İşte benim favori salatam.
İlk gördüğümde ne alaka dedim
Havuç, mercimek ve baharatlar...
Başka da bişey yok..
O alıştığımız içinde bir sürü malzeme olan salatalardan çok uzak
Büyük bir tereddütle yaptım ama mübtelası oldum diye bilirim.
Ve salata ılık olarak yendiği için ayrıca çok seviyorum zira soğumasını beklemek zorunda kalmıyorsunuz
( ne zor geliyor bana pişirdiğim bişeyin soğumasını beklemek :) )
Hadi sizde yapın sizde mübtelası olun :)
MALZEMELER:
2 adet havuç
1,5 su bardağı yeşil mercimek ( haşlayın ve iyice süzün)
2 kaşık zeytinyağı ( ben fındık yağı kullandım)
1/4'er çay kaşığı toz zencefil,toz kırmızı biber,karabiber,kimyon ve kişniş
tuz
2 kaşık elma sirkesi
4-5 adet taze soğan
4-5 dal maydonoz
YAPILIŞI:
Havucu ince halkalar halinde doğrayıp haşlayın.
2 kaşık zeytin yağını küçük bir kapta ısıtın ve içine bütün baharatları ekleyin.
(Mutfak miss gibi koksun:) )
Havuçları süzün ve tekrar haşladığınız kaba alın.
Üzerine baharatlı zeytin yağını döküp ağzını kapatın.
( havuç sosu bir güzel içine çeksin)
10-15 dakika sonra yeşil mercimekleri tuzu sirkeyi ince kıyım soğanları ve maydonozu ekleyip harmanlayın.
Ve ılıkken servis yapın.
Afiyet olsun.
*Orjinal tarifte kişniş taze olarak kullanılıyordu ama ben tazesini bulamadığım için tozunu kullandım.
Tarifin orjinali için tık tık :)
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu akşam bu muhteşem salatayı yaptım, maaile yedik ve çok beğendik... Bizimle böyle güzellikleri paylaştığınız için teşekkür ederim...
YanıtlaSilBu arada denenmek için sırada bekleyen tarifleriniz var bilesiniz :))
afiyet olsun
YanıtlaSilben dedim mübtelası olacaksınız diye :))
Gerçekten farklıymış,ellerine sağlık,denemek lazım,iyi iftarlar,sevgiler
YanıtlaSilhttp://cafemis.com