17 Nisan 2012 Salı

KEREBİÇ





Kuzenimin arkadaşı Hatay'dan isteğim üzerine kerebiç ve kömbe kalıplarını getirdi....

Kömbe'yi daha önceden yapmıştım ve çok beğenildi...
Geçen günden ufak bir kerebiç tarifi arayışına girdim...
İlk olarak ünlü bir yemek kitabı yazarının tarifini denedim veee sonuç hüsrannnn :(
Yenecek gibi olmayan kerebiçlerin akıbetini anladınız sanırım....


Halbuki şekildeki gibi çok güzel de olmuşlardı ama fırında öyle bir yayıldılar ki dümdüz oldular...
Ve de inanılmaz tatlı, bildiğin akide şekeri....
Zaten hamuru yaparken şekerin çokluğu gözümden kaçmamıştı ama yazar ünlü olunca ve de diğer tarifleri tutunca bende güvenip onu denedim ve hüsran :(((

Neyse yılmadım
Bu sefer Hatay'lı birinden öğrenip tarifi uyguladım...
Veee işte şahane kurabiyelerime kavuştum :)
 Ben ne olur ne olmaz diye yarım ölçü yaptım, sonuç süper.....

 Hatay'da bu kurabiye Köpük denen bir macunla yeniyormuş... 
Biz de çayla yedik nolmuş :D 


MALZEMELER:

2 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı su 
1 çay bardağı şeker
1 pkt. kabartma tozu 
Un 

İç malzemeler:

1 su ardağı iri kıyım ceviz
1 kaşık şeker 
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

Hamuru için gerekli olan malzemeleri karıştırıp orta sertlikte bir hamur yapın ve 10 dakika dinlendirin.
İçi için gerekli olan malzemeleri bir kapta harmanlayın.
Hamurdan parçalar kopartıp içli köfte gibi açın ve iç malzemesini koyup kapatın.
Kerebiç kalıbına bastırıp şekil almasını sağlayın.
Kalıptan çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif renk alana kadar pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.


* kalıpları nerden aldığımı merak edenler için, ben hatay'dan getirttim ama geçen gittiğimde Eminönün'de gördüm. Benim gördüğüm dükkandaki biraz iriceydi ama 

bu kalıpların plastik olanları da varmış. tupperware markasında varmış mesela ;)

55 yorum:

  1. Aradigim tarif. ellerine saglik. Umarim ben de senin gibi güzel tutturabilirim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Şekli çok güzel olmuş. Ellerine sağlık Reyyancım.. Bu kalıplardan ben de bulabilsem keşke..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbulda yaşıyorsan eminönünde gördüm canım

      Sil
  3. merhabalar ellerine sağlık.... bir tana alabılırmıyım ?

    YanıtlaSil
  4. Resmen yutkundum. İşin gücün arasında olacak şey değil, tam benim damak tadıma uygun birşey bu. Öyle şekil vermem imkansız ama bir ara denemeliyim ben bu kurabiyeyi.
    Ellerine sağlık bir de afiyet olsun.. oyyy oyyy..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şekli ben vermedim ki kalıp verdi :) yani zor bişey değil ;)

      teşekkür ettim efem:)

      Sil
  5. kerebiç nedir bilmezdim arkadaşım :((
    sayende öğrendim :)))
    ellerine sağlık...
    kocaman sevgielr...

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık çok severim bu leziz kurabiyeleri sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım,kalıplarım yok olursa inşallah denerim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Kalıbına sahip olmayı ve denemeyi istediğim tariflerden biri..
    Harika görünüyorlar.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. ben henüz bu kurabiyeyidenemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Porselendemlik.com tarafından hazırlanan
    "Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
    7 Nisan 2012-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında
    http://pasasofram.blogspot.com/ adresimde göndereceğiniz birbirinden
    güzel tarifleri yayınlayacağım...
    Tariflerinize 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa
    sofram' a gönderiyorum diye not düşüp
    bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)
    Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
    lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,
    etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,
    lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her seferinde unutuyorum :(

