Eskiden sadece restorantların salatalarında yediğimiz bu lezzeti artık evlerimizde de yapabiliyoruz...
Garsonlara, yada lokanta aşçılarına bunu nasıl yapıyorsunuz diye sorduğumda siz yapamassınız derlerdi...
Kuru iftira :) Kim demiş yapamayız diye... yaptık işte :)
Geçen gün, Oktay Usta da izledim ve onun yaptığı şekilde yaptım... Çokda güzel oldu :)
Ben orta boy mor lahanadan yaptım, bir büyük bir küçük kavanoz çıktı... siz istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 orta boy mor lahana
Tuz
Elma ve üzüm sirkesi karışımı
YAPILIŞI:
Lahanayı yıkayıp ince ince kıyın ve tuzla ovun.
Yıkamadan kavanozlara aktarıp üzerini geçecek kadar sirke dökün.
Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında saklayın.
İki gün sonra kullanıma hazır :)
Afiyet olsun...
resmi görür görmez ağzım sulandı desem :) hem turşusunu severm hem salatasını ellerinize sağlık..
YanıtlaSilablam da değişik sebzelerin turşularını yapmak da çok ustadır
YanıtlaSilve bunu da yapar
hatta kavanoz bitmek üzereyken kalan suyuna karnıbahar da atar böyle kök kök ayırıp...sonra o renk ona da çıkar :)
o da nefis olur, tavsiye ederim
mmmmm bayılırım.. bende deneyeceğim..
YanıtlaSilteşekkürler, denicem inşallah.
YanıtlaSilçok güzel....ellerine sağlık...bende yapsam aslında ne iyi olur...:)
YanıtlaSilHarika bugün hep denecek tariflerle karşılaştım,ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. bende onu çabuk olarak yemek için sirke ve tuzla ovup buzdolabında yarım saat bekletiyorum .O şekilde hem salata hemde turşumsu bir tadla çok güzel yeniyor.
YanıtlaSilteşkkür ederim tarif için:)
YanıtlaSilÇok severim, elinize sağlık :)
YanıtlaSilbu kadar mi ???
YanıtlaSilçok kolaymis, ilk firsatta yapacagim insallah.
ellerine saglik arkadasim :))
Harika supermiş bu, hemen yaparim çünkü çok severim.
YanıtlaSilelinize sağlık bayıldığım ve benimde yaptığım bir lezzetdir,eskiden banada ulaşılmaz geirdi ama artık uaşılmaz yapılamaz kalmadı sanırım.
YanıtlaSilsevgiler..
Reyyan nefis oluyor bu var ya, Ben 6-7 adet limon sıkıyorum sirkenin yanın da, bir de öyle dene bakalım :)
YanıtlaSilReyyancım, bende beyaz lahananın içine atarım rengini versin diye. Kurulduğu zamanki gibi kalmasını çok isterdim çünkü rengi açılıyor..:)
YanıtlaSilHayırlı cumalar canım. Bugünkü cuma duasında sende varsın...
Ahhh nasıl severim,bende yapmalıyım en kısa zamanda..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler
darısı başıma ve ellerine sağlık
YanıtlaSilkim demiş yapılmazmış diye : )
sevgili reyyan,
YanıtlaSilben de dün yaptım senin tarifinle. dayanamayıp tattıp az önce, çok keskin sirke tadı var. o geçici bir şey mi:S
sevgili reyyan,
YanıtlaSilsenin tarifinle yaptım dün akşam.
az önce dayanamayıp tadına baktım.
renk süper fakat çok keskin sirke tadı var. o geçici mi:S
turşunun çok keskin olmaması lazım
Silama diğer bildiğimiz turşular gibi de değil tabii
salatada diğer malzemelerle karışınca o keskinlikte anlaşılmıyor
bide salata sosunu yaparken hem bu turşunun sirkesinden hemde limon ilave et
süper bi tad oluyor ;)