15 Kasım 2011 Salı

TAVUK ETLİ KARNIYARIK

Edep bir tac imiş nur-u Hüda'dan
Giy ol tacı emin ol her beladan

Dün Adem Şener'in ''EDEPLİ YAŞAMAK VE HAYÂ'' başlıklı yazısını okudum...
O kadar güzel noktalara değinmiş ki...

''Terbiye, insanı mükemmel bir hayata hazırlayan adam yetiştirme sanatıdır.''
Bir insanda terbiye, hayâ yoksa ondan her kötülüğü bekleye bilirsin...
Efendimiz (s.a.v)'' Ben iki şeyden korkarım, bir Allah'tan, birde Allah'tan korkmayandan''

Geçmişte yaşayan zatlardan biri oğluna şu nasihatta bulunmuş,
'' Oğlum, nefsin seni büyük bir günaha sürüklerse,başını semaya kaldır ve bak. Orada olanlardan utan.
Bunu yapamassan gözünü yerdekilere çevir,onlardan utan. Eğer göktekilerden korkmaz yerdekilerden utanmassan, kendini hayvanlardan say, ozaman dilediğini yapabilirsin.

Rabbim ar ve hayâ duygumuzu bizlerden almasın...
Amin....

****

Bizim evde kırmızı etten ziyade beyaz et daha çok pişer, kırmızı etle yapılan hemen hemen bütün yemekleri tavuk etiyle yaparız biz...Çokda lezzetli olur...
Bu arada tavuk eti  çok güzel kan yapıyor diyim, tecrübeyle sabit :)
Bazen iç malzemesini bu şekilde yapıp hazırladıktan sonra üzerine başamel sos yapıp da fırına veriyoruz o da çok güzel oluyor..

MALZEMELER:

1 kg. orta boy kemer patlıcan
2 adet kuru soğan
250 gr. tavuk kuşbaşı ( normal boyutan daha küçük kesilmiş olamalı)
2 adet sivri biber
2 adet domatrs
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için:

Domates
Sivri biber

Sosu için:
1 bardak sıcak su
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:

Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bekletin.
Yıkayıp kurulayın ve kızartıp borcama alın.
Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurun.
Tavuk etlerini ilave edip rengi dönene kadar kavurun.
Küçük doğranmış sivri biberleri ve küp doğranmış domatesleri ilave edin.
Son olarak salçayı tuzu ve biberi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.

Kızaran patlıcakların ortasını yarıp iç harcı doldurun.

Üzerlerine sivri biber ve bölünmüş domates koyun.
Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp karnı yarıkların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun...

13 yorum:

  1. Ayyy Reyyan karnıyarıkı çok severim Ben ve canım çekti, tavuk etli denemedim ama tavuk ciğeriyle yaparım arada ama en güzeli kıymalısı değil mi :D

    YanıtlaSil
  2. bizim evde kıymalısı çooooooook nadir yapılıyor :)
    annem böbrek hastası olduğu için kırmızı et yasak

    ciğerli hiç denemedim, geçen bir sitede karaciğerlisini görmüştüm ama nasıl olur ki tadı :)

    YanıtlaSil
  3. Cokda güzel görünüyor afiyetler olsun canim sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  4. mmm nefis bir görüntü iştah açıcı ellerine sağlık tavukusunu ben de hiç denemedim..denenmeli..

    YanıtlaSil
  5. "Ey Müslüman, edep nedir diye arar sorarsan bil ki; edep, ancak her edepsizin edepsizliğine sabır ve tahammül etmektir.."

    Son zamanlardaki büyüyen yaralarımızdan biri edep. Dur o yazıyı bende okuyayım. Allah razı olsun canım benim...

    Tavuk etine güvensemde daha sık alsam keşke ama çok nadir alır oldum artık. Ellerin dert görmesin, afiyet şifa olsun inşaallah...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık tavuk etli yapmadım ama patlıcan delisiyim her haline varım

    YanıtlaSil
  7. Edep bir taç imiş nur-u Hüda'dan,giy o tacı emin ol her beladan.. düsturayla büyüdük biz şükürler olsun...

    ~

    Patlıcan söz konusu olunca he beyaz etli pa tavuk etli fark etmez:)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. kıymalıyı ayrı severim ama tavuklu da nefis oluyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Amiinn canım aminn..
    Rabbim Allah'tan kormayanlardan muhafaza eylesin..
    Her daim iyi insanlarla karşılaştırsın inşAllah..
    Tavuklusu da pek güzel olmuş karnıyarığın:)
    Ellerine,emeğine sağlık..
    Gönül dolusu muhabbetle..

    YanıtlaSil
  10. tavuk etli hiç denememiştim, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Karnıyarık için çok değişik bir tarif olmuş,hiç tavuklu denememiştim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Ay Reyyan sen çok fena şeyler yapıyorsun burada :)) Çok severim çoookk!

    YanıtlaSil
  13. yemek bloklarını çok seviyorum ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tarifler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...