17 Ocak 2011 Pazartesi

Kırmızı Düğmeli Kurabiye


İki farklı tarifin birleşmesinden oluşan bir tariftir kendileri :)
Kurabiye krizimin tuttuğu birgün kitaplarımı karıştırırken Emine Beder'in Pastalar Kurabiyeler kitabında iki farklı tarif gördüm ve ikisini birleştirip yeni bir tarif  yaptım :)

Bence sizde denemelisiniz 

 MALZEMELER:
125 gr. tereyağı
1 yumurta
5 kaşık şeker
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
un

ÜZERİ İÇİN:
Ahududu marmelatı( Başka bir çeşit marmelat yada koyu kıvamda reçelde kullanabilirsiniz) 
pudra şekeri

YAPILIŞI:
Hamuru için gerekli olan bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun.
Hamur kıvam alınca dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlanmış tepsiye dizip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
10 dakikanın sonunda fırından alıp oklanavın ucuyla kurabiyelerin ortasına çukurlar açın.
Kurabiyeleri tekrar fırına sürüp pembeleşene kadar pişirin.
Soğuyunca çukur yerlerine marmelat koyup üzerine pudra şekeri serpin.
Servis yapın .

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...