Hayırlı haftalar diliyorum herkese...
Umarım herkes iyidir...
Birazdan yiğenlerim gelicek bize. Minik meleklerim, yesin onları halası...
Çok mutluyum yani:)
Çok özledim çokk :)
Onlar gelmeden tarifimi vereyim istedim.
****
Ekşili kabak yemeğini Ayşe Tüterden öğrendim.
Sanırım Adana'ya ait bir yemek miş.
Yapması çok basit ama çok lezzetli oluyor.
Tabii ekşi seviyorsanız...
Bizim dolapta her zaman haşlanmış nohut olur acil durumlar için.
O yüzden yapım süresi de kısa sürdü benim yemeğimin :)
Tarifi ramazan etkinliği düzenleyen Gelibolu17 ve Cafemis bloğuna yolluyorum :)
MALZEMELER:
1 kg. kabak
1 su bardağı nohut
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
4 domates
1 limon suyu
2 diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI:
Kabakların kabuklarını kazıyıp küp şeklinde doğrayın ve yayvan bir tencereye aktarın.
Üzerine sırayla nohutu ve yeşil mercimeği aktarın.
Domateslerin kabuklarını doğrayıp küp küp doğrayın ve mercimeklerin üzerine ilave edin.
1 çay bardağı zeytinyağını ilave edip tuzunu ayarlayın.
Tencerenin ağzını kapatıp hiç su koymadan ve karıştırmadan kısık ateşte pişirin.
Domatesler saldıkları suyu çekmeli...
' diş sarımsağı ince kıyıp limon suyuyla karıştırın ve domatesler suyunu çektiği zaman yemeğe aktarın.
Beş dakika daha pişirip ocaktan alın.
Ilık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
çok değişik geldi bana .nohut katmak hiç aklıma gelmemişti canım.görüntüde harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBir adanalı olarak annem bu yemeği çok güzel yapar. Adanamıza has, çok hafif ve güzel bir yemektir. Eminim sizde çok güzel yapmışsınızdır ki görüntü zaten bi harika :) Ellerinize sağlık. Adanama gitmiş gibi hissettim :)
YanıtlaSilGÜZEL BİR YEMEĞE BENZİYOR DENEMEK LAZIM ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilSEVGİLER
görüntü çok güzel eminimki tadıda çok güzel olmuştur ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık,çok teşekkürler,güzel yemeğin şimdi yayında,gene beklerim,selamlar :)
YanıtlaSilÇook lezzetli ve acayip besleyici görünüyor. Keşke benimde yeğenlerim olsaydı da onlara yapsaydım:( Ben yapsam kardeşimle ikimiz koca tencereyi yer çatlarız. Az yapmasını da beceremem:))
YanıtlaSilCanım,ellerine sağlık,bu güzel tarifin 41.sırada yayında hayatım,ellerıne saglık,yıne beklerım senı ve o guzel mısafırlerını,sevgıler
YanıtlaSilhttp://cafemis.com
hiç denemedim inş yapmak nasip olur ellerinize sağlık
YanıtlaSilyemeği çok sevdim ellerine sağlık sağlıklı ve lezzetli olmuş sevgiler...
YanıtlaSil