4 Mart 2013 Pazartesi

YERELMASI SALATASI



Kalabalığın içinde kendini hiç yapayalnız hissettin mi blog ? 
Kimsenin seni anlamadığını,bağırsan sesini duyuramayacağını hi kimseye.... 
Hiç için daralıp, kalbin sıkışır gibi oldu mu blog ? 
Kendini dünya da bi başına gibi hissettiğin oldu mu peki ? 

Üzülme, incinme de... 
Çünkü;

  Güneşin yükselip en parlak halini aldığı kuşluk vaktine,
  Sükûnete erdiği dem geceye yemin olsun ki: 
 Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.
  Elbette senin için her zaman, işin sonu, başından daha hayırlıdır.
  Elbette Rabbin sana ileride öyle ihsan edecek, ta ki sen de O’ndan ve verdiğinden razı olacaksın.
( Duha suresi, 1-5) 


*****
Hayırlı bir gün hayırlı, bir hafta ve hayırlı bir ay diliyorum herkese... 
Yerelması'nı şimdiye kadar hiç yememiştim...
Neye benzer, nasıldır diyip geçen gün aldım pazardan.... 
Nette ufak çapta bir araştırma yaptım ve çoğunlukla zeytinyağlı tarifini gördüm...
Güzel olur mu, severmiyiz, tencerede öylece kalmasın diye ben salatasını yapmaya karar verdim en kafadan atma şeklinde :) 
Ve de çok güzel oldu... 
Paylaşıyım istedim...

MALZEMELER:

Yarın kg. yerelması 
1 adet kapya biber
1 adet portakal 
1 adet havuç
10 adet kornişon 
1 küçük kutu konserve mısır 
Yarım demet kıvırcık 

Sosu için:
1 limon suyu 
Tuz 
Zeytinyağ 

YAPILIŞI:

Yerelması'nı soyup haşlayın.
Havucun Dış kısmını kazıtıp haşlayın.
Portakalı soyun ( baş ucunuza koymayın ama :D ) 
Kıvırcıkları ince kıyıp servis tabağına alın.
Haşlanmış sebzeleri, kornişonları  biberi ve portakalı küp küp doğrayıp bir kaba alın.
Mısırı ve salata sosunu ilave edip harmanlayın. 
(Salata sosu için gerekli malzemeleri karıştırın).
Salatayı kıvırcıkların üzerine yayıp servis yapın.
Afiyet olsun

15 yorum:

  1. ellerine sağlık.çok değişik ve görseli de bir o kadar harika olan bu salatadan bir kaşık aldım:)sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. tam diyetlik :)) nefis görünüyor ellerine sağlık deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. Ben bu sene çiğ olarak bol bal salatasını yapıyorum.Daha önce zeytinyağlısını pişirirdim.Ayrıca çorbası da güzel oluyor.
    Çiğ olarak bütün salatara rendeleyibilirsin,tavsiye ederim:)

    Bu halide rengarenk çok güzel olmuş. Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. İştah açıcı gözüküyor.Ellerine sağlık.Bende en kısa zaman da deneyeceğim

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel iştah açıcı olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım...
    görüntüsü çok güzel...

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık,bizim evde hiç denenmeyen bir lezzet..Denemek lazım..

    YanıtlaSil
  9. hiç denemedim ama görüntüye sunuma bayıldım canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Sağlıklı ve bol vitaminli bir salata bol tüketmek gerekir.Ellerinize sağlık,selamlar.

    YanıtlaSil
  11. canım bu ne güzellik harika bir foto arkası göz alıcı.
    eline sağlık selamlar tatlım:))

    YanıtlaSil
  12. renk renk şahane görünüyor
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. ??? Kim üzdü seni böyle, gerçi gönül sevdiğine kırılır ama umarım şimdi daha iyisindir.
    Salatan çok güzel görünmekte, servis dantelinde, sen de öyle güzel ol e mi .

    YanıtlaSil
  14. ELLERİNİZE SAĞLIK
    ÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  15. Kök seviyosun sen anladım, toprağın üstüne çıkandan çok altındaki ilgilendiriyo seni sanki, yanlış mı dedim acaba diye de bi yandan düşünmedeyim, o turplar, kırmızı lahanalar, e peki toprağın altındaki ve hemen üstündeki, toprağa en yakın kısımdakiler ve ben bakıyorum öyle beyhude, ne inatsa benimki bi türlü elim varmıyor o söylediklerine, varmalı halbuki :( Kendimden esirgediklerimi çocuklarımdan da esirgiyorum, bir son vermeli ve azcık oryantasyon mu dersin, uyum mu dersin, her neyse o yönde eğitmeli kendimi :) O gün gelince sana bunun müjdesini vermeli bir de ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...