Kalabalığın içinde kendini hiç yapayalnız hissettin mi blog ?
Kimsenin seni anlamadığını,bağırsan sesini duyuramayacağını hi kimseye....
Hiç için daralıp, kalbin sıkışır gibi oldu mu blog ?
Kendini dünya da bi başına gibi hissettiğin oldu mu peki ?
Üzülme, incinme de...
Çünkü;
Güneşin yükselip en parlak halini aldığı kuşluk vaktine,
Sükûnete erdiği dem geceye yemin olsun ki:
Sükûnete erdiği dem geceye yemin olsun ki:
Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.
Elbette senin için her zaman, işin sonu, başından daha hayırlıdır.
Elbette Rabbin sana ileride öyle ihsan edecek, ta ki sen de O’ndan ve verdiğinden razı olacaksın.
Elbette senin için her zaman, işin sonu, başından daha hayırlıdır.
Elbette Rabbin sana ileride öyle ihsan edecek, ta ki sen de O’ndan ve verdiğinden razı olacaksın.
( Duha suresi, 1-5)
*****
Hayırlı bir gün hayırlı, bir hafta ve hayırlı bir ay diliyorum herkese...
Yerelması'nı şimdiye kadar hiç yememiştim...
Neye benzer, nasıldır diyip geçen gün aldım pazardan....
Nette ufak çapta bir araştırma yaptım ve çoğunlukla zeytinyağlı tarifini gördüm...
Güzel olur mu, severmiyiz, tencerede öylece kalmasın diye ben salatasını yapmaya karar verdim en kafadan atma şeklinde :)
Ve de çok güzel oldu...
Paylaşıyım istedim...
MALZEMELER:
Yarın kg. yerelması
1 adet kapya biber
1 adet portakal
1 adet havuç
10 adet kornişon
1 küçük kutu konserve mısır
Yarım demet kıvırcık
Sosu için:
1 limon suyu
Tuz
Zeytinyağ
YAPILIŞI:
Yerelması'nı soyup haşlayın.
Havucun Dış kısmını kazıtıp haşlayın.
Portakalı soyun ( baş ucunuza koymayın ama :D )
Kıvırcıkları ince kıyıp servis tabağına alın.
Haşlanmış sebzeleri, kornişonları biberi ve portakalı küp küp doğrayıp bir kaba alın.
Mısırı ve salata sosunu ilave edip harmanlayın.
(Salata sosu için gerekli malzemeleri karıştırın).
Salatayı kıvırcıkların üzerine yayıp servis yapın.
Afiyet olsun
ellerine sağlık.çok değişik ve görseli de bir o kadar harika olan bu salatadan bir kaşık aldım:)sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık enfes görünüyor.
YanıtlaSiltam diyetlik :)) nefis görünüyor ellerine sağlık deneyeceğim :)
YanıtlaSilBen bu sene çiğ olarak bol bal salatasını yapıyorum.Daha önce zeytinyağlısını pişirirdim.Ayrıca çorbası da güzel oluyor.
YanıtlaSilÇiğ olarak bütün salatara rendeleyibilirsin,tavsiye ederim:)
Bu halide rengarenk çok güzel olmuş. Ellerine emeklerine sağlık canım.
İştah açıcı gözüküyor.Ellerine sağlık.Bende en kısa zaman da deneyeceğim
YanıtlaSilÇok güzel iştah açıcı olmuş ellerine sağlık:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
YanıtlaSilgörüntüsü çok güzel...
Ellerinize sağlık,bizim evde hiç denenmeyen bir lezzet..Denemek lazım..
YanıtlaSilhiç denemedim ama görüntüye sunuma bayıldım canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSağlıklı ve bol vitaminli bir salata bol tüketmek gerekir.Ellerinize sağlık,selamlar.
YanıtlaSilcanım bu ne güzellik harika bir foto arkası göz alıcı.
YanıtlaSileline sağlık selamlar tatlım:))
renk renk şahane görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık
??? Kim üzdü seni böyle, gerçi gönül sevdiğine kırılır ama umarım şimdi daha iyisindir.
YanıtlaSilSalatan çok güzel görünmekte, servis dantelinde, sen de öyle güzel ol e mi .
ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR
HAYIRLI GÜNLER
Kök seviyosun sen anladım, toprağın üstüne çıkandan çok altındaki ilgilendiriyo seni sanki, yanlış mı dedim acaba diye de bi yandan düşünmedeyim, o turplar, kırmızı lahanalar, e peki toprağın altındaki ve hemen üstündeki, toprağa en yakın kısımdakiler ve ben bakıyorum öyle beyhude, ne inatsa benimki bi türlü elim varmıyor o söylediklerine, varmalı halbuki :( Kendimden esirgediklerimi çocuklarımdan da esirgiyorum, bir son vermeli ve azcık oryantasyon mu dersin, uyum mu dersin, her neyse o yönde eğitmeli kendimi :) O gün gelince sana bunun müjdesini vermeli bir de ;)
YanıtlaSil