6 Mart 2014 Perşembe

ANNEM USULÜ MOZAİK PASTA


Hem pratik, hem kolay, hem lezzetli hemde anne usulü :) 
Bana göre bütün tarifler bir yana, anne usulü tarifler bir yana...
Pastayı yapıp derin dondurucuya atın.
Çat kapı misafirleriniz geldiğinde çıkarıp servis yapın.
Elinizin altında hali hazırda pastanız olsun.
O derece pratik bir pasta...:) 
 Tarifi vermeden önce şunu da diyim...
Pastanınn içine kuru meyveler yada portakal kabuğu rendesi vs. de kullanabilirsiniz.

MALZEMELER:

2 paket petibör bisküvi
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kıyım fındık 
50 gr. erimiş tereyağ ( margarinde olabilir)
2 kaşık kakao 

Üzeri için:
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi


YAPILIŞI:

Erimiş tereyağını derin bir kaseye alın.
Şekeri kakaoyu ve sütü ekleyip çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırın.
Ardından iri kıyım fındık, iri kıyılmış bisküvi ve kakaoyu ekleyip harmanlayın.

Tezgaha şefaf folyo serip üzerine hindistancevizi serpin.
Bİsküvili karışımı hinsidtan cevizi rendesinin üzerine döküp folyo yardımıyla üçgen şekil verin.
Folyoyu pastaya iyice sarıp derindondurucuya kaldırın.
En az yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

* Dilerseniz üzerine çikolata sos dökebiliirsiniz...

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık hiç eskimeyen lezzetlerden.
    Bu arada blogları canlandırma adına etkinlik başlattık.Artık blogları ziyaret ediyoruz ve yorum bırakıyoruz.Umarım katılmak istersin.
    Sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. annemin en çok yaptığı tatlıydı nasılda bayıla bayıla yerdim :) ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...