MALZEMELER:
1 orta boy karnabahar
200 gr. kıyma
1 orta boy soğan
2 adet havuç
2 adet sivri biber yada 1 adet dolmalık biber
2 adet domates
2 kaşık domates ve biber salçası karışımı
Tuz
Karabiber
1 tutam maydanoz
2 adet taze soğan
2 kaşık margarin yada tereyağı
YAPILIŞI:
Karnabaharı yıkayıp çiçeklerini ayırın ve tuzlu suda haşlayın.
Fırına dayanıklı bir kaba boşaltın.
Soğanı yemeklik doğrayın ve 2 kaşık yağda kavurun.
Havuçları temizleyim irice doğrayın ve soğanlarla birlikte kavurun.
Kıymayı ve ince doğranmış biberleri ilave edin.
Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.
İnce doğranmış domatesi, salçayı, tuz ve biberi ilave edip iyice kavurun.
Son olarak irice doğranmış taze soğanları ekleyip bir iki karıştırın ve ocaktan alın.
Kıymalı karışımı Karnabaharların üzerine yayın.
En üste bir tutam maydanoz serpin.
Yarım su bardağı kadar sıcak su ilave edip önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
arkadaşım,ellerine sağlık.nasıl sağlıklı bir tarif anlatamam.ben de bebeğime yapıcam.bloğunu beğendim ve izlemeye aldım.sevgilerimle
YanıtlaSilEllerinize sağlık, bende denemiştim bu tarifi ev halkı tencerede yapılan karnabahar yemeğinden daha lezzetli olduğunu söylemişti.
YanıtlaSilbence yemek fırınlanınca tadı daha başka oluyor
YanıtlaSilkarnabaharda öyle :)
canım öncelikle verdiğiniz pratik bilgi için çok teşekkür ederim evet şişe temizlemek çok sıkıcı oluyor.
YanıtlaSilKarnıbaharda ayrı güzel olmuş yüreğine sğlık
selam
YanıtlaSilSüper olmuş ellerine sağlık nefis görünüyor.