Merhaba...
Nasılsınız bakalım...
Bu post'u yazıyım atıcam kendimi dışarı...
Kaç gündür kavrulan İstanbul serinledi biraz...
Minik ikizler de bizde
Çıkıp dolşalım birazcık
Gerçi hergün bahçeye inip gönüllerince eğleniyorlar ama olsun..
Ekmek almak bahane, parka gitmek şahane olsun bugün de :)
Şu güllerin güzelliğine bakarmısınız :)
Komşu bahçenin kapı süsüydüler...
O kadar güzeller ki altında onbin kere poz verebilirdim ama hemen önünde , sağında solunda arabalar olunca ve de kendi kendimi çekemeyeceğime göre anca bu kadar görüntüledim...
Tadımlık olsun yani..
Gerçeğini görmek isteyenler için adres.......... İstanbul ::)))
Gelelim Falafel'e yani nohut köftesine...
Kendileri Lübnan mutfağına ait olup çok lezzetli ve doyurucu bir yemektir...
Baharatı çok sevenler içinde ideal bir lezzet....
Haşlanmış nohutunuz varsa 10 dakika da hazır ve nazır oluyor kendileri....
Ben malzemeleri veriyimde sizde yapın hadi :)
Ölçüsünü istediğiniz kadar artırıp azaltabilirsiniz
Ben yaptığım ölçüde yazacağımdır...
MALZEMELER:
1,5 su bardağı haşlanmış ve kabukları ayıklanmış nohut
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı pul biber ( toz kırmızı biber de olur)
1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
Tuz
Yeteri kadar galeta unu
Yarım demet ince kıyım maydanoz
Kızartmak için:
Sıvı yağ ( bizim evde fındık yağı kullanılır)
YAPILIŞI:
Nohutları robotta püre haline getirin.
Soğanı ve sarımsakları rendeleyin.
Bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp, galeta unu ilavesiyle köfte harcı kıvamında bir harç yoğurun.
Derin bir tavaya sıvı yağ alıp kızdırın ( Ben derin ve küçük bir kap kullanıyorum; hem yağ çabuk ısınıyor hemde fazla yağ kullanmamış oluyorum)
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve kızgın yağa atın.
Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlayın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
Nefis gözüküyor,elinize sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel bir yemek olmuş,ellerinize sağlık.Mutlu haftalar,sevgiler:)
YanıtlaSilOffff harika bir tat. Ama işin içine yağda kızarma girdimi ben kaçarım.
YanıtlaSilEn son ne zaman kızartma yaptım diye düşündüm sanırım bi 10 yıl falan vardır.
Yok yapan olursa yerim ama o kızgın yağın içine atamıyorum hiçbirşey, yok olmuyor.
kötü bir anın var sanırım...
SilGüllere bayıldım..Tablo gibi..Falafel çok güzel görünüyor..ellerinize sağlık.en kısa zamanda deneyeceğim..sevgiler..
YanıtlaSilo güllere ben de bayılıyorum her önünden geçtiğimde....
SilTabi bunları yap yap ye ondan sonra enerji depola, evlere sığma İstanbul serin diye kendini at sokaklara :))
YanıtlaSilTeller ne oldu huuuu kıramadınmı daha onları, bitmediler mi ayol ;)
yok yafff ekmek almaya diye çıktımdı :)
Silo teller kır kır bitmiyor ki :(
helede iki minik canavar bizdeyken :)
Ellerine sağlık.Bu arada güller de muhteşem görünüyor:)
YanıtlaSilŞu nohutlu nefaset :)
YanıtlaSilYanında sarımsaklı yoğurtla,bende doyma hissini yok eden şey:)
Canım çekti bak sabah sabah.
Ellerine sağlık canım.
Muhabbetle..
Tadını çok sevdiğim ama evde hiç denemediğim bir köfte.Tam vejeteryan köftesi, harika...
YanıtlaSilBu ara ne çok çıkar oldu bu trif artık yapmanın zamanı geldi demekki. Ellerine sağlık
YanıtlaSilfalafelinde çiçeklerin de harika görünüyor canım...
YanıtlaSilellerien sağlık...
kocaman sevgiler...
ilk kez duydum falafeli. ama güzel görünüyor. eline sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Sevgili Reyyan ben hiç diyet yapamayacağım bu gidişle. Şimdi canım nasıl falafel çekti anlatamam ! Ellerine sağlık,hem sunum harika hem de güller... Falafelini yemedim bilemiyeceğim :))) Eh bir gün tadarız belki kısmet :)
YanıtlaSilCanım, Doğum günümü kutlayan içten mesajın ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. İyi ki varsın! Sevgiler!
ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım
YanıtlaSilgüzel kutlama yorumunu için de teşekkür ederim
sevgilerimle
daha önce hiç yemedim..görüntüsü çok güzel eminim tadıda guzeldir..ellerinize sağlık..güllerde harika insan çiçeklere baktıkça enerjı doluyo sankı..
YanıtlaSilbundan sonra izleyicinizim..:)
bende bloguma beklerim
http://sevilindenizi.blogspot.com/
Hayirli gunler... tarifinizi dun denedim. Esim beyenerek yedi, bende beyendim sadece baharatlarla aram iyi olmadigi icin kori bana biraz agir geldi. Bir daha yaptigim zaman koriyi az koyucam.tesekkurler tarif icin. sevgiler.
YanıtlaSil