Merhaba...
Herkese hayırlı bir haftasonu diliyorum.
Bugün sizlerle iftar sofralarınız için çok hafif ve bir o kadar lezzetli tatlı tarifi paylaşacağım..
Yapımıda çok basit, vaktinizi almayacak bile..
İsteyen hazır vanilyalı pudinglede yapabilir..
Tarifi Ramazan etkinliği düzenleyen Gelibolu17 ve cafemis bloğuna yolluyorum
MALZEMELER:
2 kaşık tereyağ
2 kaşık tepeleme un
5 kaşık şeker
2,5 bardak süt
1 paket vanilya
Karamel için:
Her bir kase için 1 kaşık toz şeker
Bütün fındık
YAPILIŞI:
Karamel için gerekli olan şeker miktarını ayarlayıp teflon tavaya aktarın ve kısın ateşte şeker eriyip karamel rengi alana kadar bekletin.
Karameli muhallebi kaplarına pay edin.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından sütü ilave edip sürekli karıştırarak üzeri gözgöz olana kadar pişirin.
Kıvamı normal muhallebiden biraz daha yoğun olmalı. sütünü o şekilde ayarlayın.
Tencereyi ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle çırpın.
Karamelli kaplara pay edip buz dolabında soğuyana kadar bekletin.
Servis tabağına ters çevirin ve üzerini fındık taneleriyle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Nefis görüntü bu ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim
YanıtlaSilKazan dibine benziyor,sütlü tatlıları çok sevdiğimi söylemişmiydim ? kaldı mı biraz,neredeydi Siz'in ev :)
YanıtlaSilelmalı ne oldu elmalı ???
YanıtlaSilsedo kız, tatlı olunca bizim evde kalmıyor ama sen gel en sana yapırım beş dakkada :)
YanıtlaSilelmalıyı daha yapmadım yaw :/
en kısa zamanda yapıcam ama :)
harika görüntü elinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
çok hoşuma gitti canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor yapımı kolay sunumu şık olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor yapımı kolay sunumu şık olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcanım bu nasıl güzel bir tatlı böyle..vallahi bakakaldım...ellene sağlık tatlım..
YanıtlaSilNefıs görünüyorlar,ellerıne saglık canım.Hazır paket kadar pratık.
YanıtlaSilElinize saglık ne kadar kolay. Lezzetli de olur karamelle. Sevgiler..
YanıtlaSilçok leziz görünüyor. hele de oruçken...
YanıtlaSilne kadar güzel görüntüsü ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Sütlü tatlılara hiç dayananmam :-) İlk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilBu arada çiçek şeklindeki kase gözümden kaçmadı;)
iki lezzet bir arada sunum şahane:))
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım,nefis gözüküyor inan,bu güzel tarif 68.sırada yayında,iyi iftarlar,bol bereketli sofralar,sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım,nefis gözüküyor inan,bu güzel tarif 68.sırada yayında,iyi iftarlar,bol bereketli sofralar,sevgiler
YanıtlaSilımmm nefismi nefis bir tatlı olmuş hem şık hem lezzetli görünüyor:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler:)
Çok teşekkürler canım bu güzel tatlın için,şimdi yayınladım,ellerine sağlık,sevgiler,selamlar :)
YanıtlaSilgercektende hafif olmus ellerinize saglik , hayirli ramazanlar
YanıtlaSilkaramel !!
YanıtlaSilnasıl sevilmez.. :=)
kesinlikle deniycem,ellerine sağlık
YanıtlaSilKaramelli lezzetlere bayılıyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sunumda çok güzel.
Sevgiler.
ellerine saglık.
YanıtlaSilçok şahane görünüyor ellerinize sağlık :) ayrıca çok cici bir site ellerinize emeğinize sağlık ;)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilKaramel'i kaplara pay ettikten sonra muhallebiyi yapma süresinde, karamel donuyor mu? bekleme süresi sıkıntı yaratır mı? aynı süreçte mi yapmalı?
Harika gözüküyor, en kısa sürede denemek istiyorum.
sevgiler,
ben önce karameli yaptım
YanıtlaSilzaten bir miktar kendini tutması lazım karamelin
muhallebi sıcak olacağı için dökme sırasında birbirine karışır.
karamel muhallebinin sıcaklığıyla eriyecek zaten