Balık mevsimi açıldı malum...
Eeee bir laz'ın evinde en çok ne pişer artık
Tabiki de balık...
Kafiyeye bak sen :)
Ben öyle her türlü balığı yiyemem ama
Hamsi başta olma üzere,çipura,levrek ve de palamut yerim.
İstavrit yediğim zaman boğazım ağrıyor :/
Babam bir gün eve zargana getirmiş
Torbayı açmamla çığlığı basmam bir oldu.
Yılan sandım hepsini :)
Elimi sürmedim tabiki :)
Neyse efendim kısaca anlatmak istediğim size fırında palamut tarifi vermek istiyorum ama yazdıkça yazıyorum işte :)
Pişmiş halini çekemedim
çünkü çekmeye fırsat olmadan bitti :)
MALZEMELER:
4 palamut
2 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
5 kaşık sıvıyağ
Tuz
Pul biber
Limon suyu
Arzuya göre defne yaprağı ( biz arzu etmedik :) )
YAPILIŞI:
Balıkları balıkçınıza ayıklatıp dörde böldürün.
Soğanı piyazlık, domates, biber ve sarımsakları küp küp doğrayın.
Sıvı yağı teva alıp ısıtın.
Soğanları ekleyip kavurun.
Ardından domates, biber ve sarımsağı ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Tuzu, pul biberi ve bir kaç damla limon suyu ekleyip karıştırın.
Balıkların iç kısımları iste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine sebzeli harcı yayın.
Tepsinin ağzını yağlı kağıtla kapatın.
Onunda üzerine aleminyum folya örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yarım saat pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Canım ellerine sağlık bayılırım palamuda ben bunu sebzeleri kavurmadan yapıyorum. Öyle de çok lezzetli oluyor sevgiler...
YanıtlaSilsoğanlı falan oooo ellerinize sağlık bayılırım balığa
YanıtlaSilpalamutu bende ençok fırında severim
afiyet olsun canım sevgilerimi gönderiyorum:)
Off ellerine sağlık, pişmemiş hali bile harika görünüyor. Benim de en sevdiğim balıklardan biridir palamut. Tarifin gibi daha önce yapmamıştım, deneyeceğim :)
YanıtlaSilellerine saglik...
YanıtlaSilseni izliyorum. sevgiler eli
Cok harika gözüküyor ellerinize saglik.
YanıtlaSilBalik zihnin ilacai bencede.
YanıtlaSilBu tarifte cok guzle ellerine saglik canim.
sana katılıyorum canım.bende pek çeşit yemem ama palamutu çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilharika görünüyor ellerinize sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilPalamutu hiç sevmiyorum ama bu Tenten ve ailesi her gün yeseler bıkmazlar "ekşili" diyorlar,Sen'in kine benziyor ama sanırım harcını kavurmuyorlar.
YanıtlaSilBir de hamsi balık değil miş, ne o zaman diyorum e hamsiii diyorlar :)
canım ben balık yapamıyorum içim bi tuhaf oluyor bazen zorlayıp yapıyorum güzel bır tarıf ellerıne sağlık cok hoş bır goruntu
YanıtlaSilVallahi denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim. Daha palamut almadım baktım fiyatlar çok pahalı bekle senem dedim . Belki düşmüştür bakayım hafta sonuda şenlik yapalım. Ellerine sağlık çiğken bile nefis görünüyor pişmiş halini düşünemiyorum
YanıtlaSilSenem senin bloğa yorum bırakılmıyor yaff :/
YanıtlaSilCanım yorumum ulaşmadıysa diye tekrar yazıyorum.Kurabiyelerin içi hamurlaşıyormu diye sormuşsun.Hayır.güzel pişerse öyle birşey olmuyor çok güzel bir nemlilik ve yoğun bir çikolata aroması oluyor,ağızda dağılıyor..Sevgiyle.
YanıtlaSilPalamutun mevsimi gelmiş demek ki:)
YanıtlaSilPalamut bana çok kuru geliyor. Pek tercih etmem ama lakerdasına bayılırım. Yağsız balık olduğu için salmura yapmaya en uygun balık.
Ellerine sağlık!
off offf super....ellerıne saglık canım
YanıtlaSilyorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar:D
YanıtlaSilyorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar:D
YanıtlaSilSedo, bizimkilerde öyle
YanıtlaSilhamsiyi balıktan saymazlar
o yüzden kahvaltıda bile yerler :D
Zeymuran, bende yapamıyordum ama alıştım artık :D
YanıtlaSilSenem, beş lira idi burda :D
YanıtlaSilLimon çiçekleri, teşekkür ederim
YanıtlaSilen kısa zamanda yapıcam inşaAllah o kurabiyeyi :D
Yemek atlası, palamut soğuğu yemeli bencede o zaman lezzetleniyor.
YanıtlaSilşimdi alıştırma yapıyoruz diyelim :D
yorum sorununu hallettim canım sağolsun nilay el attı popunlarını açınca sorun çözüldü
YanıtlaSilellerine saglık.eşime söyleyeyimde yapsın bize.
YanıtlaSilSelam arkadaslar ,
YanıtlaSilyarin basliyacagimiz biz zayifliyoruz etkinligimize herkes daverlidir. Bu yapacagimiz etkinlik kilo vermek isteyen tüm arkadaslarimiza faydali olsun diye sizlerinde yardimlariyla güzel paylasimlar yapacagimiza inaniyorum.
Saglikli yemek tarifleri, saglikli beslenmeler, saglikli diyetler, saglikli sporlar vs. vs kilo vermek icin yapilabilinen hersey icin acigiz.
Cogunluk yemek tarifi olursa cokdaha güzel olur. Hergün aktif olabilmek icin sizlerinde yardimlarini bekliyorum tüm takipcilerime doslarima vede arkadaslarima simdiden cok tsk.ediyorum. Sizlerde bizlerle zayiflamak istiyorsaniz bizimle baslayin ve pazartesi tartildiktan sonra tartinizi 1 haftaligina izine yollayin :)
Önce eklediginiz tariflerde yollayabilirsiniz
Kolay gelsin :))
Harika görünüyor reyyanim : )
YanıtlaSildeniyecegim ins.