Herkese hayırlı bir gün, hayırlı bir hafta diliyorum...
Nasılsınız bakalım :)
Elmalı bisküviyi( kek de diyebilirsiniz aslında:) ) geçenlerde Gülben Ergen'in programında gördüm, aldım tarifini ve de denedim...
Çok lezzetli oldu...
Yalnız şunu da diyim, bisküviyi yaptığınız gün tüketin çünkü ertesi güne çok yumuşuyor ;)
Tarifi MUTFAK İNCİSİ bloğunun düzenlediği çay kahve bahane etkinliğine yolluyorum :)
MALZEMELER:
Yarım pkt. petitbeure bisküvi
2 orta boy elma
Tarçın
Ceviz içi
Üzeri için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
1 pkt. kabartma tozu
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Bisküvileri fırın kabına dizin.
Üzerine ince dilimlenmiş elmaları dizin.
Üzerine iri kıyım ceviz ve tarçın serpin.
Dilerseniz kuru üzüm de kullanabilirsiniz.
2 yumurtayı ve şekeri mikserle iyice çırpın.
Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve bu karışımı elmaların üzerine dökün...
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Pişen bisküvileri fırından alıp ılınmasını bekleyin.
Üzerine pudra şekeri serpin ve su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesip servis tabağına alın.
Soğuyunca servis yapın...
Afiyet olsun....
Teşekkürler tarifiniz yayında harika bir görüntü ellerinize ve emeğinize sağlık her zaman beklerim..
YanıtlaSilTeknoloji gelişsede bu tarifleri elimizi uzatıp alsak mımmm diye diye yesek ne güzel olur değil mi?
Pek severim elmalı lezzetleri. Çok da leziz görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSiloff!nefis görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSiluzanıp aldım haberiniz olsun.
sevgilerimle...
muhteşem olmuş reyyancığım ellerin dert görmesin sevgiler tatlım
YanıtlaSilNe guzel bir biskuvi olmus ellerine saglik
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
Harika görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilbu tarifi annem tvde görmüş, aynı gün yapmış, akşama bana verdi bir tabak. yusufla ikimiz yiyecektik ama ben dayanamadım bir oturuşta hepsini-5-6 dilim- yedim. çok nefis bi tat! çok da güzel görünüyor ;)
YanıtlaSilgörüntü harika canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.öpüyorum.
YanıtlaSilSüper bir görüntü ellerine saglik canim...
YanıtlaSilÇok güzel olmuş.Çok pratik ve hafif.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilDegisik bir tarif elinize saglik olsun. Bende eskiden televizyonda gorduyum tarifleri denerdim ama artik bloglarda gordugumu yapiyorum Mesela bunun gibi..))
YanıtlaSilSevgiler...
Eline saglik bu cok guzel bir tarif cok severim bende paylasmistim sayfamda denemeyenler denemeli bence
YanıtlaSilSevgiler
Gülbence de geçenlerde blogger arkadaşımız Sevgili Hilal (sağlıklımutfak)yaptı bu tarifi,bende o zaman kadar denememiştim bir kaç gün sonra yaptım nefis bir lezzet yumuşamış hali daha çok hoşuma gitti diyebilirim ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık
YanıtlaSilben geldim.
YanıtlaSilellerine sağlık değişik bir tarif.
:))))))
Tarif nefis görünüyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilİyi haftalar dilerim:)
Emine kaya, iyi olur da ben çok şişmanlarım o zaman :D
YanıtlaSilpapatya prenses, teşekkür ederim :)
YanıtlaSilSevgilerimle, afiyet bal şifa olsun :D
YanıtlaSilTombul tarifler, teşekkür ederim
YanıtlaSillezzet sefası, teşekkür ederim :)
YanıtlaSilElif, Fatoşun mutfağında, teşekkür ederim
YanıtlaSilMeral, aynen öyle çok lezzetli
YanıtlaSilbir tane bir tane derken hooop bitivermiş bile :D
sevda, teşekkür ederim :)
YanıtlaSilEmel, pembe kekik, teşekkür ederim :)
YanıtlaSilMutfak dili, ben eskiden tv de gördüklerimi yapardım ama hiç tutmazdı tarifler, o yüzden demezdim
YanıtlaSilama bunu denedim çok güzel oldu gerçekten de ;)
mutfakistan, seninde eline sağlık olsun o zaman :)
YanıtlaSilcafe portakal, evet gülbende gördüm ama adını alamamıştım yapan kişinin sayende öğrenmiş oldum
YanıtlaSilteşekkür ederim
senem, teşekkür ederim
YanıtlaSilbir kase lezzet, hoş geldin :)
YanıtlaSilikiz annesi, teşekkür ederim
YanıtlaSilMerhabalar; çok lezzetli görünüyor,ellerin dert görmesin..sevgilerrrrr..
YanıtlaSilbende cafe portakal da görmüştüm görüntü olarak çok şık bir tarif ellerine emeklerine sağlık....
YanıtlaSilharikaaaa.tepsinin çapını öğrenebilir miyim.
YanıtlaSilannemineli, teşekkür ederim
YanıtlaSilŞehrinaz, teşekkür ederim
YanıtlaSilcanikom, bildiğimiz klasik kare borcama yaptım ben ;)
YanıtlaSil