Kemalpaşa tatlısını başlı başına çok severdim de, bir de muhallebili olunca bayıldım:)
Yapımı çok kolay bu tatlıyı iftar davetleriniz için yapın derim...
MALZEMELER:
1pkt. kemalpaşa tatlısı
Muhallebi için:
2 kaşık tepeleme un
2 kaşık tepeleme nişasta
2 kaşık hindistan cevizi
1 litre süt
1 pkt. vanilya
5 kaşık şeker
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Fıstık
YAPILIŞI:
Kemalpaşaları paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp borcama aralıksız dizin.
Muhallebisi için, vanilya hariç bütün malzemeyi karıştırıp pişirin.
Muhallebinin üzeri göz göz olunca ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle çırpın.
Ardından kemalpaşaların üzerine dökün.
Muhallebi soğuyunca buzdolabına kaldırıp bir iki saat dinlendirin.
Servis yapmadan önce üzerine hindistan cevizi ve fıstık serpip servis yapın.
Afiyet olsun
bu tatlı da çok moda oldu bu aralar.. :)
YanıtlaSilHiç sorma :)
SilÇok lezzetli görünüyor,hemen deneyeceğim..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBende çok seviyorum bu tatlıyı. Ellerine sağlık. ..
YanıtlaSilnefis bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilgüzel oldugu kadarda basit bir tatli. elleriniz dert görmesin..
YanıtlaSil