Merhaba...
Nasılsınuz bakalım...
Onbir ayın sultanı geldi çattı ne mutlu...
Güzellikler getirsin tüm islam alemi için inşaAllah...
Her ne kadar ben sahurda yemek yiyenlerden olsam da, sahurda kahvaltı yapanlar için güzel bir tarifim var.
Adıyaman'a özgü bir tarif.
Hem besleyici, hem doyurucu, hem de lezzetli
İç harcını ve hamurunu akşamdan yaparsanız geceye sadece açıp pişirmek kalıyor...
Tekrardan tüm İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun..
MALZEMELER:
Hamuru için:
1 kg un
Tuz
Aldığı kadar su
İç harcı için:
3 adet büyük patates
2 adet soğan
4 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yağlamak için:
Tereyağ
YAPILIŞI:
Yoğurma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açın.
Tuz ve su ilavesiyle orta sertlikte bir hamur yapın.
Hamuru streçfilme sarıp buzdolabında bekletin.
İç harcı için;
Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
Patatesleri rendeleyip soğanlara ilave edip karıştırın.
Yarım çay bardağı kadar su ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Salçayı, tuzu ve biberleri ilave edip kavurun.
Harç iyice suyunu çekince ocaktan akıp soğutun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp unlu zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Hamurun yarısına iç harçtan yayıp ( iç harcı biraz bolca tutun) diğer yarısını üzerine kağatıp kenarlarını iyice sıkıştırın.
Teflon tavayı ocağa alıp iyice ısıtın.
Hıtapları arkalı önlü pişirin.
Pişen hıtapların iki yüzüne de sıcakken tereyağ sürüp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
eline sağlık canım hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilMmm bayılırım buna, ellerine sağlık.
YanıtlaSilbende bazlama yaptim simdi ama hitapda olsa yerim hani nefis olmus:)
YanıtlaSilÇok güzel. Bir çeşit gözleme gibi...
YanıtlaSilEllerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar inşallah.
ellerine sağlık canım.hayırlı ramazanlar .
YanıtlaSilçok güzel görünüyor. hayırlı bereketli Ramazanlar:))
YanıtlaSil