7 Temmuz 2014 Pazartesi

ELMALI BİSKÜVİ PASTASI



Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının on günü göz açıp kapayana kadar geçti bile...

Mübarek günlerin kıymetini bilelim  ve Mevla'nın mağfiretine nail olmak için çalışalım...


İftar sonrası ikramlarınız için, pratik ve hafif bir lezzetle geldim bugün... 
Yapımı da kolay olduğu için öyle çok fazla mesai harcamanızda gerekmiyor...
Elma yerine, şeftali yada havuç da kullanabilirsiniz... 

MALZEMELER:
1pkt. betibör bisküvi

Elmalı Harç için:
2 büyük elma 
4 kaşık şeker 
1 çay kaşığı tarçın 
1 çay bardağı iri kıyım ceviz 

Muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı silme un 
3/4 bardak şeker 
1 paket vaniya 
1 kaşık tereyağ 

Üzeri için:
Kakao 

YAPILIŞI:

Elmaları rendeleyip tencereye alın.
Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Pişen elmaları ocaktan alıp tarçın ve cevizi ilave edip karıştırın ve soğutun.

Muhallebisi için vaniya ve tereyağ hariç bütün malzemeyi karıştırıp muhallebi pişirin.
Muhallebi göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağ ve vaniyayı ilave edip mikserle beş dakika çırpın.

Bisküvileri süte batırıp tek sıra olacak şekilde borcama aralıksız dizin.
Üzerine elmalı harcın yarısını yayın.
Onunda üzerine muhallebiyi yayın.
Tekrar süte batırılmış bisküvileri dizip elmalı harcı üzerine yayın.
En son muhallebiyi üzerine döküp güzelce yayın ve oda sıcaklığında soğutun.
Daha sonra buzdolabına alıp en az bir iki saat bekletin.
Üzerine bolca kakao serpip servis yapın.
Afiyet olsun

5 yorum:

  1. İftardan sonra çayın yanına nasılda yakışmıştır,ellerinize sağlık..

    YanıtlayınSil
  2. süper olsa gerek, elinize sağlık... :)

    YanıtlayınSil
  3. ellerine sağlık hafifçe iftardan sonra iyi gider ;) sevgiler..

    YanıtlayınSil
  4. Nefis görünüyor, ellerine sağlık. Hayırlı iftarlar.

    YanıtlayınSil
  5. Nefis görünüyor ellerinize sağlık
    Hayırlı iftarlar.
    sevgiler

    YanıtlayınSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...