Kuzenimin arkadaşı Hatay'dan isteğim üzerine kerebiç ve kömbe kalıplarını getirdi....
Kömbe'yi daha önceden yapmıştım ve çok beğenildi...
Geçen günden ufak bir kerebiç tarifi arayışına girdim...
İlk olarak ünlü bir yemek kitabı yazarının tarifini denedim veee sonuç hüsrannnn :(
Yenecek gibi olmayan kerebiçlerin akıbetini anladınız sanırım....
Halbuki şekildeki gibi çok güzel de olmuşlardı ama fırında öyle bir yayıldılar ki dümdüz oldular...
Ve de inanılmaz tatlı, bildiğin akide şekeri....
Zaten hamuru yaparken şekerin çokluğu gözümden kaçmamıştı ama yazar ünlü olunca ve de diğer tarifleri tutunca bende güvenip onu denedim ve hüsran :(((
Neyse yılmadım
Bu sefer Hatay'lı birinden öğrenip tarifi uyguladım...
Veee işte şahane kurabiyelerime kavuştum :)
Ben ne olur ne olmaz diye yarım ölçü yaptım, sonuç süper.....
Hatay'da bu kurabiye Köpük denen bir macunla yeniyormuş...
Biz de çayla yedik nolmuş :D
MALZEMELER:
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 pkt. kabartma tozu
Un
İç malzemeler:
1 su ardağı iri kıyım ceviz
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Hamuru için gerekli olan malzemeleri karıştırıp orta sertlikte bir hamur yapın ve 10 dakika dinlendirin.
İçi için gerekli olan malzemeleri bir kapta harmanlayın.
Hamurdan parçalar kopartıp içli köfte gibi açın ve iç malzemesini koyup kapatın.
Kerebiç kalıbına bastırıp şekil almasını sağlayın.
Kalıptan çıkarıp yağlı kağıt serilmiş tepsine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hafif renk alana kadar pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.
* kalıpları nerden aldığımı merak edenler için, ben hatay'dan getirttim ama geçen gittiğimde Eminönün'de gördüm. Benim gördüğüm dükkandaki biraz iriceydi ama
Aradigim tarif. ellerine saglik. Umarim ben de senin gibi güzel tutturabilirim. Sevgiler
YanıtlaSilbenden daha güzel yaparsın :)
SilŞekli çok güzel olmuş. Ellerine sağlık Reyyancım.. Bu kalıplardan ben de bulabilsem keşke..
YanıtlaSilİstanbulda yaşıyorsan eminönünde gördüm canım
Silmerhabalar ellerine sağlık.... bir tana alabılırmıyım ?
YanıtlaSilalabilirsin tabii :)
SilResmen yutkundum. İşin gücün arasında olacak şey değil, tam benim damak tadıma uygun birşey bu. Öyle şekil vermem imkansız ama bir ara denemeliyim ben bu kurabiyeyi.
YanıtlaSilEllerine sağlık bir de afiyet olsun.. oyyy oyyy..
şekli ben vermedim ki kalıp verdi :) yani zor bişey değil ;)
Silteşekkür ettim efem:)
kerebiç nedir bilmezdim arkadaşım :((
YanıtlaSilsayende öğrendim :)))
ellerine sağlık...
kocaman sevgielr...
ne mutlu bana o halde :)
SilCanım ellerine sağlık çok severim bu leziz kurabiyeleri sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler...
Silellerine sağlık canım,kalıplarım yok olursa inşallah denerim
YanıtlaSilsevgiler
kalıp şart değilki ;)
SilKalıbına sahip olmayı ve denemeyi istediğim tariflerden biri..
YanıtlaSilHarika görünüyorlar.
Ellerine sağlık canım..
teşekkür ederim
Silben henüz bu kurabiyeyidenemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silellerine sağlık canım sevgiler:)
YanıtlaSilteşekkürler....