      inşaAllah bir dahaki tarife diyelim

      Sil
  12. Eeee kalıp yok, yapamayacakmıyım şimdi ben bu nu, yapacaksam ne ile yapacağım? Kalıp şart mı yaw! Hem köpük te ney, neden karıştırıyorsun şimdi zihnimi:)
    Bu verdiğin ölçü tam sanırım, yarım değil. Hüsrana uğradığın tarifle kıyaslasaydın farkları neymiş, öğrenmiş olurduk. Kalıp nereden bulacaz yaaa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalıp şart değil yaparsın tabi
      şekli bu olmaz sadece

      diğeri bildiğin akide şekeri oldu tepsiyle bir oldu yani yayıldıda yayıldı

      bunun tadı süpür
      ben bunu geçen salı yaptım, pazar günüde teyzemde yaptım bayıldılar....

      eminönüne gidersem alırım ben sana ;)

      Sil
  13. mımmm enfes görünüyor.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. pratik bir tarifmiş.Bu arada Hatay mutfağı ayrı ya ;)

    YanıtlaSil
  15. çok ama çok hoş görünüyorlar...
    Ellerine sağlık tatlım,deneyeceğim mutlak...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin kurabiyelerinin yanından geçemez bunlar ama :)

      teşekkür ederim

      Sil
  16. Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyorlar..Bizim yörenin tatlısıdır kerebiç.Burda köpük gibi bir kremayla satarlar...Ama hiç yapmamıştım,sizin sayenizde deneyeceğim..Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o köpüğü İstanbul da bulabilirmiyiz acaba ??

      Sil
  17. birkaç blogda daha gördüm bu kalıbı çok orjinal, kurabiye de nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. benimde denemek istediğim tarifler arasında kerebiç
    sizinkilerde çok nefis görünüyor ellerinize sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  19. görüntü güzel , eminim lezzetide öyledir , eline sağlık ...

    bende kalıplardan 3 yıldır var Antepten almıştım ama hala denemedim senin tarifi deneyeyim bari :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl sabrettin de 3sene kullanmadın :)

      Sil
    2. kullandım ama kerebiç yapmadım , kurabiye şekillendirdim sadece :)))

      Sil
  20. ne kadar güzel görüntü bu böyle ellerine sağlık. hiç denemedim çokta merak ediyorum:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. ben kalıbı eminönü'nden almıştım ve büyük bir hevesle sanırım aynı yemek yazarının tarifini denemiştim, sonuç çok büyük hüsran olmuştu :( ondan sonra da cesaretim ve hevesim kırıldı attım kalıbı bir köşeye.
    Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, şimdi gönül rahatlığıyla sizin tarifinizi deneyeceğim.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  22. afiyet şeker olsun canım benim. çok hoş görünüyorlar eline sağlık. bazen oluyor böyle hüsranlar. hepimizin başına geliyor. yılmadığın iyi olmuş keşke bizimde hataylı tanıdıklarımız olsa da kalıp getirse ne iyi olurdu

    YanıtlaSil
  23. bunu gorunce cok utaniyorum cunku... 5 yil onceydi sanirim belki de 6??? Turkiye'ye giden arkadasim bana ozel bu kasiktan getirmisti, yaparsin bloga koyarsin diye. bir kere bile yapmadim :((

    YanıtlaSil
  24. eşimin teyzesi kiliste oturuyor ve bize yapıp göndermişti güzel bir lezzet ama ben hiç denemedim ellerine emeklerine sağlık olsun

    YanıtlaSil
  25. senin bu birbirinden guzel sekilli komben,kerebic ve demir tatlin benim aklimi basimdan aliyor reyyan bilesin gulum....ellerine,gonlune saglik...

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  26. ellerinize sağlık. çok güzel görünüyorlar. kalıplardan bende de var. bu güne kadar sadece kurabiye yaparken kullanıyordum. en kısa zamanda be de kerebiç yapacağım...

    YanıtlaSil
  27. Çok güzel görünüyorlar, bayıldım. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. Çok güzel görünüyorlar..Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  29. Cok güzel görünüyor, eminim lezzetlidirde. Ama ben gerebic yapmak icin kikisden özel gerebic tozu aldim. Pastanelere sordum onlar söyledi, gerebic tozuyla oluyor diye... daha yapmaya malesef zaman bulamadim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...