16 Kasım 2011 Çarşamba

MOR LAHANA TURŞUSU


Eskiden sadece restorantların salatalarında yediğimiz bu lezzeti artık evlerimizde de yapabiliyoruz...
Garsonlara, yada lokanta aşçılarına bunu nasıl yapıyorsunuz diye sorduğumda siz yapamassınız derlerdi...
Kuru iftira :) Kim demiş yapamayız diye... yaptık işte :)

Geçen gün, Oktay Usta da izledim ve onun yaptığı şekilde yaptım... Çokda güzel oldu :)

Ben orta boy mor lahanadan yaptım, bir büyük bir küçük kavanoz çıktı... siz istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

1 orta boy mor lahana
Tuz
Elma ve üzüm sirkesi karışımı

YAPILIŞI:

Lahanayı yıkayıp ince ince kıyın ve tuzla ovun.
Yıkamadan kavanozlara aktarıp üzerini geçecek kadar sirke dökün.
Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında saklayın.
İki gün sonra kullanıma hazır :)

Afiyet olsun...

19 yorum:

  1. resmi görür görmez ağzım sulandı desem :) hem turşusunu severm hem salatasını ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ablam da değişik sebzelerin turşularını yapmak da çok ustadır

    ve bunu da yapar
    hatta kavanoz bitmek üzereyken kalan suyuna karnıbahar da atar böyle kök kök ayırıp...sonra o renk ona da çıkar :)

    o da nefis olur, tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  3. mmmmm bayılırım.. bende deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler, denicem inşallah.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel....ellerine sağlık...bende yapsam aslında ne iyi olur...:)

    YanıtlaSil
  6. Harika bugün hep denecek tariflerle karşılaştım,ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım. bende onu çabuk olarak yemek için sirke ve tuzla ovup buzdolabında yarım saat bekletiyorum .O şekilde hem salata hemde turşumsu bir tadla çok güzel yeniyor.

    YanıtlaSil
  8. teşkkür ederim tarif için:)

    YanıtlaSil
  9. Çok severim, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. bu kadar mi ???
    çok kolaymis, ilk firsatta yapacagim insallah.
    ellerine saglik arkadasim :))

    YanıtlaSil
  11. Harika supermiş bu, hemen yaparim çünkü çok severim.

    YanıtlaSil
  12. elinize sağlık bayıldığım ve benimde yaptığım bir lezzetdir,eskiden banada ulaşılmaz geirdi ama artık uaşılmaz yapılamaz kalmadı sanırım.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Reyyan nefis oluyor bu var ya, Ben 6-7 adet limon sıkıyorum sirkenin yanın da, bir de öyle dene bakalım :)

    YanıtlaSil
  14. Reyyancım, bende beyaz lahananın içine atarım rengini versin diye. Kurulduğu zamanki gibi kalmasını çok isterdim çünkü rengi açılıyor..:)
    Hayırlı cumalar canım. Bugünkü cuma duasında sende varsın...

    YanıtlaSil
  15. Ahhh nasıl severim,bende yapmalıyım en kısa zamanda..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. darısı başıma ve ellerine sağlık
    kim demiş yapılmazmış diye : )

    YanıtlaSil
  17. sevgili reyyan,
    ben de dün yaptım senin tarifinle. dayanamayıp tattıp az önce, çok keskin sirke tadı var. o geçici bir şey mi:S

    YanıtlaSil
  18. sevgili reyyan,
    senin tarifinle yaptım dün akşam.
    az önce dayanamayıp tadına baktım.
    renk süper fakat çok keskin sirke tadı var. o geçici mi:S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. turşunun çok keskin olmaması lazım

      ama diğer bildiğimiz turşular gibi de değil tabii

      salatada diğer malzemelerle karışınca o keskinlikte anlaşılmıyor

      bide salata sosunu yaparken hem bu turşunun sirkesinden hemde limon ilave et
      süper bi tad oluyor ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...