Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının on günü göz açıp kapayana kadar geçti bile...
Mübarek günlerin kıymetini bilelim ve Mevla'nın mağfiretine nail olmak için çalışalım...
İftar sonrası ikramlarınız için, pratik ve hafif bir lezzetle geldim bugün...
Yapımı da kolay olduğu için öyle çok fazla mesai harcamanızda gerekmiyor...
Elma yerine, şeftali yada havuç da kullanabilirsiniz...
MALZEMELER:
1pkt. betibör bisküvi
Elmalı Harç için:
2 büyük elma
4 kaşık şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri kıyım ceviz
Muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı silme un
3/4 bardak şeker
1 paket vaniya
1 kaşık tereyağ
Üzeri için:
Kakao
YAPILIŞI:
Elmaları rendeleyip tencereye alın.
Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Pişen elmaları ocaktan alıp tarçın ve cevizi ilave edip karıştırın ve soğutun.
Muhallebisi için vaniya ve tereyağ hariç bütün malzemeyi karıştırıp muhallebi pişirin.
Muhallebi göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağ ve vaniyayı ilave edip mikserle beş dakika çırpın.
Bisküvileri süte batırıp tek sıra olacak şekilde borcama aralıksız dizin.
Üzerine elmalı harcın yarısını yayın.
Onunda üzerine muhallebiyi yayın.
Tekrar süte batırılmış bisküvileri dizip elmalı harcı üzerine yayın.
En son muhallebiyi üzerine döküp güzelce yayın ve oda sıcaklığında soğutun.
Daha sonra buzdolabına alıp en az bir iki saat bekletin.
Üzerine bolca kakao serpip servis yapın.
Afiyet olsun
İftardan sonra çayın yanına nasılda yakışmıştır,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsüper olsa gerek, elinize sağlık... :)
YanıtlaSilellerine sağlık hafifçe iftardan sonra iyi gider ;) sevgiler..
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerine sağlık. Hayırlı iftarlar.
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilHayırlı iftarlar.
sevgiler