Herkese merhaba...
Nasılsınız bakalım...
Çok sıkıcı geçen bir haftadan sonra umarım bu hafta benim ve herkes için güzel geçer
Tek güzel yanı Sevdiye'nin yolladığı şahane hediyelerdi...
Fotoğrafladığım zaman paylaşacağım sizlerle...
Bir kere daha burdan kendisine teşekkür ediyorum...
Gelelim böreğimize...
Bahçede komşularla yaptığımız piknikte yapmıştım bu böreği...
İç malzemedeki acı, üzerine süs diye koyduğum sivri biberin acısıyla birleşince ufak çapta bir yangın yaşadı midem :)
İç malzemesini, pide iç malzemesi olarakta kullanabilirsiniz...
Vede böreği hazırladıktan sonra pişirmeden dondurucuda bekletebilirsiniz....
Şimdi bu börek nasıl yapıldı bakalım...
MALZEMELER:
4 yufka
Domates
Sivri biber
1 yumurta
Çörekotu
Harç için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İç malzemesi için:
2 adet soğan
5 kaşık sıvıyağ
Yarım kalıp beyaz peynir
Pul biber
YAPILIŞI:
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Pul biber ilave edip ocaktan alın.
Ufalanmış peynirle karıştırıp soğutun.
Yufkanın birini masaya yayıp su ve sıvıyağ karışımından sürün.
İkinci yufkayı üzerine yayıp 12 adet üçgen olacak şekilde sigara böreği gibi kesin.
Üçgenlerin geniş kenarına iç malzemeden koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Böreklerin ortalarına bıçakla çentikler açıp doranmış domates ve sivri biber koyun.
Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Afiyet olsun.
* Su- sıvıyağ karışımlı harçlı börek çıtır çıtır oluyor.Aynı gün bitmediği taktirde ertesi güne börek kuruyor
Daha yumuşak isteyenler için sıvı yağın içine 3-4 kaşık yoğurt ekleyip karıştırın ve sulu yağ yerine bu harcı kullanın...
çok nefis ve iştah açıcı görünüyor..müthiş ellerine sağlık
YanıtlaSilMIMMMM..Nasıl güzel oldumuşlar..Çok iştah açıcılar...Ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilgörünü büyüleyici,eminim tadıda öyledir..
YanıtlaSilellerine sağlık
bu saate bile canım çektiğine göre muhteşem olmuşlardır eminim.emeğine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilSizin bahçenin yakınlarında olmak istiyorum.. Akşam akşam çayla ne iyi giderdi, sonrada yatıp uyurdum midemde hamur olurdu bunlar:(
YanıtlaSilcok seviyorum bu boregi ben ne kadar guzel gorunuyorlar.ellerine saglik,komsularla piknik demek,oh ne hos.hediyelerini de merak ettim,sevgilerle
YanıtlaSilellerine sağlık,güzel olmuş...
YanıtlaSilbayılırım ...ellerine sağlık enfes görünüyor.
YanıtlaSilOhhh miss. Benimde çok sevdiğim bir börektir. Ne de güzel yapmış benim güzel arkadaşım böyle. Ellerine sağlık tatlım. Kucak dolusu sevgiler...
YanıtlaSilçıtır çıtır çok güzel olmuş canım.olsada yesem dedim şimdi.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilYanında ayranla,yedikçe yerim ben bunlardan..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
yarın hastanede kahvaltıda yemek için börek yapma düşüncesindeyken tarif çıktı karşıma, çeşitlik olsun diye domates biber fikrini kullanabilirim :)
YanıtlaSilellerinize sağlık
Geldin demek, ben de hangi ara yaptı bu böreği diyordum ki pikniktenmiş meğer, eğer bir gün bana yaparsan ki isterim, soğansız olsun tamam mı, hediye dediğin iki ıvır zıvır, onları da buraya koyup beni rezil etme, millet aman bu mu diyecek :) bizim aramızda kalsın ayol ;D
YanıtlaSilSen mutlu ol yeter :))
Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBörekler çok güzel görünüyorlar,çıtır çıtır miss gibi.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle:)
Kıyma yemeyen biri olarak bana çok güzel bir alternatif oldu bu, yaptım güzel oldu gerçekten de :) Teşekkürlerimle.
YanıtlaSilTarifleriniz için teşekürler en kısa zamanda denicem. Tarifleri gerçekten çok hoş duruyor..
YanıtlaSilyaptim harika oldu mutlaka deneyim derim kiymalidan daha cok sevdim hemde citir citir speciallerim arasina girdi cok tesekurler
YanıtlaSil