Merhaba blogcanlar...
Nasılsınız bakalım.... :)
Karadenizliler bilir de, bilmeyenler için mis gibi bir köfte tarifi vereyim istedim.
Hem besleyici, hem çok lezzetli, hem sağlıklı, hem de çok pratik.
Balık sezonu kapanmadan yapın mutlaka...
Diğer balıklarla da olur da, en lezzetli hali hamsiyle olanı bu köftenin.
Özellikle karadeniz hamsisi bulursanız ne ala :)
Eğer büyük balıklarla yapacaksanız kılçıklarından iyice arındırıp minik minik doğramanız gerekiyor.
Şu notu da yazıp tarife geçiyorum
Biz genelde cılız hamsilerden yapıyoruz.
O yüzden doğramaya gerek kalmıyor
Ortasındaki kılçığı aldık mı tamamdır...
Sizin hamsiler büyükse kılçıklarını alıp bir iki yerinden kesip ufaltın.
MALZEMELER:
Yarım kilo kılçıkları alınmış hamsi
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Pul biber
Bir tutam maydanoz
Aldığı kadar mısır unu
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp hafif ele yapışan bir hamur yapın.
(mısır unu miktarını bu kıvama gelene kadar ayarlayın)
Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın.( derin yağ olmayacak)
Köfte hamurundan parçalar kopartıp şekillendirin ve kızgın yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
Havlu fazla yağını çekince sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hamsinin hep buğlamasını pişiririm..Köftesini hiç yemedim,ama nefis görünüyor..ellerine sağlık canım..sevgiler..
YanıtlaSilBenim gibi balık sever için can çektiren bir görüntü:)
YanıtlaSilNefiss görünüyor nefiss:)
Ellerine sağlık:)