Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.
1. Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
2. Yükünü senden alıp atmadık mı?
3. O senin belini büken yükü .
4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?
5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.
6. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.
7. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,
8. Yalnız Rabbine yönel.
(İnşirah Suresi)
Zor günler yaşıyoruz blog,
İmtihan çetin...
Ama ne diyor Mevla,
Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır...
Derdi veren Allah, üzülme bak, sıkıntıdan sonra ferahlık var buyuruyor...
Rahatlatıyor kulunu...
Rabbim, sabırla ve başarıyla geçmeyi nasip etsin bu imtihanı...
Amin...
Bir nebze olsun kafa dağıtmak niyet...
Oyalanmak...
Onun içindir bu tarifi yayınlamak...
Zaten yeni yapılmış da değil...
Arşivde bekliyordu ne zamandır...
Kısmeti bugüneymiş...
Aslında bildiğimiz normak lahana sarmasından pek farkı yok.
Sadece sigara böreği büyüklüğünde sarılıp, fırında pişiyor hepsi bu...
Lezzeti daha çok olsun istiyorsanız azman lahana yapraklarını kullanın...
Bulamassanız normal lahanada olur yani...
MALZEMELER:
1 kg. azman karalahana yaprakları
Yarım kg. kıyma
2 soğan
Yarım bardak pirinç
1 kaşık salça ( karışık olursa daha güzel olur)
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Çok az su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Sos için:
2 kaşık salça
2 bardak su
Tuz
YAPILIŞI:
Lahanaları temizleyip hafif diri kıvamda haşlayın ve soğutun.( sıcak sudan alıp hemen soğuk suya atın ki rengi güzel olsun)
Soğanları yemeklik doğrayın.
Maydanozu ince kıyın.
Tüm malzemeyi bir kapta yoğurun.
Çok kuru olursa az su ekleyin.
Lahana yapraklarını bölmeden ortadaki damarı elinizle bastırıp inceltin ( zaten azman olduğu için yumuşak bir yaprak olacak)
İç harçtan kenarına koyup sigara böreği büyüklüğünde sarıp tepsiye dizin.
Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayın.
Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kapta çırpıp sarmaların üzerine dökün...
( sos sarmaların yarısına kadar gelmeli, yoksa su ilavesi yapabilirsiniz)
Tepsinin üzerine, sarmalara değmeyecek şekilde aleminyum folyo serin..
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Pişmesine yakın üzerindeki folyoyu alıp tekrar fırına sürün, beş-on dakika daha tutun.
Tercihen yoğurt eşliğinde sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
* pişme süresini hızlandırmak için, istenirse ocak üstünde pişirilip son on dakikada fırına verilebilinir...
fırındasını bilmezdim hiç:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
sevgiler..
mmm harika bir lezzet.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilzor günleri atlatman dileğiyle canım...
YanıtlaSilherşeyin başı sabır...
ellerine sağlık canım uzun zamandır karalahana dolması yememiştim...
şimdi görünce canım çekti :)
Allah kolaylıklar versin, inşallah hayırlı şifalar nasip etsin
YanıtlaSilAllah, imtihanini yildizli pkiyi ile gecmek nasip etsin:))
YanıtlaSilNe güzel ,hafif bir sarma olmuş..Hiç kara lahana sarmadım ama beyazla deneyeceğim..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBen kara lahana sarmasi hic yemedim.eminim cok lezzetli olmustur.ellerine saglik.
YanıtlaSilUmarım tez zamanda güzel haberlerle neşelenirsiniz.
YanıtlaSilAllah'ım babanı tekrar sağlığına kavuştursun İnşallah..
***
Kara lahanayı çok severim,o yüzden her türlü gider yani..Hele böyle nefis görünüyorsa...
Kara lahanayı ve pazıyı asma yaprağından daha ok severim Her ikisininde kendine öz bir tadı var.Ellerine sağlık çok nefis görünüyor
YanıtlaSil.ok güzel paylaşımlarınız var
YanıtlaSilpaylaşımınıza ek dualar sureler.. alıp götürıyor beni ..
sevgiler...
Mevlam neyler, neylerse guzel eyler...InsaAllah sikintilarinizdan tez zamanda kurtulursunuz...Karalahana sevilmezmi ya ellerinize saglik sevgilerimle..
YanıtlaSilTez zamanda feraha çıkarsınız dilerim, her ne ise sıkıntırız hayırlısıyla geçsin gitsin...
YanıtlaSilKaralahana sarmasını annemden güzel yapanı görmedim ;)
Fırında da hiç duymadım ama zaten burda yani senin yerinde de hep duymadıklarım, bilmediklerim...
Sağol..
eline sağlık canım çok severim:)))
YanıtlaSil