27 Haziran 2014 Cuma

HITAP


Merhaba...
Nasılsınuz bakalım... 
Onbir ayın sultanı geldi çattı ne mutlu... 
Güzellikler getirsin tüm islam alemi için inşaAllah... 


Her ne kadar ben sahurda yemek yiyenlerden olsam da, sahurda kahvaltı yapanlar için güzel bir tarifim var.
Adıyaman'a özgü bir tarif.
Hem besleyici, hem doyurucu, hem de lezzetli 
İç harcını ve hamurunu akşamdan yaparsanız geceye sadece açıp pişirmek kalıyor... 

Tekrardan tüm İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun..


MALZEMELER:

Hamuru için:

1 kg un 
Tuz 
Aldığı kadar su 

İç harcı için:
3 adet büyük patates
2 adet soğan 
4 kaşık sıvıyağ 
1 tatlı kaşığı salça 
Tuz 
Karabiber
Pulbiber

Yağlamak için:
Tereyağ 

YAPILIŞI:
Yoğurma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açın.
Tuz ve su ilavesiyle orta sertlikte bir hamur yapın.
Hamuru streçfilme sarıp buzdolabında bekletin.

İç harcı için;
Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
Patatesleri rendeleyip soğanlara ilave edip karıştırın.
Yarım çay bardağı kadar su ekleyip patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Salçayı, tuzu ve biberleri ilave edip kavurun.
Harç iyice suyunu çekince ocaktan akıp soğutun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp unlu zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın.
 Hamurun yarısına iç harçtan yayıp ( iç harcı biraz bolca tutun)  diğer yarısını üzerine kağatıp kenarlarını iyice sıkıştırın.
Teflon tavayı ocağa alıp iyice ısıtın.
Hıtapları arkalı önlü pişirin.
Pişen hıtapların iki yüzüne de sıcakken tereyağ sürüp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. eline sağlık canım hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  2. Mmm bayılırım buna, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bende bazlama yaptim simdi ama hitapda olsa yerim hani nefis olmus:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel. Bir çeşit gözleme gibi...
    Ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar inşallah.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım.hayırlı ramazanlar .

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor. hayırlı bereketli Ramazanlar:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...