13 Ağustos 2011 Cumartesi

KARAMELLİ MUHALLEBİ


Merhaba...
Herkese hayırlı bir haftasonu diliyorum.
Bugün sizlerle iftar sofralarınız için çok hafif ve bir o kadar lezzetli tatlı tarifi paylaşacağım..
Yapımıda çok basit, vaktinizi almayacak bile..
İsteyen hazır vanilyalı pudinglede yapabilir..

Tarifi Ramazan etkinliği düzenleyen Gelibolu17 ve cafemis bloğuna yolluyorum

MALZEMELER:

2 kaşık tereyağ
2 kaşık tepeleme un
5 kaşık şeker
2,5 bardak süt
1 paket vanilya

Karamel  için:
Her bir kase için 1 kaşık toz şeker
Bütün fındık

YAPILIŞI:

Karamel için gerekli olan şeker miktarını ayarlayıp teflon tavaya aktarın ve kısın ateşte şeker eriyip karamel rengi alana kadar bekletin.
Karameli muhallebi kaplarına pay edin.

Tereyağını tencereye alıp eritin.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından sütü ilave edip sürekli karıştırarak üzeri gözgöz olana kadar pişirin.
Kıvamı normal muhallebiden biraz daha yoğun olmalı. sütünü o şekilde ayarlayın.
Tencereyi ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle çırpın.

Karamelli kaplara pay edip buz dolabında soğuyana kadar bekletin.
Servis tabağına ters çevirin ve üzerini fındık taneleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

28 yorum:

  1. Nefis görüntü bu ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kazan dibine benziyor,sütlü tatlıları çok sevdiğimi söylemişmiydim ? kaldı mı biraz,neredeydi Siz'in ev :)

    YanıtlaSil
  3. elmalı ne oldu elmalı ???

    YanıtlaSil
  4. sedo kız, tatlı olunca bizim evde kalmıyor ama sen gel en sana yapırım beş dakkada :)

    elmalıyı daha yapmadım yaw :/

    en kısa zamanda yapıcam ama :)

    YanıtlaSil
  5. harika görüntü elinize sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok hoşuma gitti canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. çok lezzetli görünüyor yapımı kolay sunumu şık olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. çok lezzetli görünüyor yapımı kolay sunumu şık olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. canım bu nasıl güzel bir tatlı böyle..vallahi bakakaldım...ellene sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  10. Nefıs görünüyorlar,ellerıne saglık canım.Hazır paket kadar pratık.

    YanıtlaSil
  11. Elinize saglık ne kadar kolay. Lezzetli de olur karamelle. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. çok leziz görünüyor. hele de oruçken...

    YanıtlaSil
  13. ne kadar güzel görüntüsü ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel görünüyor. Sütlü tatlılara hiç dayananmam :-) İlk fırsatta deneyeceğim.

    Bu arada çiçek şeklindeki kase gözümden kaçmadı;)

    YanıtlaSil
  15. iki lezzet bir arada sunum şahane:))

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık arkadaşım,nefis gözüküyor inan,bu güzel tarif 68.sırada yayında,iyi iftarlar,bol bereketli sofralar,sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık arkadaşım,nefis gözüküyor inan,bu güzel tarif 68.sırada yayında,iyi iftarlar,bol bereketli sofralar,sevgiler

    YanıtlaSil
  18. ımmm nefismi nefis bir tatlı olmuş hem şık hem lezzetli görünüyor:)
    ellerine sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  19. Çok teşekkürler canım bu güzel tatlın için,şimdi yayınladım,ellerine sağlık,sevgiler,selamlar :)

    YanıtlaSil
  20. gercektende hafif olmus ellerinize saglik , hayirli ramazanlar

    YanıtlaSil
  21. kesinlikle deniycem,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. Karamelli lezzetlere bayılıyorum.
    Ellerine sağlık.
    Sunumda çok güzel.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. çok şahane görünüyor ellerinize sağlık :) ayrıca çok cici bir site ellerinize emeğinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,

    Karamel'i kaplara pay ettikten sonra muhallebiyi yapma süresinde, karamel donuyor mu? bekleme süresi sıkıntı yaratır mı? aynı süreçte mi yapmalı?

    Harika gözüküyor, en kısa sürede denemek istiyorum.

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  25. ben önce karameli yaptım
    zaten bir miktar kendini tutması lazım karamelin

    muhallebi sıcak olacağı için dökme sırasında birbirine karışır.

    karamel muhallebinin sıcaklığıyla eriyecek zaten

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...