18 Kasım 2011 Cuma

ÇÖREK OTLU KREP


Geçen gün Yemek Atlası'nın sahibi Gökçe krep'in tarihçesini yazmış Bloğunda...
Kökeni Fransız mutfağına dayanıyormuş...
Ama bizim kültürümüzde de vardır krep, her ne kadar farklı isimlerde karşımıza çıkcada
Akıtma, cızlama,laz tabiriyle tava g.... :) noktalı yerleri siz doldurun :)
Artık hangi millete ailttir bilemem ama kahvaltılarda hatta bazı ana yameklerde bile kullandığımız,sunumuyla şık bir yiyecek krep
Hamuruna aklıma gelen her baharatı katarım ben, kırmızı biber, karabiber,nane, maydanoz, dereotu vs.
Bu seferde çörek otu ekledim ve yoğurtlu minzime dolayıp afiyetle yedim :)

Yapımı aslında çok basit bildiğimiz krep hamuruna bir tatlı kaşığıda çörekotu ekliyorsunuz hepsi bu :)
Ama krep yapmayı bilmeyenler için ben tarifini yazayım :)
Bu arada çörekotunun faydaları da say say bitmez
Peygamber Efendimiz'in övdüğü bir baharat...

MALZEMELER:

2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağından biraz az un
Tuz
2 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı çörekotu

YAPILIŞI:

Tüm malzemeyi karıştırıp boza kıvamında bir hamur yapın.
Kızdırılmış teflon tavaya birer kepçe döküp arkalı önlü pişirin.
Dilediğiniz iç malzemesine sarıp afiyetle tüketin :)

Afiyet olsun

25 yorum:

  1. Canım çok severim ben bunu bir kaç kere arkadaşımda yemiştim. Yarın sabah mutlaka yapacağım. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. SÜPER,ELİNİZE SAĞLIK,BANA KREP OLSUNDA NASIL OLURSA OLSUN ZATEN,HER ÖĞÜN YİYEBİLİRİM:)
    SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş,yarın sabah yapmalıyım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. pazar günü susamlıyı bir deniyim, yemek bloğu sahibi arkadaşlarım sayende yemek çeşitlerim arttı:))çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık çok leziz bir tarif bu...binbir derde deva çörekotuyla yapılan krep nefisss...

    YanıtlaSil
  6. ÇÖREKOTU AYRI BİR LEZZET KATMIŞ OLMALI,ELLERİNE SAĞLIK,SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. iyiki yazmışsın, herkes nasıl olsa biliyor diye yazmıyordu kimse... Misal ben hiç yapmadım hayatımda....
    Artık yapmaya kalkışsam elimde bir tarif var:)

    YanıtlaSil
  8. çörek otlu eminim çok küzel olur
    ellerine sağlık canım
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Valla fransızları bilmem de bu bizim tüm yörelerimize ait bir tarif. Karadenizin'den Marmara yöresine kadar herkesin farklı isimlerle yaptığı enfes bir kahvaltılık, beş çaylık süper lezzet :)
    Muhtemelende evde ekmek olmadığı bir gün bir annenin buluşu:)

    Yarın sabah bende yapsam iyi olur :)

    Ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. En sevdiğim yiyeceklerden biridir. Sadesine bile bayılırım. Ellerine sağlık olsun. Harika görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. sabahları ne çok seviyorum..
    bazende tatlısını ikram ediyorum kahve yanında..

    afiyetler olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Çörek otunu çok severim.Ellerinize sağlık.Mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  13. tesekkurler guzel yorumun icin yine bekleril .sevgilerle.

    YanıtlaSil
  14. bu arada cok guzel paylasimlarin var.yine gelicem.hoscakal.

    YanıtlaSil
  15. Çörek otu peynirle çok yakışıyor çok şifalı bir bitki tohumudur çörekotu ellerine sağlık afiyetler ve şifalar olsun...

    YanıtlaSil
  16. ah çörekotu özelllikle yararlarını öğrendikten sonra herşeye karışıvermeye başladı bizim evde ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  17. Elinize saglik harika olmus krepden daha cok yufkaya benziyor boyle daha guzel olmus
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Bizde krepe akıtma deriz ve sizinki de çörek otlu çok değişik olmuş.Benim tarifle sizinki yakınmış, ama herkesin bir alışkanlığı vardır, ben ilk defa sizin krebi deneyeceğim. elinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. Ben çok seviyorum bunu ya, acıktım bak şimdi, bu saatte de yemek yenmez ki :/
    İnci boncuk bekliyoruz artık, koy şuraya yaptıklarını...:)

    YanıtlaSil
  20. En sevdiğim ve kahvaltıda bayıla bayıla yediğim bir lezzet..
    Ellerine sağlık canım
    İyi haftalar.

    YanıtlaSil
  21. ellerine sağlık bende çok severim ama bu böcükler tatlı krep sevdiğinden çörekotlu yapmayalı uzun zaman oldu

    YanıtlaSil
  22. Biz de (eşimle) ara sıra çörek otlu ya da susamlı yaparız güzel oluyor gerçekten, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  23. herkese yorumları için teşekkür ediyorum...

    YanıtlaSil
  24. Çok canım çekti ...Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Geçen günde tlı krep görmüştüm. Çöre otunu zaten çok severim. İlk fırsatta deneyeceğim inşallah, sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...