1 Temmuz 2014 Salı

MURADİYE ÇORBASI


Merhaba!...
Nasılsınız bakalım...
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayına ulaştıran Mevla'ya hamd olsun....
Ramazandan önce yanıp tutşan İstanbul'a rüzgarı gönderen ve kullarını serinleren Mevla'ya şükürler olsun...
Rabbim bu mübarek günler hürmetine zulme uğrayan müslüman kullarına imdad eylesin..
Amin....

Çocukluğumun Ramazan ayı bir sürü hatıralarla dolu...
Gülüp geçtiğim, hey gidi günler dediğim...
Onlardan bir tanesi şöyle :) 

Teravih namazına gitmeye can atardık apartmandaki çocuklar olarak...
Bir gün apartmanın en büyüğü ben( ilk okula gidiyorum)  ve iki kız  iftarı açar açmaz camiye gidicez diye anlaşıp, gittik safların en önüne kurulduk.
Biz gittiğimizde camide daha kimse yoktu. 
Neyse vakit yaklaştıkça camide kadınlar bölümü doldu taştı.
Biz en önde, en ortadayız.
Ve namaz başlar başlamaz bizde de kıkırdamalar başladı.
Neye güldüysek artık:) 
Yanımızdaki ve arkamızdaki teyzelerin namazı bozulunca bizi kolumuzdan tuttukları gibi kapı dışarı ettiler :) 
Hala merak ediyorum, biz o kadar çok neye gülmüştük acaba :) 



Muradiye çorbası, iftar sofraları için hem hafif, hem de lezzetli bir çorba...
Zaten Osmanlı sarayından çıkma bir çorbanın lezzetli olmama gibi bir ihtimali var mı :) 


MALZEMELER:

250 gr. küçük doğranmış but kısmından tavuk kuş başı ( tavuk göğüste olur) 
2 adet orta boy kabak 
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı arpa şehriye 
1 diş sarımsak ( tercihe bağlı) 
1 kaşık un 
1 su bardağı yoğurt 
2 kaşık tereyağ
Tuz 
Karabiber
Su

YAPILIŞI:

Kabakları (körpeyse kabuklarını soymadan ) ve havuçları minik küpler halinde doğrayın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Tavuk etlerini katıp rengi solana kadar kavurun.
Ardından kabakları ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin.
Su ilavesiyle sebzeler yarı kıvamda yumuşayana kadar pişirin.
Sebzeler yarı yarıya pişince içine arpa şehriyeyi atıp, şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Yoğurdu ve unu bir kasede iyice çırpın ( yoğurt ekşi değilse içine yarım limon sıkın) 
Pişen çorbanın suyundan yoğurtlu ve unlu karışıma alıp terbiyenin ılınmasını sağlayın.
Sonra bu terbiyeyi çorbaya ilave edin.
İlave ederken sürekli karıştırın ki çorbanız kesmesin.
Çorba kaynayınca tuzunu ekleyin.
Çorbanın kıvamı yoğun olduysa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Servis kasesine alıp üzerine karabiber serpin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...