Öyle bir gaflete dalmışız ki, medet'i Allah'dan değil, kullardan bekler olduk...
Dünya'nın göz boyayıcı şaşasına kapılıp kulluğumuzu unuttuk...
Sonra da başımıza bir musibet geldiğinde Haşa Allah'ı suçladık bunca belayı bize verdi diye...
Peki bu bela bize gelmeden önce kaç kere O kapıya vardık, kaç kere elimizi açtık Rabbim dedik...
Allah aklımıza sadece derdimiz olduğunda mı gelmeliydi... ki böyle zamalarda bile Allah dediğimizde buyur kulum der Mevla...
Hayatımızın her anında Allah'ı unutmayalım...
O'na (c.c) layık bir kul olalım...
Derdin dermanının Allah olduğunu bilelim...
O'na (c.c) sığınalım...
Ruh'a ilacını verince bütün dertlerden de arınmış oluruz böylece....
Hadi içten bir Allah diyelim ve ruhumuzu arındıralım....
*****
Pazılı patates sarması, çay saatleri için mükemmel bir seçenek...
Misafirler geldiğinde annemden özellikle isterler bu tarifi...
Annem azıcık acı yapar ve tadına doyum olmaz...
Soğuk havalarda da insanın içini ısıtıyor böylece de...
Bakalım annem nasıl yapmış bu yemeği....
MALZEMELER:
1 kg haşlanmış pazı yaprağı
1 kg haşlanmış patates
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
1su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
Üzeri için:
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık süt
YAPILIŞI:
Patatesleri rendeleyin yada ezin.
İçine sıcağa yakın ılık suda yıkayınmış bulguru katın.
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun ve harca ilave edin
Tuzu ve baharatları katıp iyice harmanlayın...
Harcı pazı yapralarına sarıp fırın tepsisine dizin.
Sıvıyağ ve sütü karıştırıp ( süt yoksa suda olur dedi annem :) ) sarmaların üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.
Ilık servis yapın...
Afiyet olsun
Canım Karalahana ve pazı sarması
YanıtlaSilfavorimdir.Patates eminim çok yakış
mıştır.Ellerine sağlık,bende bekle
rim,mutlu pazarlar sevgiler.
yok boyle bir tarif.anneciginin elleri dert gormesin.ya bu cok guzel bir sey.senin de gonlune saglik.sevgilerle.
YanıtlaSilfırına verilmişini ilk defa görüyorum daha öğreneceğim ne çok şey var!
YanıtlaSilbu arada tadını bilemem ama nasıl muntazam sarmışsın bravo!
amin..amin amin..canım ne kadar değişik ve lezzetli bir sarma olmuş..ellerine emeğine sağlık..sevgiler
YanıtlaSilDeğişik bir sarma tarifi. Denemek lazım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok değişik , birde fırında pişmesi mutlaka leziz olmuştur. bir ara deneyeyim. afiyet olsun..
YanıtlaSilçok değişik, blog arkadaşlarımdan bakalım daha neler öğrenicem:)))ellerine sağlık.
YanıtlaSilPatatesli süper oluyor sarmada. Ben karalahana sarmasini yemistim, pazili da nefistir tabiiki. Ellerine saglik.
YanıtlaSilyok doğruya doğru ben bunu yapamam, sana gelip yiyeceğim başka yolu yok:)
YanıtlaSilÇok değişik geldi bana ama çok güzel ellerinize sağlık canım..
YanıtlaSilellerine saglik canim...
YanıtlaSilcok güzel olmus
sevgiler
Fırında pişerken de nasıl gözül görünüyorlar öyle. Yalnız iç arcını çok sevdim ben tam bana göre. Anneciğinin ellerine,senin de paylaşımına da sağlık..:)
YanıtlaSilYapılış aşamasında ufak bir hata var dikkatine..
Fırında görene kadar her şey normaldi, bakalım daha neler göreceğiz sayende Reyyan :D
YanıtlaSilYalnız anneye maşallah hepsini aynı boyda sarmış :)
Çok muntazam sarılmış,harika bir tarif olmuş.Hiç yapmadım, denemek istiyorum.tEŞEKKÜRLER
YanıtlaSiltebrikler.çok değişik ve inanılmaz bir tarif.bayıldım.....
YanıtlaSilselam, çok değişik bir sarma. beni şaşırtan ender yemeklerden biri de bu sarmalar oldu :)) ellerinize sağlık, annenize hürmetler gönderiyorum. sevgiler...
YanıtlaSilSüper birşey, hemen yapmalı bu harika şeyden. Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilderya, ben bu dolmayı öyle çok seviyorum ki, ılınmasını beklemeden yana yana hüpletiyorum :)
YanıtlaSilu.aydın, teşekkür ederim
YanıtlaSilSyhn, biz normal bildiğin lahana dolmasını da fırına veririz bazen
YanıtlaSillezzetine lezzet katıyor ;)
Fatoş, teşekkür ederim
YanıtlaSilBegonvilli ev, teşekkürler...
YanıtlaSilHülya, dene mutlaka ama acısı azıcık çok olsun :)
YanıtlaSilNoblesse, blog sayesinde bende bir çok yeni şeyler öğrendim, öğrenmenin sınırı yok dmi :)
YanıtlaSilkızılcıkşurubu, bende karalahanalısını yemedim ve merak ettim şimdi :)
YanıtlaSilNohut, bekleriz herzaman ;)
YanıtlaSilEmine kaya, teşekkür ederim
YanıtlaSilemel, teşekkür ederim
YanıtlaSilPapatya prenses, o kadar baktım gremedim ben nedir hata :)
YanıtlaSilSevdiye, bende bilmiyorum vallahi :)
YanıtlaSilannem düzgün sarar sarmalarını benim sarmamı da hiç beğenmez
bana göre bende güzel sarıyorum ama neyse
birgün ben de sarıp yayınlarım karşılaştırırız :D
Ihlamurcum,5 çayı için çok ideal bi tarif hemde hamur işinden uzak dene mutlaka ;)
YanıtlaSildefne; teşekkür ederim
YanıtlaSilEmel kurt, annemde teşekkür ediyor :)
YanıtlaSilBeyaz hanımeli, teşekkür ederim :)
YanıtlaSilPatatesliyi hiç duymamamıştım. Annenizin ellerine sağlık. Sevgiler:)
YanıtlaSilPatatesleri rendeleyin yada ezin.
YanıtlaSilİçine sıcağa yakın ılık suda yıkayıp patateslere katın.
bulgur olacak sanırm bir yerde :))
bugün pazardan pazı aldım.ne zamandır bu tarif aklımda.inş. bu hafta yapıcam :)
evet canım yaa
Silbulgur yazmayı unutmuşum :)
sağolasın uyarın için
slm
YanıtlaSilsayfanıza tesadüf olarak girdim,çok beğendim.Bu tarifinizi denedim,çok güzel oldu.Ben acılı bulgur pilavı pişirdim,ondan biraz ayırıp yaptım.Acısı biraz fazla olsun,günüme yaptım çok beğenildi.Tavsiye olunur.Emeğinize sağlık.Sevgiyle kalın.
Güler
bu sarmayı kim yediyse tarifini mutlaka aldı annemden :)
Silgünlerin en favorileri arasında bizde :)