8 Mayıs 2011 Pazar

KARNABAHAR MÜCVERİ


Bu aralar bizim mutfakta çok sık pişiyor karnabahar...
Mevsimi geçmeden bol bol tüketmek lazım dimi :)
Eskiden hiç sevmezdim ama şimdi en sevdiğim sebzeler arasında...
Geçen yaptığım HİNT GÖZLEMESİ 'nden artan karnabaharla ne yapabilirim diye düşünürken
mücver yapmakta karar kıldım en son
Tadı çok güzel oldu, yağda kızartmadığım için de çok hafif bir lezzet oldu
Diyet yapanlar için bence birebir


MALZEMELER:

1 orta boy karnabaharın yarısı
1 yumurta
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Un

YAPILIŞI:

Karnabaharı haşlayıp süzün ve blender yardımıyla iyice ezin.
İçine yumurta, baharatlar ve un ekleyip  kabak mücveri kıvamında bir harç hazırlayın.
Teflon tavayı kızdırıp dibine çok az sıvı yağ sürün.
Yağın fazlasını kağıt havluyla alın.
Harçtan kaşık kaşık tavaya aktarıp arkalı önlü pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun .


7 yorum:

  1. çok değişik olmuş baharatlar çok çeşitli denemem lazım ellerine sağlık
    sevgiyle kucaklıyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Selam canım
    güzel yorumun için teşekkürler beğenmene sevindim içeceğin içinde soda şart değil sadece suyla da yapabilirsin Yeşim o şekilde yapmıştı mesela süper bir tadı var tavsiyemdir:)
    Mücver de değişik ve leziz olmuş canım afiyetle
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bak bunu çok sevdim,bu hafta deneyeceğim hemen.

    Not : Ben karnıbaharı haşladığım suya biraz süt katıyorum her zaman,tavsiye ederim dene .

    YanıtlaSil
  4. ilk kez misafir gittiğim bir evde yemiştim çok güzeldi bi daha da yiyemedim :)) yapmak lazım hemen

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canımmm... karnıbahar zamanında sürekli yaparız bizde:))
    mutlu haftalar dilerimm:)

    YanıtlaSil
  6. denemek istediğim tarifler arasında bu tarif ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. harika bir tarif olmuş karnıbaharı çok seven biri olarak iyi bir altarnetif. ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...