Cenab-ı Hak Hz.Yakub'a sual eyledi...
-"Sana Yusuf'u niçin geri verdiğimi biliyor musun?"
-''Bilmiyorum Ya Rabbi'' dedi Hz.Yakub
Ve Allah (cc) buyurdu:"ÇÜNKÜ SEN BÜTÜN ÜMİDİNİ BANA BAĞLADIN!.."
Umutsuzluk yok, kaygılanmak yok...
Çünkü en zor anda, yetişir kuluna Mevla....
****
Karnabahar sevmeyen varmı aranızda...
İtiraf ediyorum ben de önceleri sevmezdim bu sebzeyi...
Annem pişirdiğinde oflaya puflaya yerdim...
Sevmiyoruz diye de pişirmemezlik etmezdi annem...
Yani mecbur olurdum yemeğe...
Sonrasında çiğ haliyle yemeğe başladım
Onu çok sevdim ama, katır kutur hoşuma gidiyordu...
Reflü efendi peydah olunca bende çiğ hali midemi isyan ettirdi durdu...
Ama pişmiş hali de bir o kadar iyi gelince sevdim ben bu sebzeyi...
Hatta çok sevdim...:)
Her çarşamba pazara gidince mutlaka alırız...
Aklıma gelen her türlü yemeğini, salatasını vs. pişiriyoruz artık :)
Tatlısı nasıl olur acaba :D diyip midenizi bulandırmıyım tamam :D
Bu seferki karnabahar yemeğine mercimek ilave edildi efendim...
Miss gibi de oldu...
Bayıla bayıla yenildi ve sıra size tarifi vermeye geldi :)
MALZEMELER:
1 orta boy karnabahar
1 küçük kase kuşbaşı et
1 büyük çay bardağı yeşil mercimek
2 adet soğan
2 adet havuç
2 kaşık domates ve biber salçası karışımı
2 yemek kaşığı tereyağ( sıvı yağda olur)
Tuz
Karabiber
Pul biber yada acı arnavut biberi
YAPILIŞI:
Eğer mideyle ilgili bir sorununuz yoksa karnabaharı haşlamadan kullanabilirsiniz..
Bunun için sadece çiçeklerini ayırmanız yeterli.. ama ben haşladım tabiki:)
Karnabaharı haşladıktan sonra soğuk suyun içine atıp şoklayın.
Yeşil mercimeği haşlayıp suyunu süzün. ( tercihen akşamdan suda bekletip ertesi gün haşlayın)
Soğanları yemeklik doğrayın.
Havuçların kabuklarını soyup küpler halinde doğrayın.
Tencereyi ateşe alıp kızdırın ve etleri ilave edip yüksek ateşte kavurun.
Sonrasında ateşi kısıp etler kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin ve kavurun. ( etler hala pişmemişse azıcık sıcak su ilave edin)
Etler yumuşayıp kavrulunca soğanları ilave edip kavurun.
Soğanlar renk değiştirince havuçları ilave edip kavurun.
Salçaları ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
En son çiçeklere ayrılmış karnabaharı ve haşlanmış yeşil mercimeği ilave edip tuzu ve baharatları katın.
Bir çay bardağı kadar sıcak su ilavesiyle kısık ateşte pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
Çoook severim, yemeğini de, kızartmasını da bir de ben haşlama suyuna biraz süt ilave edip kaynatıyorum, daha beyaz ve daha leziz oluyor ama mercimeklisini ilk defa görüyorum, tatlısını da senden duyuyorum, duymamış olayım :))
YanıtlaSilsustum :D
Silooo çok leziz görünüyor...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...
ben genelde yumurta ve una bulayarak kızartıyorum...
yemeğini pek denemdim :((((
bende kızartmasını hiç denemedim :)
SilGörüntü güzel hiç böyle denemedim
YanıtlaSilEline sağlık
Canım yaa,sanki benim için yazılmış gibi üstüme alıyorum bu yazını..
YanıtlaSilRabbim sabredenlerle beraberdir,hepimizin derdine derman versin inşaAllah..
İzninle facebook ta paylaşıyorum..:))
Karnıbaharı çok seviyorum ve mercimeğide ama mercimek mideme dokunduğu için uzak duruyorum.
Her ikisinin birbirine çok yakıştığına eminim..Ellerine sağlık canım..
sabır acı ama sonu tatlıdır...
Silsabır olgunlaştırır insanı...
Ağacı büyüten sabır ve suysa
İnsanı büyüten de sabır ve duadır...
Hımm çok güzel olmuş..Ben hiç mercimekli karnıbahar yapmadım,çok güzel fikir..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbende ilk kez denedim ve çok sevdik ailece....
Silbu şekilde denemedim ama harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim...
Silellerine sağlık arkadaşım çok severim karnabaharı hiç mercimekli denemedim eminim lezzetli olmuştur
YanıtlaSilçok güzel oldu dene bence ;)
Sils.a. yapmış oldugun mercimekli karnı bahar yemeginin ,bende patıcanlısını yapıyorum.ama ellerinize sağlık karnı baharlısıda çok güzel görünüyor.
YanıtlaSila.s
Silaslında ben bakliyatı hemen her sebzeyle pişiririm
hepsine de çok yakışır...
farklı bir lezzet olmuş , emeklerine sağlık Reyyan'cığım...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
Silrabbim bizede hz.yakubun ihlasını versin,yemeğin görüntüsüne bayıldım,mercimekle birlikte hiç düşünmezdim ama yakışmışa benziyor ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilamin....
Silevet çok güzel oldu
harika fikir reyyan cım, ellerinize sağlık. Yalnız yapım aşamasında karnabaharları niye haşladınız? Haşlamadan da pişerdi diye düşünüyorum. Deniycem inş...
YanıtlaSilgazı gitsin diye haşladım
Silmidesi reflülü biri olaraktan :D
AAA çok merak ettim nasıl oldu diye
YanıtlaSilSüper fikir arkadaşım
Ellerine sağlık
Sevgiler
hadi dene sende :)
Silteşekkürler...
YanıtlaSil