19 Şubat 2012 Pazar

PATATESLİ PAZI SARMASI


Öyle bir gaflete dalmışız ki, medet'i Allah'dan değil, kullardan bekler olduk...
Dünya'nın göz boyayıcı şaşasına kapılıp kulluğumuzu unuttuk...
Sonra da başımıza bir musibet geldiğinde Haşa Allah'ı suçladık bunca belayı bize verdi diye...
Peki bu bela bize gelmeden önce kaç kere O kapıya vardık, kaç kere elimizi açtık Rabbim dedik...
Allah aklımıza sadece derdimiz olduğunda mı gelmeliydi... ki böyle zamalarda bile Allah dediğimizde buyur kulum der Mevla...
Hayatımızın her anında Allah'ı unutmayalım...
O'na (c.c) layık bir kul olalım...
Derdin dermanının Allah olduğunu bilelim...
O'na (c.c) sığınalım...
Ruh'a ilacını verince bütün dertlerden de arınmış oluruz böylece....
Hadi içten bir Allah diyelim ve ruhumuzu arındıralım....

*****

Pazılı patates sarması, çay saatleri için mükemmel bir seçenek...
Misafirler geldiğinde annemden özellikle isterler bu tarifi...
Annem azıcık acı yapar ve tadına doyum olmaz...
Soğuk havalarda da insanın içini ısıtıyor böylece de...
Bakalım annem nasıl yapmış bu yemeği....





MALZEMELER:

1 kg haşlanmış pazı yaprağı
1 kg  haşlanmış patates
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
1su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane

Üzeri için:
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık süt

YAPILIŞI:

Patatesleri rendeleyin yada ezin.
İçine sıcağa yakın ılık suda yıkayınmış bulguru  katın.
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun ve harca ilave edin
Tuzu ve baharatları katıp iyice harmanlayın...
Harcı  pazı yapralarına sarıp fırın tepsisine dizin.



Sıvıyağ ve sütü karıştırıp ( süt yoksa suda olur dedi annem :) ) sarmaların üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.



Ilık servis yapın...
Afiyet olsun

40 yorum:

  1. Canım Karalahana ve pazı sarması
    favorimdir.Patates eminim çok yakış
    mıştır.Ellerine sağlık,bende bekle
    rim,mutlu pazarlar sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. yok boyle bir tarif.anneciginin elleri dert gormesin.ya bu cok guzel bir sey.senin de gonlune saglik.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  3. fırına verilmişini ilk defa görüyorum daha öğreneceğim ne çok şey var!
    bu arada tadını bilemem ama nasıl muntazam sarmışsın bravo!

    YanıtlaSil
  4. amin..amin amin..canım ne kadar değişik ve lezzetli bir sarma olmuş..ellerine emeğine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Değişik bir sarma tarifi. Denemek lazım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok değişik , birde fırında pişmesi mutlaka leziz olmuştur. bir ara deneyeyim. afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  7. çok değişik, blog arkadaşlarımdan bakalım daha neler öğrenicem:)))ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Patatesli süper oluyor sarmada. Ben karalahana sarmasini yemistim, pazili da nefistir tabiiki. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  9. yok doğruya doğru ben bunu yapamam, sana gelip yiyeceğim başka yolu yok:)

    YanıtlaSil
  10. Çok değişik geldi bana ama çok güzel ellerinize sağlık canım..

    YanıtlaSil
  11. ellerine saglik canim...
    cok güzel olmus
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Fırında pişerken de nasıl gözül görünüyorlar öyle. Yalnız iç arcını çok sevdim ben tam bana göre. Anneciğinin ellerine,senin de paylaşımına da sağlık..:)


    Yapılış aşamasında ufak bir hata var dikkatine..

    YanıtlaSil
  13. Fırında görene kadar her şey normaldi, bakalım daha neler göreceğiz sayende Reyyan :D
    Yalnız anneye maşallah hepsini aynı boyda sarmış :)

    YanıtlaSil
  14. Çok muntazam sarılmış,harika bir tarif olmuş.Hiç yapmadım, denemek istiyorum.tEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  15. tebrikler.çok değişik ve inanılmaz bir tarif.bayıldım.....

    YanıtlaSil
  16. selam, çok değişik bir sarma. beni şaşırtan ender yemeklerden biri de bu sarmalar oldu :)) ellerinize sağlık, annenize hürmetler gönderiyorum. sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Süper birşey, hemen yapmalı bu harika şeyden. Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. derya, ben bu dolmayı öyle çok seviyorum ki, ılınmasını beklemeden yana yana hüpletiyorum :)

    YanıtlaSil
  19. Syhn, biz normal bildiğin lahana dolmasını da fırına veririz bazen

    lezzetine lezzet katıyor ;)

    YanıtlaSil
  20. Begonvilli ev, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  21. Hülya, dene mutlaka ama acısı azıcık çok olsun :)

    YanıtlaSil
  22. Noblesse, blog sayesinde bende bir çok yeni şeyler öğrendim, öğrenmenin sınırı yok dmi :)

    YanıtlaSil
  23. kızılcıkşurubu, bende karalahanalısını yemedim ve merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
  24. Papatya prenses, o kadar baktım gremedim ben nedir hata :)

    YanıtlaSil
  25. Sevdiye, bende bilmiyorum vallahi :)

    annem düzgün sarar sarmalarını benim sarmamı da hiç beğenmez
    bana göre bende güzel sarıyorum ama neyse

    birgün ben de sarıp yayınlarım karşılaştırırız :D

    YanıtlaSil
  26. Ihlamurcum,5 çayı için çok ideal bi tarif hemde hamur işinden uzak dene mutlaka ;)

    YanıtlaSil
  27. Emel kurt, annemde teşekkür ediyor :)

    YanıtlaSil
  28. Beyaz hanımeli, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  29. Patatesliyi hiç duymamamıştım. Annenizin ellerine sağlık. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  30. Patatesleri rendeleyin yada ezin.
    İçine sıcağa yakın ılık suda yıkayıp patateslere katın.

    bulgur olacak sanırm bir yerde :))

    bugün pazardan pazı aldım.ne zamandır bu tarif aklımda.inş. bu hafta yapıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım yaa
      bulgur yazmayı unutmuşum :)

      sağolasın uyarın için

      Sil
  31. slm
    sayfanıza tesadüf olarak girdim,çok beğendim.Bu tarifinizi denedim,çok güzel oldu.Ben acılı bulgur pilavı pişirdim,ondan biraz ayırıp yaptım.Acısı biraz fazla olsun,günüme yaptım çok beğenildi.Tavsiye olunur.Emeğinize sağlık.Sevgiyle kalın.
    Güler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu sarmayı kim yediyse tarifini mutlaka aldı annemden :)

      günlerin en favorileri arasında bizde :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...