor,yiyenlere afiyet olsun,sevgilerrrrr....

    YanıtlaSil
  18. İlk defa duydum canım sağolasın tarif için bir ara denemek gerek mutlaka:)

    YanıtlaSil
  19. İşte bunu mutlaka yapmam lazım. Böyle köfteli yemeklere bayılırım. Ekşili ekşili tadını tahmin ediyorum.
    Ellerin dert görmesin mahirem...

    YanıtlaSil
  20. Ellerinize sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  21. ya ne enteresan bir yemek,böyle şeyleri gördükçe yapasım geliyor :) ellerine sağlı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...