Herkese huzurlu ve mutlu bir hafta diliyorum...
Bu aralar buraları pek bi boşladım farkındayım ama elimde bitirmem gereken işler vardı.
Onlara yoğunlaştım biraz.
Neyse ki bitti...
Sahibine gitmek üzere hazır ve nazır bir şekilde bekliyor...
Bu arada geen cuma patacılık kursuna gittim misafir olarak...
Makaron yapımı varmış...
Bende öğreneyim dedim düştüm yollara ama makaron, makarondan başka herşeye benzeyince hayal kırıklığı yaşadım biraz...
Dahası kurs biraz soğuk olduğundan ve ben o gün donduğumdan, makaron sevdam bana, burun tıkanıklığı, boğaz batması, baş zonklaması, sesin gezmeye çıkması ve ter boşalmalarına mal oldu...
Vel hasıl üç gündür griple boğuşmaktayım :)
Dün gece uyutmadı da, İnşaAllah bu gece uyuyabilirim...
Gelelim incirli kekime...
Kesinlikle yapmanızı önereceğim güzellikte bir lezzete sahip kendileri...
Yiyenler bir dilim daha, bir dilim daha isteyince, bu dilimi zor kurtardım ellerinden, fotosunu çekip tadına bakmak için...
Üşenmeyin yapım bak benden demesi...:)
MALZEMELER:
10 adet kuru incir
2 yumurta
1,5 bardak şeker
1,5 bardak un
1,5 bardak kırılmış ceviz
1 çay bardağı süt
1 pkt. kabartma tozu
Kreması için:
3 yumurta
3 kaşık şeker
3 kaşık un
1 kg. süt
1 pkt. vanilya
1 poşet çırpılmış kremşanti
YAPILIŞI:
İncirleri suda yumuşatıp, kağıt havluyla fazla sularını alın ve ince ince kıyın.
Yumurtaları şekerle köpürtün.
Diğer malzemeleri ve ince doğranmış incirleri de ilave edip kek kıvamında bir harç yapın.
Harcı yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.
Kreması için, krem şanti hariç, gerekli olan malzemeleri karıştın ve orta ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin. Mikserle çırpıp soğutun.
Krem şantiyi ilave edip çırpmaya devam edin.
( krema biraz akışkan bir yapıda olacak, merak etmeyin dinlenince sertleşiyor)
Kremayı kekin üzerine döküp yayın.
Odasıcaklığına gelince biraz buzdolabında dinlendirin.
Dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Rabbim şifa versin. Bu araar tam hastalık havası dikkat etmek lazım.
YanıtlaSilBu keki çok seviyorum ben hele bol cevizli olursa.
Ellerine emeklerine sağlık..
Rabbim şifa versin. Bu araar tam hastalık havası dikkat etmek lazım.
YanıtlaSilBu keki çok seviyorum ben hele bol cevizli olursa.
Ellerine emeklerine sağlık..
offf.nasılda canım çekti.ellerine sağlık .harika olmuş canım.sevgiler.
YanıtlaSilçok nefis bir kek gerçekten ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Gecmis olsun canim.
YanıtlaSilEline saglik mmm.
ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilÇok nefis olmuş,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilAtom bombası olmuş. Bunu yedikten sonra maratona katılmak lazım:)) Sevgiler.
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok geçmiş olsun canım.inşallah kısa sürede toparlanırsın.yaa ben bu incirli keke bayılıyorum.yalnız bendeki tarifin ekstra bir de şerbeti var.(...cafeli)bilirsin belki.seninki de harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilincirli harşey benim için!hariha görünüyor..
YanıtlaSilımmm nefıs gorunuyor cok severım ellerıne sağlık
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor, denemeli bi, eminim tadı da öyledir, ellerine sağlık...
YanıtlaSilGeçmiş olsun çok bir de, acil şifalar...
Sonra bir de bu ispit yani hodan nasıl bişey biliyor musun, çiçeklerinden ziyade odunsu sapı çok lezzetli, etli, doyurucu, aslında baskın da bir tadı olmayan yani ekşi değil, tatlı hiç değil ama netice itibariyle çok güzel bir tadı olan, yumurtaya çok yakışan bir ot, yakınen tanışırız çünkü çocukluğa dayanır muhabbetimiz ;)
mERABALAR ONCELIKLE GECMIS OLSUN... KEKINIZ COK LEZZETLI GORUNUYOR DENEMEK ISTIYORUM ANCAK KREM SANTIYI NE ZAMAN KULLANDINIZ, UZERINE AYRIYETTENMI SURDUNUZ RESIMDE ANLAYAMADIM YOKSA MUHALLEBESI PISTIKTEN SONRA ONAMI EKLEDINIZ?.SEVGILER...
YanıtlaSilTesekkur ederim canim
SilKrem santi muhallebi pistikten sonra icine konuyor canim ama muhallebi biraz ilinsin oyle ilave et krem santiyi
Merabalar.. tatlıyı dun yaptım bugun bıttı :)herkes beyendı aılemde.. tesekkuur ederım..sevgıler
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel olmuş sevgiler
YanıtlaSil