Hayırlı akşamlar diliyorum herkese...
Ne zamandır yayınlanmayı bekleyen bir tarifle karşınızdayım :)
Yapımı çok kolay ve bir o kadar da az malzemesi var
Çat kapı misafirler için ideal bence :)
İç malzemesini dilediğiniz şekilde kullanabilirisiniz.
Ben klasik peynir maydonuz karışımını kullandım.
MALZEMELER:
6 kare milföy hamuru
Dilediğiniz iç malzemesi
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Bol miktarda susam ve haşhaş
YAPILIŞI:
Milföy hamurlarını oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Daha sonra her bir kareyi 4 eşit kareye bölün.
İç malzemeden bir tatlı kaşığı alıp karelere pay edin.
Ardından hamurun kenarlarını ortada tolayın ve avucunuzla yuvarlayın.
Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayın.
Topları önce yumurta sarısına ardından susama yada haşhaşa bulayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Soğuyunca servis yapın
Afiyet olsun.
ellerinize sağlık güzel görünüyor hayırlı geceler...
YanıtlaSilEllerine saglik canim. Milfoy hamurunu cok seviyorum ve farkli sunumlar ariyorum hep. Yuvarlamak iyi fikirmis, aklima yazdim bunu ;)
YanıtlaSilbende taktım bu aralar milföy'e
YanıtlaSilseninkilerde çok değişik olmuş ellerine sağlık bir dahaya öyle denemeli
canım sevgiyle kucaklıyorum
Güzel bir börek tarifi canım görüntüde çok hoş eline sağlık..
YanıtlaSilGüzel bir börek tarifi canım görüntüde çok hoş eline sağlık..
YanıtlaSilmilföy biz kadınların kurtarıcısı.ellerine saglık.
YanıtlaSilNe şirin olmuş milföyler :)
YanıtlaSilHakikaten çok pratikler..
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle...
yine süper şaylar yapmışsınız..ellerinize sağlık..harika görünüyor ve çok pratik..
YanıtlaSilsüper basit ve bir okadarda güzel tarif.teşekkürler.
YanıtlaSilkolay ve çok hoş ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Merhaba Reyyancığım, çok şık bir sunum. Tam misafirlik ikramları için. Ellerine sağlık
YanıtlaSilbayılırım böle lokmalık tariflere:) ellerine sağlık..
YanıtlaSil