15 Ağustos 2011 Pazartesi

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI


Merhaba...
Hayırlı haftalar diliyorum herkese.
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem'den azat olunan Ramazan'ı yarıladık bile...
Rabbim mağiret olunan ve cehennem den azat olunmuş kullarından eylesin cümlemizi...
Amin!...

Közlenmiş domates çorbası tam iftar sofralarına layık lezzetli bir çorba.
Yapması da çok kolay.
Malzemelerin hepsini közleyip hop hop pişiriyorsunuz yarım saatinizi almıyor bile :)
Ben ocak üstü aparatıyla közledim malzemeleri ama dileyen fırında da közleyebilir.

MALZEMELER:

1 kg. etli domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 kaşık un
2 kaşık tereyağ
Tuz

Üzeri için:
Nane
Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

Köz aparatını ocağa koyup domatesleri, soğanı ve sarımsağı kabuklarını soymadan közleyin.
Sebzeler közlenince ocaktan alın ve kabuklarını soyup irice doğrayın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Salçayı ve közlenmiş sebzeleri ilave edip bir iki karıştırın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Gerekirse su ilave edin.

Domatesler yumuşayınca çorbayı blender'dan geçirip tuzunu ayarlayın.
Beş dakika daha pişirip çorba kaselerine alın.
Üzerine nane ve kaşar rendesi serpip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

16 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,değişik bir tat gibi duruyor,hayırlı iftarlar,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel bir çorba olmuş

    YanıtlaSil
  3. Değişik pişirme yönetemlerini denemeyi ve farklı tarifleri çok severim.

    Yarın akşama kesin bu çorbayı deniyorum.

    Elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  4. yemek atlası, sonucu yazarsan sevinirim :)

    YanıtlaSil
  5. hop hop pişiriyorsunuz,ne de kolay söylüyorsun...:)
    Kurabiye ile Ben hopbidi hopbidi pişiririm... dediğim yorum.

    YanıtlaSil
  6. sedo kız, gelmedi ki öyle bi yorum :/

    daha doğrusu benim yorumum nerde den başkada yorumun gelmedi :/

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,
    makarna fotoğrafınızı görsellerde görünce kendimi burada buldum :) Çok güzel bir sayfanız var, tebrikler. Közlenmiş domates ile lezzet farkı oluyor değil mi? Ben de yapıyorum, bol vaktim olduğunda :)
    Hayırlı iftarlar, sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. kemalpaşatatlısı, teşekkür ederim

    evet tadı çok güzel oldu çorbanın

    YanıtlaSil
  9. Reyyan Hanım,
    Çıtır kaseler hiç yumuşamadı, yerken rahatsız olacak kadar da sert değil. Hamuru ince yaparsanız daha güzel oluyor ama çok çok da ince yapmayın :)
    Tanıştığımıza sevindim :) Ben de sizi arkadaşlarım listesine memnuniyetle aldım, artık sık sık burdayım , hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  10. kemalpaşatatlısı,beklerim herzaman :)

    YanıtlaSil
  11. Reyyan cım,
    Patlıcan en nefis odun ateşinin korunda közlenir ama bunu yapmak da her zaman mümkün mü? Bizim evimiz bahçeli olmasına rağmen ben üşenip de yapmadım. Genellikle babam yapar böyle işleri :)) Sigara kokusuna benzer bir koku duymadım herhlde ben balkonda yaptığım için. En pratik olanı da marketten közlenmiş patlıcan konservesi almak, öyle mi yapsak acaba ?? Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. kemalpaşatatlısı, bildiğin izmarit kokuyordu patlıcanlar :)

    YanıtlaSil
  13. Söylediğim gibi çorbayı yaptım. Çok lezzetli oldu. Çok farklı bir tat! Acıyı sevdiğim için içine pul biber, karabiber ve kimyon ekledim. Ayrıca domateslerin tadı biraz ekşimsi olduğu için tatlandırması için süt ilave ettim.

    Ama benim yaptığım gibi ocaktan aldığınız çorbayı direkt olarak blendera koyup çalıştırmayın. Sıcak olduğu için blenderı çalıştırınca kapak pof diye yerinden çıktı. Elim kapağın üzerinde olduğu için mutfak tavana kadar domates çorbası olmaktan kurtuldu ama benim elim yandı :( Bir de blenderin arkasındaki duvar ve üzerimdeki beyaz t-shirt battı :) Aman dikkat lütfen! Önce çorba ılısın sonra blenderdan geçirin. Bir musibet, bin nasihat olayı, bu da bana ders olsun :)

    YanıtlaSil
  14. yemek atlası,geçmiş olsun :)

    bizim blender'ın maşallahı var şimdiye kadar bişey olmadı :)
    domatesler ekşiyse 2 kesme şeker ilave edilebilir çorbaya...

    sütlüde değişik olmuştur..

    eline sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...