13 Eylül 2011 Salı

OSMANLI USULÜ NOHUT ÇORBASI

Merhaba....
Bugün dokuzuncu kez İsmek kursuna kaydımı yaptırdım :)
Aslında dikiş kursuna gitmekti niyetim ama geçen sene modelistlik kursunda tanıştığım  can Banu ablam takı kursuna gidelim diyince kıramadım.
Aslında oda haklı.Evle dikiş kursunun olduğu kurs merkezi bayağı uzak olunca ve o tarafa vesaitte olmayınca ve bizde ayrılmak istemeyince takı kursunda karar kıldık :)
Bi yapmadığım takı vardı onuda fethedicem inşaAllah :)

****
İkiz yiğenlerimden birinin su çiçeği çıkardığını ve o yüzden ötekisinin bizde olduğunu daha önce söylemiştim.
Doktor 10 gün yanyana gelmesin diyince annesi dayanamadı dün görmeye geldi bebişini :)
Annesine sarılmasını görmenizi isterdim, kuzucum benim
Cumaya ikizine kavuçacak inşaAllah bakalım.
Hal böyle olunca bende kuzuma güzel güzel yemekler yapıyım dedim ve karıştırdım dergilerimi :)
( Gerçi yemek yerken biraz cebelleşiyoruz ama olsun yiyor sonuçta :) )
Bebek bahane yeni lezzetlere ulaşmak şahane diyerek sofra dergisinden aldığım tarifle yaptım çorbayı.
Ama ben un da kavurdum çorbaya
Tadı güzel oldu, tarçınlı falan ımmmm miss misss :)

MALZEMELER:

1 su bardağı nohut( sizde benim gibi haşladıktan sonra malzemeden çalıp tırtıklıyorsanız fazla tutun nohutu :) )
1 kaşık tereyağ
1 kaşık un
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım limon suyu
1 bardak tavuk suyu
Tuz
Su

YAPILIŞI:

Nohutu akşamdan ıslatıp suyunu süzün ve tekrar üzerini aşacak kadar su ekleyip haşlayın.
Nohutlar haşlanınca kabuklarını ayıklayın.
Birazını süs için ayırıp gerisini rondo da püre yapın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Un ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Püreyi ve tavuk suyunu ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
Suyunu ayarlayıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Çorba kaynamaya başlayınca baharatları,tuzu ve limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.(baharatlar çorbanın içinde çok yoğun hissedilmemeli o yüzden kontrollü ilave edin)
Servis kaselerine alıp nohut ve tarçınla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun

21 yorum:

  1. Nohutu da tarçını da çok severim, bir tek de yayla çorbası yapmasını bilirim.. Eee neticede ben bu kış bari bir de bu çorbayı deniyeyim...

    YanıtlaSil
  2. tarçın, köri, nohut, bir arada hiç kullanmadığım tatlar, kesinlikle denemeli, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. oğlum için denenecek bir çorba diye beynime kazındı :)
    yiğeninize afiyet bal şeker olsun , topak topak et olsun ...

    YanıtlaSil
  4. geçmiş olsun..ne güzel hayırlı olsun bu yıl bende yazılsam diyorum aynı anda 2 kusra gidilebiliyormu acaba?bir de neye gitsem karar veremedim avrmı önerin?

    çorbada leziz gözüküyor elleine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. bende burdan kokusunu duyar gibiyim mis gibi ellerinize sağlık. bebişin yerinde olmak isterdim.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik harika olmus gercekten görüntüsü cok güzel

    YanıtlaSil
  7. nohut corbasini hic duymamistim da gormemistimde , kisin corba cok araniyor bu corbanitarifini not alayim
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım.
    Gerçekten besleyici ve nefis bir çorba,benim tarifte üzerine susam kavruluyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Reyyan bu gidişle Sen kızamık çıkaracaksın gibime geliyor ama :)

    Takılarını görürüz artık buradan,
    Tam kış çorbası gibi geldi Bana, afiyet olsun,yarasın kuzuya :)

    YanıtlaSil
  10. güi/inn; aynı anda iki kursa yazılmıyor

    sen kurs merkezine git
    hangi branş gözüne hoş geliyorsa ona kaydını yaptır
    ama acele et çünkü kayıtlar dolmak üzere :)

    YanıtlaSil
  11. Noblesse; köri yok canım içinde kimyon var

    YanıtlaSil
  12. sevalce lezzetler, bir dahakine bende susam kavurıyım bakalım :)

    YanıtlaSil
  13. Sedocum, Allahtan öyle çok mız mız bir bebek değil
    yemek yerken biraz cebelleşiyoruz bide burnuna damla damlatırken küsüyoruz :)

    bakalım nasıl takılar yapıcam bende merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Bende bugün nohut yapmayı düşünüyordum :))

    Çok ortak noktamız var seninle .Bende geçen gün ismek modelistlik kursuna yaıldım .Ayrıca asıl mesleğimde takı tasarımıydı. Koton mağazalarına takı hazırlıyordum ama bıraktım bu işi mağlesef çok kötü bir bünyem var hazırladığım takıların meteryalleri alerji yapıyor doktor zoruyla bıraktım mesleği :(

    YanıtlaSil
  15. mımmm nefis gözüküyor,çorba tariflerine eklendi.çok teşş

    YanıtlaSil
  16. tarif çok güzel tam bana göre:)

    YanıtlaSil
  17. ellerişne sağlık cnm enfes görünüyor:)

    YanıtlaSil
  18. senem, geçmiş olsun

    evet ortak yönlerimiz varmış

    artık kursa başlayınca önerilerini beklerim :)

    YanıtlaSil
  19. Reyyan cım,
    Benim de ikizlerim var, tıpkı cahidenin olduğu gibi :) Hatta aynı yaştalar, yani 15 yaşında kocaman delikanlı oldular. Darısı başınıza canım...

    YanıtlaSil
  20. Hayırlı olsun kursun.

    Çorbada pek nefis görünüyor, ellerine sağlk..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...