4 Temmuz 2014 Cuma

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI



Kemalpaşa tatlısını başlı başına çok severdim de, bir de muhallebili olunca bayıldım:) 
Yapımı çok kolay bu tatlıyı iftar davetleriniz için yapın derim...

MALZEMELER:

1pkt. kemalpaşa tatlısı 

Muhallebi için:
2 kaşık tepeleme un 
2 kaşık tepeleme nişasta 
2 kaşık hindistan cevizi
1 litre süt 
1 pkt. vanilya 
5 kaşık şeker

Üzeri için:
Hindistan cevizi
Fıstık 

YAPILIŞI:

Kemalpaşaları  paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp borcama aralıksız dizin.
Muhallebisi için, vanilya hariç bütün malzemeyi karıştırıp pişirin.
Muhallebinin üzeri göz göz olunca ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve mikserle çırpın.
Ardından kemalpaşaların üzerine dökün.
Muhallebi soğuyunca buzdolabına kaldırıp bir iki saat dinlendirin.
Servis yapmadan önce üzerine hindistan cevizi ve fıstık serpip servis yapın.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. bu tatlı da çok moda oldu bu aralar.. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyor,hemen deneyeceğim..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bende çok seviyorum bu tatlıyı. Ellerine sağlık. ..

    YanıtlaSil
  4. nefis bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. güzel oldugu kadarda basit bir tatli. elleriniz dert görmesin..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...