22 Ekim 2012 Pazartesi

SONBAHAR YAPRAKLARI


Tam iki aylık bir aradan sonra yeniden merhaba...
Nasılsınız bakalım görüşmeyeli...
Özlemişim buraları epeyce...
Post'u yayınlıyım ziyaretinize geleceğim hemen :) 
Sonbahar yaprakları bir kabartmatozu arkası tarifidir....
Asıl adı tarçınlı kalpler'dir, lakin benim kalıbıma uygun olsun diye isminde değişiklik yaptım :)
Ve birde yapraklarımın damarları kaybolmasın diye, piştikten sonra üzerine sürülen sütü ve cevizi es geçtim ben.... :) 
Fırından çıkınca süngerimsi bir dokusu oluyor ama soğuyunca sertleşiyor...
Farklı tatlar sevenlerin beğeneceğini umduğum bir kurabiye oldu...
 Hadi bakalım nasıl yaptım ben bu kurabiyeyi...

MALZEMELER:

100 gr. süzme bal
1 çay bardağı toz şeker
35 gr. tereyağ
1,5 su bardağı un 
1 çay bardağı incecik çekilmiş fındık ( tarifte ceviz kullanılmış) 
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı zenefil
Yarım çay kaşığı muskat 
1 pkt. kabartma tozu 
1 pkt. vanilya 

YAPILIŞI:

Balı, şekeri ve tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatmadan, yağ ve şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak ısıtın ve ocaktan alıp soğutun.
Karışım soğuyunca yoğurma kabına alıp diğer malzemeleri ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur yapın.
Tezgaha hafif un serpip hamuru 3mm. kalınlığında açıp kalıpla kesin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın ve önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.

* Kurabiye fırından ilk çıktığında süngerimsi bir yapıda olduğu için, bu aşamada yapraklara kıvrık şekiller verebilirsiniz...

22 yorum:

  1. Çok güzelkurabiyeler olmuşlar...Ellerinize sağlık..Bence tarif güzel,deneyelim bakalım lezzeti nasıl olacak..sevgiler.Hoşgeldiniz..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık görünüm mükemmel ötesi mükemmel eminim ki tadı da öyledir.

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin sefalar getirdin:)

    Kurabiyelere de kalıbına da bayıldım! Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. çok çekiciler...ellerinize sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kurabiye kalıplarınıza bayıldım. Neren aldınız acaba??? Ellerinize sağlık görüntü muhteşem olmuş:))))İlk fırsatta denemeyi düşünüyorum. Bana da beklerim,
    fatoscatadlar.blogspot.com:)))))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pasta malzemeleri satan bir dükkandan almıştım 2 tl ye :)

      Sil
  6. Çok uzun gitme reyyancım güzel tariflerinden mahrum oluyorum :) çok güzel görünüyor yapraklar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah'dan bir zeval gelmesse buralardayım şimdilik :)

      Sil
  7. Ayyy bunlr çok şirinler,tam mevsimlik kurabiyeler olm uşlar,ellerine sağllık,,
    hangii kalıpla yaptığını merak ettim şimdi......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şırınga gibi olan kalıplar var ya onunla yaptım
      yarına görüntülerim kalıbı inşaAllah;)

      Sil
  8. ellerine saglik, enfes bir kurabiey olmus ama ben cukulatali varsa ondan alayim olar mi:)

    YanıtlaSil
  9. ne hoş kalıplar, tadı da nefistir eminim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende kalıbı görünce atladım hemen :)

      Sil
  10. tam mevsime uygun harika
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. öncelikle hoşgeldiniz:)kurabiyeleriniz harika görünüyor..ellerinize saglık bayramdan sonra bende denemek istiyorum..hayırlı bol gülümsemeli bayramlar diliyorum size..sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Yemelik değil seyirlik bunlar seyirlik..
    harika görünüyorlar.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...