28 Eylül 2011 Çarşamba

FIRINDA SEBZELİ PALAMUT


Balık mevsimi açıldı malum...
Eeee bir laz'ın evinde en çok ne pişer artık
Tabiki de balık...
Kafiyeye bak sen :)

Ben öyle her türlü balığı yiyemem ama
Hamsi başta olma üzere,çipura,levrek ve de palamut yerim.
İstavrit yediğim zaman boğazım ağrıyor :/
Babam bir gün eve zargana getirmiş
Torbayı açmamla çığlığı basmam bir oldu.
Yılan sandım hepsini :)
Elimi sürmedim tabiki :)

Neyse efendim kısaca anlatmak istediğim size fırında palamut tarifi vermek istiyorum ama yazdıkça yazıyorum işte :)

Pişmiş halini çekemedim
çünkü çekmeye fırsat olmadan bitti :)

MALZEMELER:

4 palamut
2 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
5 kaşık sıvıyağ
Tuz
Pul biber
Limon suyu
Arzuya göre defne yaprağı ( biz arzu etmedik :) )

YAPILIŞI:
Balıkları balıkçınıza ayıklatıp dörde böldürün.
Soğanı piyazlık, domates, biber ve sarımsakları küp küp doğrayın.

Sıvı yağı teva alıp ısıtın.
Soğanları ekleyip kavurun.
Ardından domates, biber ve sarımsağı ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Tuzu, pul biberi ve bir kaç damla limon suyu ekleyip karıştırın.
Balıkların iç kısımları iste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine sebzeli harcı yayın.
Tepsinin ağzını yağlı kağıtla kapatın.
Onunda üzerine aleminyum folya örtüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yarım saat pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

26 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık bayılırım palamuda ben bunu sebzeleri kavurmadan yapıyorum. Öyle de çok lezzetli oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. soğanlı falan oooo ellerinize sağlık bayılırım balığa
    palamutu bende ençok fırında severim
    afiyet olsun canım sevgilerimi gönderiyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Off ellerine sağlık, pişmemiş hali bile harika görünüyor. Benim de en sevdiğim balıklardan biridir palamut. Tarifin gibi daha önce yapmamıştım, deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik...
    seni izliyorum. sevgiler eli

    YanıtlaSil
  5. Cok harika gözüküyor ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  6. Balik zihnin ilacai bencede.
    Bu tarifte cok guzle ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  7. sana katılıyorum canım.bende pek çeşit yemem ama palamutu çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyor ellerinize sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Palamutu hiç sevmiyorum ama bu Tenten ve ailesi her gün yeseler bıkmazlar "ekşili" diyorlar,Sen'in kine benziyor ama sanırım harcını kavurmuyorlar.
    Bir de hamsi balık değil miş, ne o zaman diyorum e hamsiii diyorlar :)

    YanıtlaSil
  10. canım ben balık yapamıyorum içim bi tuhaf oluyor bazen zorlayıp yapıyorum güzel bır tarıf ellerıne sağlık cok hoş bır goruntu

    YanıtlaSil
  11. Vallahi denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim. Daha palamut almadım baktım fiyatlar çok pahalı bekle senem dedim . Belki düşmüştür bakayım hafta sonuda şenlik yapalım. Ellerine sağlık çiğken bile nefis görünüyor pişmiş halini düşünemiyorum

    YanıtlaSil
  12. Senem senin bloğa yorum bırakılmıyor yaff :/

    YanıtlaSil
  13. Canım yorumum ulaşmadıysa diye tekrar yazıyorum.Kurabiyelerin içi hamurlaşıyormu diye sormuşsun.Hayır.güzel pişerse öyle birşey olmuyor çok güzel bir nemlilik ve yoğun bir çikolata aroması oluyor,ağızda dağılıyor..Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  14. Palamutun mevsimi gelmiş demek ki:)
    Palamut bana çok kuru geliyor. Pek tercih etmem ama lakerdasına bayılırım. Yağsız balık olduğu için salmura yapmaya en uygun balık.
    Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  15. off offf super....ellerıne saglık canım

    YanıtlaSil
  16. yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar:D

    YanıtlaSil
  17. yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar:D

    YanıtlaSil
  18. Sedo, bizimkilerde öyle

    hamsiyi balıktan saymazlar
    o yüzden kahvaltıda bile yerler :D

    YanıtlaSil
  19. Zeymuran, bende yapamıyordum ama alıştım artık :D

    YanıtlaSil
  20. Limon çiçekleri, teşekkür ederim

    en kısa zamanda yapıcam inşaAllah o kurabiyeyi :D

    YanıtlaSil
  21. Yemek atlası, palamut soğuğu yemeli bencede o zaman lezzetleniyor.

    şimdi alıştırma yapıyoruz diyelim :D

    YanıtlaSil
  22. yorum sorununu hallettim canım sağolsun nilay el attı popunlarını açınca sorun çözüldü

    YanıtlaSil
  23. ellerine saglık.eşime söyleyeyimde yapsın bize.

    YanıtlaSil
  24. Selam arkadaslar ,

    yarin basliyacagimiz biz zayifliyoruz etkinligimize herkes daverlidir. Bu yapacagimiz etkinlik kilo vermek isteyen tüm arkadaslarimiza faydali olsun diye sizlerinde yardimlariyla güzel paylasimlar yapacagimiza inaniyorum.

    Saglikli yemek tarifleri, saglikli beslenmeler, saglikli diyetler, saglikli sporlar vs. vs kilo vermek icin yapilabilinen hersey icin acigiz.

    Cogunluk yemek tarifi olursa cokdaha güzel olur. Hergün aktif olabilmek icin sizlerinde yardimlarini bekliyorum tüm takipcilerime doslarima vede arkadaslarima simdiden cok tsk.ediyorum. Sizlerde bizlerle zayiflamak istiyorsaniz bizimle baslayin ve pazartesi tartildiktan sonra tartinizi 1 haftaligina izine yollayin :)
    Önce eklediginiz tariflerde yollayabilirsiniz

    Kolay gelsin :))

    YanıtlaSil
  25. Harika görünüyor reyyanim : )
    deniyecegim ins.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...