17 Ocak 2011 Pazartesi
Köfteli Tazefasülye Çorbası
MALZEMELER:
8-10 adet taze fasulye
2 kaşık un
1 kaşık tereyağ
5 bardak tavuk yada et suyu
tuz
karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
Köftesi için:100 gr. kıyma
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Köftesi için gerekli olan malzemeleri karıştırıp minik minik yuvarlayın.
Fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve minik minik doğrayın.
Tencereye yağı alıp eritin. Ardından unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
5 bardak tavuk yada et suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.
Kaynayınca köfteleri ve fasulyeleri atıp köfteler yumuşayana kadar pişirin.
Tuzu ve biberi ekleyin.
Terbiyesi için yumurta sarısını ve limon suyun çırpın. Çorbadan bir kepçe bu karışıma katıp terbiyeyi ılındırın. daha sonra bu terbiyeyi çorbay katın.
Bir taşım daha kaynatın.
Karabiberle süsleyip sıcak servis yapın
Afiyet olsun.
* Çorbanın ekşisi az olursa yemek sırasıda limon suyu ekleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder