17 Ocak 2011 Pazartesi

Köfteli Tazefasülye Çorbası



MALZEMELER:
8-10 adet taze fasulye
2 kaşık un
1 kaşık tereyağ
5 bardak tavuk yada et suyu
tuz
karabiber

Terbiyesi için:


1 yumurta sarısı
1 limonun suyu

Köftesi için:100 gr. kıyma
tuz
karabiber

YAPILIŞI:
Köftesi için gerekli olan malzemeleri karıştırıp minik minik yuvarlayın.
Fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve minik minik doğrayın.
Tencereye yağı alıp eritin. Ardından unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
5 bardak tavuk yada et suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.
Kaynayınca köfteleri ve fasulyeleri atıp köfteler yumuşayana kadar pişirin.
Tuzu ve biberi ekleyin.
Terbiyesi için yumurta sarısını ve limon suyun çırpın. Çorbadan bir kepçe bu karışıma katıp terbiyeyi ılındırın. daha sonra bu terbiyeyi çorbay katın.
Bir taşım daha kaynatın.
Karabiberle süsleyip sıcak servis yapın

Afiyet olsun.

* Çorbanın ekşisi az olursa yemek sırasıda limon suyu ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...