Bir kaç gündür daha doğrusu gecedir( geceleri kitap okurum ben) Sarah Willis'in ''İz Bırakanlar unutulmazlar'' isimli kitabını okuyorum.
Kitabın yarısına geldim ama pek etkileyici bir şey yok kitapta..
Sabırla okumaktayım, belki sonu güzeldir...
Her neyse aslında benim bahsetmek istediğim şey başkaydı...
Dün gece okuduğum bölümde kahvaltıda reçelli tost yediklerini öğrendim romanın kahramanlarının...
Merak ettim, nasıl birşeydir acaba reçelli tost dedim ve sabah yaptım..
Bu amerikalılar kahvaltıdan anlamıyor vesselam...
Yani nimete kötü bişey denmez ama iğrenç bişey oldu...
Midemi sabah sabah kızdırdım anlayacağınız :)
Umarım kitabın sonu da bu reçelli tost gibi değildir...
Anasonlu ve çok sert...
Rahmetli annanemin galetalarıydı bunlar...
Limonlu çayının yanında mutlaka olurdu...
Zaten bazı şeyleri sevme alışkanlığım annanemden miras bana...
Mesela bu galetalar, limonlu çay ve yoğurtlu ekmek gibi...
Bu galetalar nohut mayasından yapılıyormuş...
Ve benim bildiğim sadece Fatih'teki Balat semtinde satılıyor...
Başka yerlerdeki bu kadar lezzetli değil... denedim çünkü :)
Teyzem sevdiğimi bildiği için gelirken getirmiş...
Mideme de iyi geldiği için bol bol yiyorum :D
Şimdi gelelim esas konumuza :)
Hafta sonlarını pek sevmem ben...
Çok sessiz ve sıradan geçer benim için...
Pazarda kilosu 2 liraya hamsi bulunca annem, bol miktarda almış ve birazını dondurucuya atmış
Gel dedi ekmek arası hamsi yapalım da iyiyelim..
Ben ızgara yapacak sanırken buğulama yapmış
Bu ekmek arasında yenirmi olur mu derken..
Çok da güzel oldu vallahi :)
Yanına da ayvalı ıhlamur yaptım...
Ne alaka dimi ama olsun ben yerim :)
Bi nevi evde piknik yaptık gibi bişey...
Bir yandan da Tatlı Sürprizleri izledim... :)
Pazarımıza renk geldi :)
Aslında tarifi sadece anlatacağım, çünkü belli bir ölçü malzemesi yok
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp kavurun.
Bir kaç sivri biber ve domatesi doğrayıp soğanlara katın.
Onlarda kavrulunca kılçıkları alınmış hamsileri ilave edip tuzunu, biberini ayarlayıp pişmeye bırakın.
Ekmek arası yapıp afiyetle yiyin :)
Off off nasılda yenir şimdi..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbende aynen öyle dedim ve yedim :)
Silbalık olsunda nerde nasıl neyin arasında olursa olsun önemli değil..ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilher balık olmasın ama ya :D
SilBENCE ÇOK GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ...
YanıtlaSilEKMEK ARALARINA BAYILIIRM ...
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
bende bayıldı :)
Silnefis, hem hamsi hem ekmek arası...ellerine sağlık.
YanıtlaSilızgara beklerken buğulama oldu ama güzel oldu :)
SilHamsinin her türü için ölürüm, ekmek arasında da acayip olmuştur.. Afiyet bal şeker olsun.
YanıtlaSillazlık yada lazlarla akrabalık falan var mı :)
Silhamsiye yorum yapmiyorum!
YanıtlaSilrecelli tosta gelince, ekmek arasi peynri recel (birlikte) yiyenler severler sanirim ki bana hic hitap etmiyor:))
insanların yemek alışkanlıkları değişik gerçektende :)
SilNefis görünüyor,hamsiyi cok severim ama pisirmesi bana zor geliyor heryer kokuyor. Bir ekmek arasi bana da yap bari de yiyeyim cnm. :)
YanıtlaSilEline saglik...
Sevgiyle.
yooo kokmuyor
Silaç her yanı hopp çıkıyor kokusu ;)
Şimdi Amerika'lının biri ekmek arası hamsi buğulamanın yanında ayvalı ıhlamur içse ne der? Galiba "bu Türkler balıktan anlamıyor vesselam" der :))))
YanıtlaSilBak bir de aklıma ne geldi, biz yeni evlenmiştik, bu Tenten yemeklik bir şeyler almaya gidecek "ne alayım" dedi. "Balık al" dedim, "ne balığı alayım" diye sordu, "hamsi al" dedim. Döndü bana baktı "hamsi balık mı" dedi, şaşırdım "ya ne" dedim, baktı baktı "hamsi" dedi ve cık cık cık yaparak gitti, ben şaşkınlıkla bakmaya devam ettim, aklıma geldikçe herkese anlatıyorum, gülüyoruz, şimdi senin bu hamsili ıhlamura gülerim bir müddet :)) Ama canım da çekti doğrusu, benim ki soğansız olsun, yanında da ıhlamur olmasın mümkünse :))))
evet hamsi balık değildir :)
Silleblebi çerez gibidir :)
niye şaşırdın ki tenten amcama :)
sen gül gül ne güzel gitti ıhlamurum hamsiyle... :)
sana kuşburnulu veririm gel sen :D
reçelli tost yemektense balık ekmek keyfi tam da bize hitap ediyor :) şifa olmuştur inşallah
YanıtlaSilaynen :D
Sil