17 Ağustos 2011 Çarşamba

MERCİMEKLİ LAZANYA


Hayırlı günler diliyorum herkese...
Bugün 17 ağustos... Yaşadığımız felaketin üzerinden 12 sene geçti...
Daha dün gibi... O ses kulaklarımda yankılanıyor.
O gün hava çok sıak olduğu için balkondan biraz dışarı baktım ve dikkatimi çeken şey yıldızların elimi uzatsam tutacakmış kadar yakında olmasıydı... Gök yüzünü hiç o kadar azametli görmedim ben...
Ne kadar aciz kullarız değil mi ?
Başımıza gelecek felaketlerden haberimiz bile olmuyor ?
Buna rağmen hala bir isyan ve gaflet içindeyiz...
Rabbim uyandırsın cümlemizi...

Bugün ayrıca kuzenimin ölüm yıldönümü...
Depremden bir sene önce, tamda deprem saatinde vefat etmişti...
Allah tüm ölmüşlerimize rahmetiyle muamele etsin.
Bir fatiha okur musunuz?
Amin...

*****
Ben bakliyatlar içinde yeşil mercimeği çok severim.
Hemen her şekilde de pişiririm.
Yemeği, salatası, yeşil mercimekli bulgur pilavı v.s v.s
Bu aralar en favori tarifim Mercimekli havuç salatası....
Tarifini Cefe fernando'dan almıştım.

Kilerde ne zamandır aldığım ve bir türlü yapmaya fırsat bulamadığım lazanyaları görünce yapmaya karar verdim..
Şöyle yeşil mercimekli, başamel soslu...
Lazanyalar önceden haşlanmadığı içinde pratik oldu yapması....

Tarifi ramazan etkinliği düzenleyen Gelibolu17 ve Cafemis bloğuna yolluyorum
MALZEMELER:

9 adet lazanya
1 adet kuru soğan
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber

BAŞAMEL SOS İÇİN:

2 kaşık tereyağ
3 kaşık un
3 bardak süt
Tuz
Muskat rendesi
Karabiber

Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Yeşil mercimeği tuzu karabiberi ve salçayı katıp karıştırın.
Çok az su ilavesiyle pişirin.

Başamel sos için, tereyağını tencereye alıp eritin.
Unu katıp kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Tuz, karabiber ve muskat rendesini ilave edip iyice çırpın.

Borcanım dibine az miktarda başamel sosu sürüp 3 adet lazanyayı yanyana dizin.
Üzerine tekrar başamel sos sürüp mercimekli harcı yayın.

Üzerine tekrar lazanya dizip, başamel sos sürün ve mercimekli harçtan yayın.
En üstte lazanya kalacak şekilde malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edin.
Lazanyanın üzerine başamel sos döküp kaşar rendesi serpin.


Önceden ısıtılmış  180 dereceli fırında kaşar eriyip renk alana kadar pişirin.
İlk sıcaklığı çıkınca servis yapın.
Afiyet olsun.



16 yorum:

  1. Lazanyan nefis görünüyor ellerine sağlık...
    Kuzenine rahmet diliyorum...
    Depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor ama olmuyor,tekrar böyle bir felaket yaşamayız umarım...

    YanıtlaSil
  2. lazanya Mükemmel gözüküyor,Bu arada Kuzenine Allak'tan rahmet diliyorum.
    Allah böyle acılar yaşatmasın.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. CANIM ELLERİNE SAĞLIK,ÇOK TEŞEKKÜRLER,ŞİMDİ YAYINDA BU GÜZEL LAZANYAN...KUZENİNEDE ALLAH RAHMET EYLESİN İNŞALLAH,GERİDE BIRAKTIKLARINA RABBİM SABIR VERSİN...SELAMLAR

    YanıtlaSil
  4. farklı ve lezzetli olduğu her kalinden belli oluyor..kıyma yerine mercimek çok iyi bir fikir..ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  5. Kuzenine Allah rahmet eylesin canım..
    Allah bir daha böyle acı günler göstermesin inşallah.
    Lazanya nefiss görünüyor.
    Mercimeğin çok yakıştığına eminim.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Lazanya muhteşem gözüküyor hayatım,ellerine sağlık,bu lazanya hamurun farklı sanırım,benim marketten aldıklarım haslanmadan olmuyor,kuru olmuyormu pısınce,markasını alabılırmıyım,80.sırada yayına gırıyor,tesekkur ederım katılımın ıcın....
    Kuzenıne Allah rahmet eylesin,kuzenin,rahmetli annem ve tüm ölmüşler için fatiha okudum,Allah kabul etsin,amin

    YanıtlaSil
  7. çok çok çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. lazanyanın markası pastavilla

    haşlamadan kullanılabiliyor
    başamel sos yumuşatıyor zaten lazanyayı :)

    YanıtlaSil
  9. Mercimekli börek enfes oluyor lazanyayı düşünemiyorum artık nefiss görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Hem kuzenine hemde 17 ağustos depreminde kaybettiğimiz canlar için şehitlerimiz için fatiha okudum Allah kabul etsin canım.Allah hepsinin mekanını cennet eylesin amin..Canım lazanya yemeğini hiç denemedim tarifindeki son resmi görünce bende deneyemeye karar verdim.Tarifin nefis görünüyor ellerine sğalık hepinize afiyetler olsun hayırlı ramazanlar selametle canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. çok lezzetli olmuş görüntü süper ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. Rabbimiz hepimizi muhafaza etsin tüm felaketlerden..
    Televizyonda gördüğümüz kadarıyla bile mahvolmuştuk..
    Ne büyük acı..
    Bir daha göstermesin Yüce Mevlamız..
    Lazanya nefis olmuş,ellerine sağlık..
    Hayırlı Ramazanlar diliyorum..

    YanıtlaSil
  13. Hmm... ne güzel bir tarif, ellerine sağlık arkadaşım.
    Haşhaşlı revaniyi istersen yarım ölçü yap, evde tatlı yapılmıyorsa, az yapmak daha mantıklı, çok nefis oluyor, tavsiye ederim.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. çok güzel ve değişik olmuş en kısa zamanda denerim inş sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Süpersin arkadaşım:)
    Harika bir tarif. Ellerine sağlık.Ben yeşil mercimeği sade bile olarak tüketebilirim. Tadına bayılırım. Lazanya ile de muhteşem olmuştur eminim. Canım çektiii:(

    YanıtlaSil
  16. tabiri caizse lazanyaya taparım. mercimekli olanı denemedim hiç. ama çok lezzetli görünüyor. bir fırsat bulduğumda yapacağım. ellerinize sağlık. bu arada ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir siteden bahsetmek isterim. www.tuzvebiber.com adresinde tariflerinizi paylaşarak Migros mağazalarında yapacağınız alışverişlerde kullanabileceğiniz Money Puan kazanma şansı yakalayabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...