Kökeni Fransız mutfağına dayanıyormuş...
Ama bizim kültürümüzde de vardır krep, her ne kadar farklı isimlerde karşımıza çıkcada
Akıtma, cızlama,laz tabiriyle tava g.... :) noktalı yerleri siz doldurun :)
Artık hangi millete ailttir bilemem ama kahvaltılarda hatta bazı ana yameklerde bile kullandığımız,sunumuyla şık bir yiyecek krep
Hamuruna aklıma gelen her baharatı katarım ben, kırmızı biber, karabiber,nane, maydanoz, dereotu vs.
Yapımı aslında çok basit bildiğimiz krep hamuruna bir tatlı kaşığıda çörekotu ekliyorsunuz hepsi bu :)
Ama krep yapmayı bilmeyenler için ben tarifini yazayım :)
Bu arada çörekotunun faydaları da say say bitmez
Peygamber Efendimiz'in övdüğü bir baharat...
MALZEMELER:
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağından biraz az un
Tuz
2 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı çörekotu
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi karıştırıp boza kıvamında bir hamur yapın.
Kızdırılmış teflon tavaya birer kepçe döküp arkalı önlü pişirin.
Dilediğiniz iç malzemesine sarıp afiyetle tüketin :)
Afiyet olsun
Canım çok severim ben bunu bir kaç kere arkadaşımda yemiştim. Yarın sabah mutlaka yapacağım. ellerine sağlık
YanıtlaSilSÜPER,ELİNİZE SAĞLIK,BANA KREP OLSUNDA NASIL OLURSA OLSUN ZATEN,HER ÖĞÜN YİYEBİLİRİM:)
YanıtlaSilSEVGİLER..
çok güzel olmuş,yarın sabah yapmalıyım.ellerine sağlık.
YanıtlaSilpazar günü susamlıyı bir deniyim, yemek bloğu sahibi arkadaşlarım sayende yemek çeşitlerim arttı:))çok teşekkürler.
YanıtlaSilEllerine sağlık çok leziz bir tarif bu...binbir derde deva çörekotuyla yapılan krep nefisss...
YanıtlaSilÇÖREKOTU AYRI BİR LEZZET KATMIŞ OLMALI,ELLERİNE SAĞLIK,SEVGİLER
YanıtlaSiliyiki yazmışsın, herkes nasıl olsa biliyor diye yazmıyordu kimse... Misal ben hiç yapmadım hayatımda....
YanıtlaSilArtık yapmaya kalkışsam elimde bir tarif var:)
çörek otlu eminim çok küzel olur
YanıtlaSilellerine sağlık canım
sevgiler:)
Valla fransızları bilmem de bu bizim tüm yörelerimize ait bir tarif. Karadenizin'den Marmara yöresine kadar herkesin farklı isimlerle yaptığı enfes bir kahvaltılık, beş çaylık süper lezzet :)
YanıtlaSilMuhtemelende evde ekmek olmadığı bir gün bir annenin buluşu:)
Yarın sabah bende yapsam iyi olur :)
Ellerine emeklerine sağlık..
En sevdiğim yiyeceklerden biridir. Sadesine bile bayılırım. Ellerine sağlık olsun. Harika görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSilsabahları ne çok seviyorum..
YanıtlaSilbazende tatlısını ikram ediyorum kahve yanında..
afiyetler olsun
sevgiler
Çörek otunu çok severim.Ellerinize sağlık.Mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSiltesekkurler guzel yorumun icin yine bekleril .sevgilerle.
YanıtlaSilbu arada cok guzel paylasimlarin var.yine gelicem.hoscakal.
YanıtlaSilÇörek otu peynirle çok yakışıyor çok şifalı bir bitki tohumudur çörekotu ellerine sağlık afiyetler ve şifalar olsun...
YanıtlaSilah çörekotu özelllikle yararlarını öğrendikten sonra herşeye karışıvermeye başladı bizim evde ellerine sağlık canım
YanıtlaSilElinize saglik harika olmus krepden daha cok yufkaya benziyor boyle daha guzel olmus
YanıtlaSilSevgiler..
Bizde krepe akıtma deriz ve sizinki de çörek otlu çok değişik olmuş.Benim tarifle sizinki yakınmış, ama herkesin bir alışkanlığı vardır, ben ilk defa sizin krebi deneyeceğim. elinize sağlık
YanıtlaSilBen çok seviyorum bunu ya, acıktım bak şimdi, bu saatte de yemek yenmez ki :/
YanıtlaSilİnci boncuk bekliyoruz artık, koy şuraya yaptıklarını...:)
En sevdiğim ve kahvaltıda bayıla bayıla yediğim bir lezzet..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
İyi haftalar.
ellerine sağlık bende çok severim ama bu böcükler tatlı krep sevdiğinden çörekotlu yapmayalı uzun zaman oldu
YanıtlaSilBiz de (eşimle) ara sıra çörek otlu ya da susamlı yaparız güzel oluyor gerçekten, elinize sağlık :)
YanıtlaSilherkese yorumları için teşekkür ediyorum...
YanıtlaSilÇok canım çekti ...Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGeçen günde tlı krep görmüştüm. Çöre otunu zaten çok severim. İlk fırsatta deneyeceğim inşallah, sevgiler
YanıtlaSil