Merhaba...
Hayırlı haftalar diliyorum herkese.
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem'den azat olunan Ramazan'ı yarıladık bile...
Rabbim mağiret olunan ve cehennem den azat olunmuş kullarından eylesin cümlemizi...
Amin!...
Közlenmiş domates çorbası tam iftar sofralarına layık lezzetli bir çorba.
Yapması da çok kolay.
Malzemelerin hepsini közleyip hop hop pişiriyorsunuz yarım saatinizi almıyor bile :)
Ben ocak üstü aparatıyla közledim malzemeleri ama dileyen fırında da közleyebilir.
MALZEMELER:
1 kg. etli domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 kaşık un
2 kaşık tereyağ
Tuz
Üzeri için:
Nane
Kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Köz aparatını ocağa koyup domatesleri, soğanı ve sarımsağı kabuklarını soymadan közleyin.
Sebzeler közlenince ocaktan alın ve kabuklarını soyup irice doğrayın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Salçayı ve közlenmiş sebzeleri ilave edip bir iki karıştırın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Gerekirse su ilave edin.
Domatesler yumuşayınca çorbayı blender'dan geçirip tuzunu ayarlayın.
Beş dakika daha pişirip çorba kaselerine alın.
Üzerine nane ve kaşar rendesi serpip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
Ellerine sağlık canım,değişik bir tat gibi duruyor,hayırlı iftarlar,sevgiler :)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel bir çorba olmuş
YanıtlaSilDeğişik pişirme yönetemlerini denemeyi ve farklı tarifleri çok severim.
YanıtlaSilYarın akşama kesin bu çorbayı deniyorum.
Elinize sağlık!
Ben'im yorumum nerde ???
YanıtlaSilSedo kız, hangi yorumun :/
YanıtlaSilyemek atlası, sonucu yazarsan sevinirim :)
YanıtlaSilhop hop pişiriyorsunuz,ne de kolay söylüyorsun...:)
YanıtlaSilKurabiye ile Ben hopbidi hopbidi pişiririm... dediğim yorum.
sedo kız, gelmedi ki öyle bi yorum :/
YanıtlaSildaha doğrusu benim yorumum nerde den başkada yorumun gelmedi :/
Merhaba,
YanıtlaSilmakarna fotoğrafınızı görsellerde görünce kendimi burada buldum :) Çok güzel bir sayfanız var, tebrikler. Közlenmiş domates ile lezzet farkı oluyor değil mi? Ben de yapıyorum, bol vaktim olduğunda :)
Hayırlı iftarlar, sevgiler..
kemalpaşatatlısı, teşekkür ederim
YanıtlaSilevet tadı çok güzel oldu çorbanın
Reyyan Hanım,
YanıtlaSilÇıtır kaseler hiç yumuşamadı, yerken rahatsız olacak kadar da sert değil. Hamuru ince yaparsanız daha güzel oluyor ama çok çok da ince yapmayın :)
Tanıştığımıza sevindim :) Ben de sizi arkadaşlarım listesine memnuniyetle aldım, artık sık sık burdayım , hayırlı iftarlar...
kemalpaşatatlısı,beklerim herzaman :)
YanıtlaSilReyyan cım,
YanıtlaSilPatlıcan en nefis odun ateşinin korunda közlenir ama bunu yapmak da her zaman mümkün mü? Bizim evimiz bahçeli olmasına rağmen ben üşenip de yapmadım. Genellikle babam yapar böyle işleri :)) Sigara kokusuna benzer bir koku duymadım herhlde ben balkonda yaptığım için. En pratik olanı da marketten közlenmiş patlıcan konservesi almak, öyle mi yapsak acaba ?? Sevgilerimle
kemalpaşatatlısı, bildiğin izmarit kokuyordu patlıcanlar :)
YanıtlaSilSöylediğim gibi çorbayı yaptım. Çok lezzetli oldu. Çok farklı bir tat! Acıyı sevdiğim için içine pul biber, karabiber ve kimyon ekledim. Ayrıca domateslerin tadı biraz ekşimsi olduğu için tatlandırması için süt ilave ettim.
YanıtlaSilAma benim yaptığım gibi ocaktan aldığınız çorbayı direkt olarak blendera koyup çalıştırmayın. Sıcak olduğu için blenderı çalıştırınca kapak pof diye yerinden çıktı. Elim kapağın üzerinde olduğu için mutfak tavana kadar domates çorbası olmaktan kurtuldu ama benim elim yandı :( Bir de blenderin arkasındaki duvar ve üzerimdeki beyaz t-shirt battı :) Aman dikkat lütfen! Önce çorba ılısın sonra blenderdan geçirin. Bir musibet, bin nasihat olayı, bu da bana ders olsun :)
yemek atlası,geçmiş olsun :)
YanıtlaSilbizim blender'ın maşallahı var şimdiye kadar bişey olmadı :)
domatesler ekşiyse 2 kesme şeker ilave edilebilir çorbaya...
sütlüde değişik olmuştur..
eline sağlık