SilEeee kalıp yok, yapamayacakmıyım şimdi ben bu nu, yapacaksam ne ile yapacağım? Kalıp şart mı yaw! Hem köpük te ney, neden karıştırıyorsun şimdi zihnimi:)
YanıtlaSilBu verdiğin ölçü tam sanırım, yarım değil. Hüsrana uğradığın tarifle kıyaslasaydın farkları neymiş, öğrenmiş olurduk. Kalıp nereden bulacaz yaaa!
kalıp şart değil yaparsın tabi
Silşekli bu olmaz sadece
diğeri bildiğin akide şekeri oldu tepsiyle bir oldu yani yayıldıda yayıldı
bunun tadı süpür
ben bunu geçen salı yaptım, pazar günüde teyzemde yaptım bayıldılar....
eminönüne gidersem alırım ben sana ;)
mımmm enfes görünüyor.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silpratik bir tarifmiş.Bu arada Hatay mutfağı ayrı ya ;)
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silçok ama çok hoş görünüyorlar...
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlım,deneyeceğim mutlak...
sevgiler..
senin kurabiyelerinin yanından geçemez bunlar ama :)
Silteşekkür ederim
Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyorlar..Bizim yörenin tatlısıdır kerebiç.Burda köpük gibi bir kremayla satarlar...Ama hiç yapmamıştım,sizin sayenizde deneyeceğim..Sevgiler.
YanıtlaSilo köpüğü İstanbul da bulabilirmiyiz acaba ??
Silbirkaç blogda daha gördüm bu kalıbı çok orjinal, kurabiye de nefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler...
Silbenimde denemek istediğim tarifler arasında kerebiç
YanıtlaSilsizinkilerde çok nefis görünüyor ellerinize sağlık canım sevgiler:)
teşekkür ederim
Silgörüntü güzel , eminim lezzetide öyledir , eline sağlık ...
YanıtlaSilbende kalıplardan 3 yıldır var Antepten almıştım ama hala denemedim senin tarifi deneyeyim bari :)
nasıl sabrettin de 3sene kullanmadın :)
Silkullandım ama kerebiç yapmadım , kurabiye şekillendirdim sadece :)))
Silne kadar güzel görüntü bu böyle ellerine sağlık. hiç denemedim çokta merak ediyorum:)
YanıtlaSilsevgiler.
teşekkür ederim
Silben kalıbı eminönü'nden almıştım ve büyük bir hevesle sanırım aynı yemek yazarının tarifini denemiştim, sonuç çok büyük hüsran olmuştu :( ondan sonra da cesaretim ve hevesim kırıldı attım kalıbı bir köşeye.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık, şimdi gönül rahatlığıyla sizin tarifinizi deneyeceğim.
Sevgilerimle.
yılmak yok dimi :)
Silafiyet şeker olsun canım benim. çok hoş görünüyorlar eline sağlık. bazen oluyor böyle hüsranlar. hepimizin başına geliyor. yılmadığın iyi olmuş keşke bizimde hataylı tanıdıklarımız olsa da kalıp getirse ne iyi olurdu
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silher seferinde unutuyorum :(
YanıtlaSilinşaAllah bir dahaki tarife diyelim
bunu gorunce cok utaniyorum cunku... 5 yil onceydi sanirim belki de 6??? Turkiye'ye giden arkadasim bana ozel bu kasiktan getirmisti, yaparsin bloga koyarsin diye. bir kere bile yapmadim :((
YanıtlaSilne sabırlıymışın maşaAllah :)
Sileşimin teyzesi kiliste oturuyor ve bize yapıp göndermişti güzel bir lezzet ama ben hiç denemedim ellerine emeklerine sağlık olsun
YanıtlaSilteşekkür ederim...
Silsenin bu birbirinden guzel sekilli komben,kerebic ve demir tatlin benim aklimi basimdan aliyor reyyan bilesin gulum....ellerine,gonlune saglik...
YanıtlaSilsevgilerimle...
:D:D:D:D:D:D
Silteşekkür ederim...
ellerinize sağlık. çok güzel görünüyorlar. kalıplardan bende de var. bu güne kadar sadece kurabiye yaparken kullanıyordum. en kısa zamanda be de kerebiç yapacağım...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar, bayıldım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Çok güzel görünüyorlar..Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilCok güzel görünüyor, eminim lezzetlidirde. Ama ben gerebic yapmak icin kikisden özel gerebic tozu aldim. Pastanelere sordum onlar söyledi, gerebic tozuyla oluyor diye... daha yapmaya malesef zaman bulamadim.
YanıtlaSil