Merhabaaa....
Nasılsınız bakalım.... :)
Ben iyiyim hamd olsun...
Sadece donuyorum o kadar :)
Zaten mart ayı eşittir Reyyan'ın donması demek :)
Bizim evin cephesi yön itibariyle soğuk oluyor
Kafamı bi uzattım acayip esiyor
Pazara da gitmek lazım
Anneme diyorum boşver gitmeyelim dışarsı buz gibi esiyor...
Dolap tamtakır kuru bakır olunca mecbur gitmek te lazım
Giyindim sarıldım sarmalandım ( görek kutuplarda yaşıyorum sanıcak :) ) çıktım dışarı
Eeee hani rüzgar soğuk nerde :)
Mis gibi hava...
Yani gökdelende otursak dicem yukarsı dağ havası ama öyle de değil :)
Vel hasıl herzaman kafayı dışarı çıkartıp havayı koklamak her zaman işe yaramıyor :)
Yarına nasipse eminönü'ne gidicem... Takı malzemeleri alıcam
İnşaAllah güzel kristaller bulurum :)
*****
Neyse en ekmeğime geliyim....
Aslında bu ekmeği yapalı epeyce bir vakit oldu...
Ve ben tarifini yayınlamayı unutmuşum...
Aynı bildiğiniz döner ekmeği gibi oluyor...
Ben ekmeğin arasına kıyma kavurup yedim :)
Karnıyarık içi yani :)
Hadi ben malzemeyi veriyim :)
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık yoğurt
1 pkt. kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Un,maya,şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp ortasını havuz gibi açın.
Ortasına süt,su ve yoğurdu ekleyip kenarlardan un alarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamuru ılık bir ortamda mayalandırın...
Mayalanan hamurdan büyükçe parçalar kopartıp yuvarlayın..
Merdaneyle çay tabağından biraz büyükçe açın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
10 dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin....
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun...
Reyyan'cığım, nasıl güzel bir görüntü o öyle. Hazır ekmek sandım önce. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilÇOK GÜZEL BEN BU EKMEĞİ ÇOK SEVERİM.ELİNE SAĞLIK
YanıtlaSilHep hazır alıyordum. ekmekler çok güzel görünüyor. tarifini deneyeceeğim :)
YanıtlaSilbir haftadır diyetteyim canım az kaldı bozacam diyetimi enfes:)
YanıtlaSilAl bendende o kadar.Üşüyenler listesine benide ekleyebilirsin.Hemde Antalyada:))ekmekler nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilWow very rich!!!
YanıtlaSilBesos, desde España, Marcela♥
ben bayildim bu ekmeklere harika hazir gibi.ellerine saglik,sevgilerle.
YanıtlaSilbende aynı sen gibi üşüyorum bu kış...bugünde hatta dışarısı soğuk gibiydi ama çıkınca bahara benzer bi hava vardı....çok güzeldi..yinede azda olsa üşüdüm nede olsa kış canıım:))
YanıtlaSilpita ekmeğin nefis..çok güzel görünüyor canım..
süper..ve süper..ellerine sağlık hamarat arkadaşım..
YanıtlaSilBende yapmistim, harika oluyor
YanıtlaSilbende hazır sandım önce çok güsel görünüyor.tarif için teşekkürler ...ve afiyet olmş :)
YanıtlaSilPita yapmayı çok seviyorum.
YanıtlaSilNasıl güzel olmuş, ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Canim ellerine saglik afiyetler olsun .Hayirli aksamlar .
YanıtlaSilOfff,nefis görünüyor,sıcak sıcak olcaktı şimdi,tereyağ sürüp çayla yemesi ne güzel olurdu.
YanıtlaSililk fırsatta yapmak isterim iznin olursa,
ellerine sağlık.
sevgilerimle,şeri...
içersi sıcak olunca bir anda dışarısı soğuk gelebiliyor insana :)aman dikkat edin siz genede üşütmeyin:))
YanıtlaSilekmeğinizde çok lezzetli görünüyor o hazır olanlardan birini ben alıyorum canım ellerine sağlık çok öptüm sevgiler:))
ellerine sağlık..canım..sevgiler,hayırlı günler:))
YanıtlaSilçok güzel olmuş bu pitalar bayıldım!
YanıtlaSilMerhaba, çok güzel yapmışsınız elinize sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilçok severim ben bu ekmeği canım.gerçekten çok güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor helede tam buğday unundan olursa.sevgiler
YanıtlaSilAynen bizim evde hep soğuktur ve bende bir türlü ısınamıyanlardanım..
YanıtlaSilİnsanın uzanıp bir ısırık atası geliyor.
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
beyaz hanımeli,teşekkür ederim :)
YanıtlaSilderya, bende çok sevdim :)
YanıtlaSilHülya, artık hazır almana hiç gerek yok :)
YanıtlaSilfikir projeleri, boşver diyeti amaaaaaan :)
YanıtlaSillimon çiçekleri, yazın çok arıcaz bu günleri ama dimi :)
YanıtlaSilu.aydın, teşekkür ederim :)
YanıtlaSilDisal, kar geri geliyormuş sanırım :)
YanıtlaSilŞehnaz, teşekkür ederim
YanıtlaSillezzet sefası, seninde eline sağlık :)
YanıtlaSildikiş dersi, teşekkür ederim
YanıtlaSilSare, teşekkürler
YanıtlaSilEmel, arasına da ne istersen koyy sonra hopp mideye :)
YanıtlaSilGülcan. teşekkür ederim
YanıtlaSilsevgilerimle, bak benimde canımı çektirdin şimdi :)
YanıtlaSilelifin defterinden, inşaAllah katılırım canım :)
YanıtlaSilfatma, üşüttüm sanırım :)
YanıtlaSilfatoş, teşekkür ederim
YanıtlaSilSeçil, bende çok sevdim o iki tabağıda ben yedim :)
YanıtlaSilnergis, teşekkürler
YanıtlaSilsevda, teşekkür ederim
YanıtlaSilotuzundansonra, tam buğday unuyla denemdim denemek lazım :)
YanıtlaSilhayat cafe, ben bi kan sayımı yaptırıcam sanırım :)
YanıtlaSilısırık değil hepsini veriyim :)
bu kış hiç ısınamadık ki:)
YanıtlaSilekmekler harika olmuş sıcak sacak bende tereyağ sürmesini severim:) ellerine sağlık..
reyyancım ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok güzel tereyağımla geldim
mmm mis canım
muhabbetle
:)
Eline sağlık böyle içi boş kabarması için üste yakınmı pişmesi lazım fırında...Öyle duymuştum sanki...
YanıtlaSilben normal katta pişirdim canım
Silfırını turboya ayarladım
Allah Allah yorum yazıyordum birden kayboldu :/ Silindi mi gitti mi anlamadım.
YanıtlaSilBugünlerde ekmek ve çorba tarifleri denemek istiyorum.Bu tarif harika görünüyor ellerine sağlık canım.Tarifler birbirinden güzel,yüreğine elem gelmesin İNŞALLAH..
ne kadar kalinlikta acmak lazim.
YanıtlaSilUnu aşağı yukarı nekadar koyuyorsunuz?
YanıtlaSil